Tervetuloa viheriöille green card -kurssilaisemme

Tervehdys green card -kurssilaisemme! Osalla teistä on jo koko kurssi suoritettu, osa on vielä suunnistamassa kohti kurssin pelikertaa. Haluamme joka tapauksessa kiittää teitä kurssillemme osallistumisesta! Toivottavasti osasimme antaa teille mielekkäällä tavalla eväitä mielenkiintoisen harrastuksen alkuohjeiksi sekä tulevien harjoitus- ja pelikertojen pohjaksi. Olemme koonneet teille tuhdin tietopaketin alkavaan golfharrastukseenne liittyen, olkaa hyvät:
​​​​​

Tervetuloa viheriöille ja kentille green card -kurssin suorittanut!


Yleiset infot kesän 2024 green card -kurssilaisille


Olemme koostaneet teille tälle sivulle infoa green card -kurssilla käytyihin asioihin sekä golfin harrastamiseen liittyen. Muistakaa aina, että kysellä saa asioista myös jälkikäteen! Golffarit oppivat suurimman osan asioista vuosien varrella käydyistä keskusteluista sekä pelitilanteista.


1) Lataa green card puhelimeesi

Peli-ilta suoritettu? Me lähetämme tiedot suorittamastasi green cardista Suomen Golfliittoon ja Sinä voit ladata green cardin puhelimeesi. Green cardin pääset lataamaan näillä ohjeilla: Digi-GC-ohjeet-pelaajalle.pdf.

2) Green card suoritettu, tervetuloa jäseneksemme ja kentillemme

Green card antaa teille mahdollisuuden liittyä golfseuraan jäseneksi. Karelia Golfin jäseneksi voitte liittyä kurssilaisten tarjouslomakkeella. Karelia Golfin jäsenenä pääsette heti mm. Pilkonpuiston par3-kentälle pelaamaan sekä varaamaan aikoja WiseGolf-tunnuksilla. Jäseninfot ja ohjeet mm. WiseGolf-tunnusten haltuunottoon lähetämme teille liittymisen yhteydessä sähköpostitse.

3) Ajankohtaiset tarjoukset sekä green card -kurssilaisten kertausinfot

Ajankohtaiset tarjoukset green card -kurssilaisillemme (HUOM! Aloittavana golffarina nautitte uuden pelaajan eduista Karelia Golfissa 2 ensimmäistä pelikautta!). Samalta sivulta löydätte myös palautekaavakkeen green card -kurssikokemukseenne liittyen. Kaikki risut ja ruusut ovat tervetulleita!


Green card -kurssin kertausmateriaalit löydätte tältä sivulta. Alta löydätte mm. pukeutumisohjeet, kentänhoidon ohjeet, välineinfot sekä monia muita tarpeellisia infoja kurssin jälkeiseen harrastamiseen.


Tervetuloa Karelia Golfin jäseneksi ja kentillemme!


Toivotamme teidät kaikki lämpimästi tervetulleiksi Karelia Golfin jäseniksi. Olemme koonneet teille kurssilaisille infosivun, mistä voitte helposti liittyä jäseniksemme sekä hyödyntää muita aloittavan golffarin etuuksia mm. rangeharjoitteluun sekä Kontioniemen kausipelaamiseen liittyen.

Karelia Golfin jäseneduista isoin on Pilkonpuiston par3-kentällä pelaaminen. Jäsenmaksumme (aikuiset 170€, opiskelijat 100€, juniorit (2003 ja myöhemmin syntyneet) 70€) sisältävät samalla rajattoman pelioikeuden Pilkonpuiston kentälle.


Golfopetusta tarjolla


Karelia Golf tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia golfin harrastamiseen ja opetteluun. Suosittelemme aloittaville golffareillemme kesäisten matalan kynnysten harjoitustemme hyödyntämistä. Lisäksi tarjolla on aina golfopetusta myös pienryhmille sekä yksityistunteina. Aki, Toni sekä jäsentoimikuntamme Kummipelaajat auttavat golfin salojen avaamisessa mielellään myös jatkoharjoittelun suhteen.


Kurssin kertausmateriaaleja sekä "hyvä tietää" -asioita


1) Välineasiat kuntoon

Omat välineet ovat aina omat välineet. Lisäksi omat välineet antavat hyvän pohjan harjoitteluun. Golfin lyömisessä on muutenkin riittävästi opettelemista, oppimista helpottaa kun työkalut ovat joka päivä samanlaiset.

  • uusina jäseninämme suosittelemme teille Joensuun alueen välineasiantuntija numero-ykköstä, Pilkonpuiston kahvilaa pitävää Juha Väisästä
  • lisäksi voimme suositella myös mm. Facebookin käytettyjen välineiden ryhmiä sekä tori.fi, käytettyjä golfvälineitä on tarjolla yleisesti ottaen paljon
  • seuratkaa tiedotteitamme Karelia Golfin nettisivuilla (www.kareliagolf.fi), uutiskirjeitse sekä somessa (Facebookissa Karelia Golf, Instagramissa kareliagolf)
  • HUOM! tiukan paikan tullen voitte myös lainata seuraltamme välineistöä, välineasioissa voitte olla yhteydessä Toni Laakkoseen (0400259944) tai Aki Keroseen (0503025933)


2) Kurssin kertausta sekä tarkennettuja infoja

Turvallisuus, etiketti ja golfin säännöt

Turvallisuus ennen kaikkea! Edetkää kentällä yhteistyössä ja turvallisesti, pitäkää huoli, että ryhmän jäsenet tietävät kuka on lyömässä. Muistakaa turvallisuus ja varoetäisyydet myös harjoitusalueilla.


