Kesä oli upea ja tulevaisuus näyttää valoisalta

Karelia Golf yhteisön kesä 2023 on ollut upea ja olemme saaneet hienoja asioita aikaan. Kaikilla varmasti eniten mielessä pyörii muistot kesän viheriöiltä mukavassa seurassa ja hyvä kuntoisella kentällä. On ollut etuoikeutettua päästä kippariksi näin hienoon yhteisöön ja viemään meidän yhteisiä golfelämyksiä eteenpäin. Mennyt kausi ja koko vuosi on ollut toistaiseksi menestyksekäs toiminnan kannalta ja minun silmissäni tulevaisuus näyttää entistäkin valoisammalta.

Kontioniemen kentän osalta kausi oli hyvä. Parannettavaa aina löytyy, mutta lopputulokseen olemme tyytyväisiä. Kausipelaajien määrä oli hyvällä tasolla ja heidän toimestaan suurin osa kierroksistakin toki pelattiin. Green fee pelaamisessa oli hienoista laskua, mutta niin vähäistä, että se ei juuri toiminnassa näkynyt. Kentän kunto oli alkukaudesta griinejä lukuunottamatta hyvä ja Juhannuksen seuduilta oli griinitkin saaneet mainiot pinnat päälleen ja läpi high seasonin saimme nauttia erinomaisessa kunnossa olevasta kentästä. Kiitos koko yhteisön puolesta monta vuotta kenttämme ylläpitoa luotsannutta kenttämestarille Risto Tidenbergille, joka siirtyi heinäkuun puolivälissä Linna Golfin upeisiin maisemiin ja samalla perheen läheisyyteen. Tsemppiä Ripalle tuleville vuosille ja aina toivotamme sinut Kareliassa lämpimästi tervetulleeksi vierailemaan. Loppukesästä teimme kenttäyhtiössä ratkaisun, että jaamme kenttämestarin vastuulliset tehtävät laajemmalle joukolle kokeneille Artolle, Jarille, Martille ja Tomille. Erittäin kokenut ja osaava kentänhoitohenkilökuntamme jakaa nyt isoimman osan kenttämestarin tehtävistä ja minä toimitusjohtajana vastaan työnjohdosta. Tällä jaolla olemme saaneet loppukesästä paljon aikaiseksi ja uskomme porukalla pääsevämme myös tulevaisuudessa hyviin tuloksiin. Eletään kentänhoidossa mahdollisimman hyvin ajan hermolla ja tehdään parasta mahdollista jälkeä teitä pelaajia varten. Golfkenttämme tärkein asia on huolehtia hienon kenttämme peliolosuhteista ja kehittymisestä, se on meille sydämen asia. Myös negatiivinen palaute on otettu vastaan ja yhdessä henkilökunnan, kenttätoimikunnan puheenjohtajan ja kenttäyhtiön hallituksen kanssa pohdimme, kuinka voisimme kiillottaa toimintaamme myös näillä kehitettäville osa-alueilla. Haluan teroittaa sitä, että kaikki palaute otetaan vastaan ja mietimme tosissamme miten voimme olla paras puoli itsestämme.

Palvelurakenteessa olemme saavuttaneet aivan uuden tulostason ja iso kiitos siitä meidän koko palveluhenkilökunnalle. Akin johdolla mm. juniori- ja jäsentyö on nyt hienossa liidossa ja asiakkaamme ovat tästä toiminnasta palautteen perusteella erittäin tyytyväisiä. Toni on saanut Pron toiminnan hyvään iskuun ja Tonia voimme kiittää palvelevasta ympärivuotisesta golftoiminnasta aikuisharrastajien saralla. Saimme Propalveluista myös pelaajaensin kyselyissä huippuarvosanat, joten asiakkaat todella arvostavat Tonin työtapaa korkealle, pitäkäämme siis Tonin kalenteri hyvin varattuna ja tasoitukset laskevina tulevaisuudessa. Caddiemastertiimimme toimi Iran johdolla ilolla palvellen läpi kesän. Lämmin kiitos pirteästä ja asiakasta kunnioittavasta palvelusta kaikille teille Wikke, Emppu, Roosa, Toni ja Veeti.

Pilkko nousi kenttänä tänä kesänä kuntonsa puolesta kaikkien aikojen parhaimmalle tasolle. Kiitos tästä työstä erityisesti Terolle, Sakarille ja Timolle. Tämän tason me haluamme pitää jatkossakin ja tarjota näin Karelia Golfin jäsenille kenties koko Suomen parhaan jäsenedun eli Pilkon Par3 kentän vapaan pelioikeuden pelkällä jäsenmaksulla. Pilkon harjoitusalueen suosio on myös ollut erittäin mukavaa katsottavaa, kun erilaiset tapahtumat ovat vetäneet uusia harrastajia siihen malliin, että välillä on ollut ihan vaikea keksiä kaikille riittävää tilaa rangelta. Golfin suosio on Joensuussa hienossa tilanteessa ja tästä myös hatunnosto meidän aktiivisille vapaaehtoisten vetämille toimikunnille, jotka tekevät pyyteetöntä työtä golfharrastuksen jatkumolle Karelia Golfissa. Pilkkoon siirtynyt Clubpro on Juhan vedolla saanut hyvin palveltua jäsenistöämme varusteasioissa.

Samalla, kun luet tätä, käytät alustanasi Karelia Golfin historian suurimman digitalisaatioloikkauksen ensimmäistä osiota. Siirrymme digitaalisen alustamme osalta uuteen Wisegolf aikakauteen kokonaisuudessaan 1.1.2023 ja tuolloin meillä on käytössä uusi golfin toiminnanohjausjärjestelmä, kassajärjestelmä, nettisivut, nettikauppa, taloushallinnon järjestelmä, varausjärjestelmä, asiakkuuden hallinnan järjestelmä jne. Teemme koko ajan valtavaa digitalisaation loikkausta ja tarkoituksena on vain ja ainoastaan palvella teitä jäseninä, osakkaina ja asiakkaina entistä paremmin. Näin iso muutos ottaa varmasti myös omat kasvukipunsa, mutta olemme luottavaisia, että tämän digitalisaatiotyön hedelmää pääsemme nauttimaan jo heti alkuvuodesta ja osittain jo nyt loppuvuodesta ainakin näiden uusien nettisivujen kautta. Kohta pääsette myös te katsomaan miltä uusi mukavasti asiakkaita palveleva Wisegolf näyttää tietokoneelta ja puhelimelta käsin käytettynä.

Kentillä ja digitaalisessa ympäristössä riittää paljon puuhaa läpi talven sekä tietenkin hallilla golfharrastuksen parissa, mutta valoisalta näyttää Karelia Golfin tulevaisuus ja siitä olen ainakin minä erittäin innostunut. Ensi vuonna saamme kaiken uuden ohella nauttia myös Suomen kovimpien junioreiden golfsuorituksista, kun saamme kunnian järjestää FJT kauden päättävän osakilpailun Kontioniemessä. Kiitos kaikille kuluneesta kaudesta ja nähdään yhdessä vielä tänä vuonna syksyn seuran kokouksessa ja osakkaiden kanssa yhtiökokouksessa.

Petja Vuojärvi

Karelia Golfissa siirrytään WiseGolfin käyttöön asteittain talvikauden 2023-24 aikana. Ensimmäiset askeleet käyttöönotossa on jo otettu mm. uusien nettisivujen muodossa.