Petjan kynästä: Golfkausi alkaa olla ovella

Hyvä Karelia Golfin pelaaja. Olemme jälleen taittamassa talvea kohti uutta golfkesää ja samalla myös pääsemme julkaisemaan pelikautta 2024 koskevan hinnastomme Kontioniemen upealle golfkentälle. Vuosi 2023 oli lopulta hyvä, vaikka alkukesästä meillä olikin haasteita viheriöiden kunnon osalta. Kesäkuusta eteenpäin pelattiin kuitenkin hyvässä kunnossa oleville viheriöille ja pystyimme pitämään kentän kunnossa nousujohteisen otteen koko kesän ajan aina syystöiden alkamiseen saakka.


Kenttähenkilökunnassa tapahtui viime kesänä merkittävä muutos, kun kenttämestarimme Risto Tidenberg siirtyi heinäkuun puolessa välissä Linna Golfin palvelukseen. Kenttämestarin paikkamme oli auki kesällä pitkän aikaa, mutta valmiita ratkaisuja ei työmarkkinoilta löytynyt. Hoidimme Riston lähdön jälkeen kentällä kenttämestarin tehtäviä jaettuina osa-alueina meidän kokeneen henkilökunnan kesken. Järjestelyt toimivat hyvin ja yhdessä henkilökunnan kanssa päätimme jatkaa tätä jaettua kenttämestarin tehtävää myös vuodelle 2024. Aiemman yhden kenttämestarin sijaan, meillä on tälle vuodelle tehtävä jaettu viiden henkilön kesken ja tältä osin lähdemme myös luottavaisin mielin kohti alkavaa kesäkautta. Ammattitaitoa kentänhoitoon meidän henkilökunnasta kyllä löytyy ja yhdessä tekemisen meininki on myös noussut viime kaudella aivan uudelle tasolle ja siitä kiitos koko kenttähenkilökunnalle. Pyrimme etsimään vielä kenttähenkilökuntaan vahvistukseksi yhtä viherrakentajaa, joka ottaisi kaiken visuaalisen aspektin vastuulleen ja vastaisi kenttäympäristön kauneuden kehittämisestä ja ylläpidosta.


Olemme myös kehittäneet koko kenttäympäristöä viimeisen vuoden aikana. Klubirakennusta remontoitiin jo talvella 2023 ja juuri tällä hetkellä täällä Kontioniemen klubilla tehdään pintaremonttia tällä kertaa naisten sosiaalitiloihin eli pelaajille pystymme tarjoamaan taas hieman uudistunutta klubirakennusta. Kentälle on tehty merkittäviä pelinopeutta parantavia toimenpiteitä, kun karheikkoalueita on lisätty väylillä 10,11,14,16 ja 17. Isoimmat muutokset ovat väylällä 16, missä väyläbunkkeri on muotoiltu oikeaksi väyläbunkkeriksi ja sen takana ollut kumpu on tasoitettu, niin että 56 tiiboksista näkyy edellä menevä ryhmä aina sinne väylän mutkaan asti. Samalla jatkoimme oikean laidan karheikkoa noin 10 metriä metsän sisälle ja lisäsimme näin pelattavaa aluetta noin hehtaarin verran aina väylän alusta mutkassa olevalle koivuniemekkeelle asti. Tällä muutoksella pyrimme tekemään haastavan 16 väylän pelaamisesta nopeampaa ja sujuvampaa ilman, että pallolentoratojen mahdollisuuksia olisi pitänyt muokata, sillä yhtään puuta ei tässä muutoksessa tarvinnut kaataan. Myös 17 väylän griinin ympäristön laajennus ja 10 väylän vasemman laidan metsäniemekkeen siistiminen karheikoksi olivat merkittäviä pelimukavuuden ja nopeuden lisäyksiä. Kentän kehittäminen on koko meidän henkilökunnalle sydämen asia, mutta toki se myös syö resursseja ja kehittämistyöhön on näin myös taloudellisesti panostettava. Omalla työllä kuitenkin tästäkin urakasta selvittiin ja näin ollen mahdollisimman tehokkaalla taloudellisella tavalla. Klubin viereen valmistui yhteistyössä Riverian kanssa myös uusi golfautokatos, joka selkeyttää golfautojen käyttöä ja siistii samalla klubin ympäristöä.


Olemme lisäksi panostaneet kalustoon ja kentällä nähdään kesällä 2024 uusi väyläleikkuri, jolla väylien leikkauksen jälki tulee paranemaan, työ tehostumaan ja myös ympäristö tulee hybriditeknologiasta kiittämään. Lisäksi olemme hankkineet pienempiä koneita kentänhoitoon ja kaksi uutta golfautoa palvelemaan pelaajiamme. Yhteispanostukset kalustoon kaudelle 2024 ovat noin 100 000 euron luokkaa.


Paljon on tapahtunut siis Kontioniemessä ja tulee myös tapahtumaan ennen kauden alkua. Meillä on tarkoituksena kehittää kenttäympäristöä koko ajan paremmaksi, hienommaksi ja viihdyttävämmäksi. Toivottavasti olemme osanneet kuunnella pelaajiemme ja osakkaidemme toiveita hyvin ja nyt nähtävät muutokset olisivat mahdollisimman monen pelaajamme mieleen. Viime kaudella saimme merkittävistä kehityspanostuksista huolimatta muutettua myös taloudellisen kurssimme voitolliseksi ja sillä tiellä on tavoitteena pysyä myös tulevaisuudessa. Kenttäyhtiön tulos oli 35 000 euroa voitollinen ja saimme kirittyä taseeseen kertynyttä 595 000 euron tappiota hieman alaspäin. Suunta on oikea ja taloudellinen tilanteemme on vakaa. Yhtiömme on velaton ja maksukykymme on erinomainen, näin voimme taata, että toimintamme on joka suuntaan läpinäkyvää sekä suoraselkäistä.


Tulevan kauden kausipelimaksuissa yhtiön hallitus päätti tehdä pienen noin 3,7 % korotuksen, mikä pysyy reilusti alle indeksin ja tällä pystymme takaamaan yhtiön toiminnan kehittymisen jatkuminen. Kulut ovat kasvussa meistä riippumattomista syistä ja toimintaamme ohjaa koko ajan myös järkevä resurssien käyttäminen, niin että kulujen kehitys pysyisi erittäin maltillisena. Panostamme kaiken rahavirran kenttäympäristön ylläpitoon ja kehitykseen. Mitä enemmän meillä on pelaajia, sitä paremmaksi kenttämme pystyy koko ajan kehittymään.


Kiitos, että olette osana meidän hienoa golfyhteisöä.


Golfkesää odottavin terveisin,
Petja Vuojärvi
Toimitusjohtaja


Kesällä jälleen pelataan Kontioniemen upeissa maisemissa. Kausimaksuvaihtoehdot nyt tilattavissa.