Etiketti ja säännöt. Rento-golf on POP! Tuloskorttia ei ole pakko täyttää kenenkään, mutta tasoitusta laskiessanne ja tuloskortteja palauttaessanne pelatkaa pelinne golfin sääntöjen mukaisesti. Golfin sääntökirja löytyy nykyään helposti Golfliiton eBirdie-sovelluksesta, netistä sekä sovelluskaupoista ilmaiseksi! Kilpaillessaan ja tuloskortteja palauttaessaan golffarit ovat vastuussa siitä, että tulokset on pelattu golfin sääntöjen mukaisesti.


Kentänhoito ja kunnossapito pelaajien osalta, myös rangella ja harjoitusalueella harjoitellessa!

Kentänhoito-ohjeet vaihtelevat osin kenttäkohtaisesti. Muistattehan aina kuitenkin:

1) Paikata lyöntijälkenne

2) Korjata pallon alastulojäljet sekä muut mahdolliset jäljet viheriöiltä

3) Haravoida bunkkerit huolellisesti

Ohje kentän ja harjoitusalueiden kunnossapitoon: Kentän kunnosta huolehtiminen, Karelia Golf.pdf. Muistattehan aina jättää kentän parempaan kuntoon kuin mitä se oli saapuessamme pelaamaan!


Pukeutuminen golfkentillä

Kentillä pukeutuminen vapautuu joka vuosi. On kuitenkin syytä huomioida, että jokainen golfkenttä voi asettaa omat pukeutumissäädöksensä. Meillä Pilkonpuistossa voi pukeutua lähes kuinka haluaa, muistutamme kaikkia kävijöitämme kuitenkin, että emme ole kentällä tai harjoitusalueilla aurinkoa ottamassa. Lähestulkoon mitkä tahansa paidat ja shortsit/housut/hameet ovat ok.


Kontioniemen kentälle on tarkemmin kirjattu ohje: Pukeutumisohje Karelia Golf 2021.pdf. Lyhyesti ja ytimekkäästi: "Käytännössä kaikki siistit, liikuntaan sekä ulkoiluun sopivat asusteet ovat hyväksyttävissä".


3) Golfopetuksen "minne mennä"

Golfopetusta tarvitsevat kaikki golffarit aloittelijoista ammattilaisiin, muistakaa tosin, että oppiminen on tehokkainta juuri aloitusvaiheessa! Jo muutaman tunnin opetuspaketilla voi tehdä ihmeitä tulevien vuosien ja jopa vuosikymmenten kestävään harrastukseen! Tulkaa kertaamaan ja oppimaan uutta mieluummin ennemmin kuin liian myöhään. :) - T: Aki ja Toni


Hyviä vaihtoehtoja golfin oppien vahvistamiseen ja uusien taitojen opetteluun:


Aloittavan golffarin tekniikka- ja kenttäpeliharjoitukset kesä-, heinä- ja elokuun ajan!


Tervetuloa harjoittelemaan golfia matalalla kynnyksellä Karelia Golfin Kummipelaajien ja valmentajien kanssa! Luvassa matalan kynnyksen harjoittelua, muihin golffareihin tutustumista, peliopetusta sekä kenttäkävelyitä. Jokaisessa tapahtumassa myös mahdollisuus esittää kysymyksiä kokeneemmille pelikavereille sekä golfopettajillemme.

Kokoonnumme kesä-, heinä- ja elokuun ajan seuraavasti:

  • Pilkonpuiston harjoitukset keskiviikkoisin klo 18-20, Karelia Golfin jäsenille tasoituksilla 37-54 (tai muutoin itsensä aloittelijoiksi kokeville jäsenillemme)
  • Kontioniemen harjoitukset torstaisin klo 18-20


Henkilökohtainen golfopetus (1-2 henkeä), 3h paketti KarG jäsenille yhteishintaan 100€

3h opetuspaketit ovat suosituin golfopetuksen tuotteemme: äärimmäisen tehokas teknisten vikojen korjaamiseen sekä uusien taitojen oppimiseen. Sisällöt sovittavissa suoraan golfopettajan kanssa.

Normaalit yksittäiset oppitunnit 75€/h, KarG jäsenille 50€/h


Golfopetuksen ajankohtaisen tarjonnan voitte aina tarkistaa nettisivuiltamme

Tarjonnassa ympärivuotisesti mm.:

  • Yksityistunnit
  • Aikuisten ja juniorien ryhmävalmennukset
  • Yleiset matalan kynnyksen harjoitustunnit
  • Ilmaiset golftutustumiset

Suomen Golfliiton ohjeita:


1) Lataa green card puhelimeesi

2) Suomen Golfliitto - Aloita golf

3) Aloittajan opas - kokosuomigolfaa.fi

4) Koko Suomi golfaa - videopankki


Lisätiedot ja yhteydenotot

Petja Vuojärvi (toimitusjohtaja): petja.vuojarvi@kareliagolf.fi, puh. 0400870415

Aki Keronen (seurapäällikkö, pro): aki.keronen@kareliagolf.fi, puh. 0503025933

Toni Laakkonen (valmennuspäällikkö, pro): toni.laakkonen@kareliagolf.fi, puh. 0400259944

Caddiemasterin toimisto (päivittäiset jäsenasiat): caddiemaster@kareliagolf.fi, puh. 0503091449

Juha Väisänen (Pilkonpuiston kahvila, välineasiat): juha@clubproshop.fi, puh. 0408397511

Kontioniemen golfkenttä, väylä 13