Footgolfia Pilkonpuisto Golfin par3-kentällä:

Tältä sivulta löydätte ohjeet Footgolfin pelaamiseen Pilkonpuiston par3-kentällä.
​​​​​​​

Footgolfia Pilkonpuiston par3-kentällä

Pilkonpuiston par-3 kentällä on kuusireikäinen footgolfrata. Footgolf on golfia, jota pelataan potkimalla jalkapalloa. Säännöt ja pelin kulku ovat samanlaiset kuin oikeassa golfissa. Reikä on tietysti isompi.

Footgolfradan avauspaikat on merkattu valkeilla jalkapalloteemerkillä ja reikä valkealla lipulla. Reiät ovat noin 60-110 metriä pitkiä.​​​​​​​

​​​​​​​Pelivarustus

Säähän sopiva ulkoilu/urheiluvarustus.

Jalkapallo (palloja on myös saatavilla golfkentällä panttia vastaan)

Tasapohjaiset jalkineet (esim. lenkkitossut) tai näppyläpohjaiset turf-jalkapallokengät tai golfkengät.


Lisätiedot ja ajanvaraus:​​​​​​​

Ryhmävaraukset Toni Laakkonen (0400259944, toni.laakkonen@kareliagolf.fi), yksittäiset pelivaraukset Pilkonpuiston Golfin kahvilalta

Tervetuloa pelaamaan golfia helpolla ja hauskalla tavalla: jalkapallolla potkien!

Footgolfin säännöt

1. Pelattavan reiän tulokseen lasketaan potkut avauspaikalta reikään saakka.

2. Avauspotku suoritetaan maasta jalkapallo-tiimerkkien välistä.

3. Potkut suoritetaan aina maasta

4. Jos pallo menee ulos pelialueelta (valkoisten paalujen taakse), suoritetaan uusi potku samasta paikasta, josta pallo viimeksi potkaistiin ja tulokseen lisätään rangaistuksena yksi potku.

5. Jos pallo menee vesiesteeseen (punaiset tai keltaiset paalut), suoritetaan potku ylimenokohdan vierestä ja tulokseen lisätään rangaistuksena yksi potku.

6. Jos pallo menee pelaamattomaan paikkaan (pusikko tms.), suoritetaan uusi potku lähimmästä pelattavasta paikasta, joka ei kuitenkaan ole lähempänä reikää ja tulokseen lisätään rangaistuksena yksi potku.

7. Golfviheriöltä ei saa suorittaa potkuja ja jalkapallo pitää siirtää sieltä lähimpään pelattavaan paikkaan, ei kuitenkaan lähemmäksi reikää. ilman rangaistusta.


Joensuun Jipon futarit kävivät kokeilemassa Footgolfia, kuinka pelimiehillä kävi ja millaista on footgolf?


Footgolfia voit pelata Pilkonpuiston jokamies-kentällä omilla tai Karelia Golfilta lainatuilla jalkapalloilla. Tervetuloa kokeilemaan yksin tai ryhmässä!