Petjan kynästä: Kevät etenee ja vuosi 2023 paketoidaan erittäin positiivisesti

Kontiolahti Golf Oy:n, Pilkonpuisto Golf Oy:n ja Karelia Golf ry:n kaikkien tulokset olivat tappiollisia vuonna 2022 ja tappion suuruus oli yhteensä noin 63 000 €. Vuoden 2023 suurin tavoite oli taloudellisen pohjan tervehdyttäminen niin, että kaikista organisaation osista tulee taloudellisesti kestäviä. Kiitos koko meidän yhteisölle, henkilökunnalle, luottamushenkilöille ja pelaajille, että onnistuimme tässä asiassa heti ensimmäisenä muutoksen vuonna. Kontiolahti Golf Oy:n tulos oli noin 35 000 euroa voitollinen, Pilkonpuisto Golf Oy:n noin 4 500 € ja Karelia Golf ry:n noin 14 000 € voitollinen eli koko yhteisön tulos oli noin 53 000 euroa voitollinen. Yhteisömme taloudellinen tulos parani siis noin 116 000 euroa vuonna 2023. Hienoa yhteispeliä kaikilta Karelia Golfin toiminnassa mukana olevilta.

Karelia Golf yhteisön tavoitteena ei ole kerätä rahaa minkäänlaista voitonjakoa varten, vaan kehittää ja ylläpitää golfharrastuksemme olosuhteita. Kaikki taloudellinen perusta onkin rakennettu vain ja ainoastaan sitä varten, että golfharrastuksemme olosuhteita ylläpidetään ja kehitetään asianmukaisesti. Investointikohteita riittää, sillä kenttämme on jo noin 35 vuoden iässä nähnyt monet myllerrykset. Kenttäolosuhteita on kehitetty aktiivisesti tällä vuosikymmenellä ja sitä kehitystä on myös tarkoitus jatkaa. Viime syksynä investoimme mm. väyliin 10, 11, 16 ja 17. Nämä muutokset tulette näkemään, kun saamme kentän jälleen avattua pelikautta varten toukokuussa 2024. Kone- ja kalustoinvestointeja on myös suoritettava tasaisesti. Tulevalle vuodelle hankimme uuden väyläleikkurin joka käyttää uutta hybriditeknologiaa voimanlähteinä. Tulemme saamaan entistä laadukkaamman leikkuutuloksen väylille tulevalla kaudella. Pilkossa olemme toteuttaneet uuden rangen nurmilyöntipaikan pohjatyöt ja saamme uuden lyöntipaikan käyttöömme kesällä 2024. Lisäksi olemme aloittaneet uuden pumppaamon rakentamisen, että Pilkon kastelun laatua saataisiin parannettua ja näin kentän kunto kohenisi entisestään.

Henkilöstön osalta elämme vilkkaasti kehittyvää aikaa. Kentänhoidon osalta kolme kokenutta kentänhoitajaamme Jari, Martti ja Tero aloittaa Golfkentän hoitajan ammattitutkinnon suorittamisen ja tästä saamme lisää osaamista kentänhoitoomme ja sehän konkretisoituu laatuna tulevaisuudessa pitkällä aikajänteellä. Tuttuina henkilöinä kentänhoidon tiimissä jatkavat myös Arto, Tomi ja Vesa. Saamme myös uutta osaamista kentälle, kun kentänhoidon tiimiin liittyy Hortonomin koulutuksen omaava Panu. Hän ottaa vastuulleen kenttien visuaalisen ilmeen ja klubin ympäristön kehittämisen. Panusta saamme tärkeän lisän tiimiimme ja uskomme, että tulokset tulevat olemaan pelaajien mieleen ja näin kenttien viihtyvyys tulee paranemaan merkittävästi. Caddiemaster tiimin vetäjänä aloittaa uutena kasvona Head Caddiemaster Olivia ja hänen kanssaan palvelusta huolehtivat Roosa, Veeti, Oona ja Toni. Seura saa uutta osaamista taustalleen, kun pyrimme kehittämään viestinnällistä ulosantiamme uuden sisällöntuottajan avulla. Annu aloittaa huhtikuun alussa sisällöntuottajana ja odotamme kovasti kuinka viestintämme tulee kesän aikana kehittymään.

Kesä tulee, mutta onneksi aurinko paistaa meillä Karelia Golfissa tällä hetkellä korkealta ja lämpimästi. Kohta jälleen kentillä nähdään ja päästään harrastamaan rakasta golfia myös ulkona.
Kesää odottavin terveisin,

Petja


Kevät etenee, toimitusjohtaja Petja Vuojärven johdolla vuosi 2023 oli Karelia Golf -yhteisölle taloudellisesti positiivinen