×

Change Language

FI EN
×
×

Miksi golf?

Golf osaa olla mielenkiintoinen peli ja harrastus

Etkö usko meitä? Tervetuloa kokeilemaan! Karelia Golfissa pääset kokeilemaan golfia jopa ilmaiseksi. Ei tykkäys-pakkoa!

Mikä tekee golfista niin mielenkiintoisen pelin ja hyvän harrastuksen?

Miksi aloittaa golf?

Golfin on hyvä laji liikuntaa lisäävänä, sosiaalisena pelinä. Monille golf on hyvä syy tavata muita ihmisiä ja saada samalla viikottainen liikunta-annos.

Golfin aloittaminen kannattaa tehdä alkeiskurssilla. Alkeiskurssilla saa nopean ja tehokkaan startin harrastukselle. Toki golfaria se ei vielä kenestäkään tee, mutta kurssilla oppii perustaidot, joita voi sitten itse harjoitella. Kurssilla saa myös perustiedot säännöistä ja käyttäytymisetiketistä. Kurssilla suoritetaan golfkenttien "ajokortti", green card. Tiedot Karelia Golfin green card-kursseista löydät täältä.


Tiesitkö että:

1) Golffari kävelee täysimittaisen kierroksen aikana (esim. Kontioniemen kenttä) n. 9-10 kilometriä vaihtelevassa maastossa. Kuinka moni lähtisi kävelemään vastaavaa lenkkiä, mutta kysyppä golffariystävääsi pelaamaan...

2) Golf on yksi maailman nopeimmista peleistä. Ei, ei golfissa juosta tarvitse, mutta golfpallo on eräs maailman nopeimmista urheiluvälineistä. Parhaimmillaan pallo karkaa lyöjältään yli 300km/h nopeuksilla. Ei siis ihme, että alkeiskurssilla painotetaan turvallisuutta ennen kaikkea. Emme kuitenkaan suosittele pelaamaan pehmopalloilla, vai mitä olette mieltä tästä (linkki vie youtube-videoon, missä näytetään pehmeän golfpallon lentoonlähtö, varoitus: saattaa aiheuttaa ihmetystä ja ääneen naurahtamisen).

3) Maailmalla on reilut 35 000 (v. 2008 tilastoja) kenttää sekä reilut 60 miljoonaa golffaria. Menet siis minne päin maailmaa vain, löydät melkoisen varmasti itsellesi harrastamismahdollisuuksia sekä uusia pelikavereita. Karelia Golfissa jäseniä on n. 1300 kappaletta.

4) Golfia voit harrastaa vauvasta vaariin. Karelia Golfissa nuorimmat jäsenet ovat 5-vuotiaita harjoittelevia "Tiikereitä" ja kokeneimmat pelaajat ovat yli 85-vuotiaita. Ei siis ole tavatonta, että näet isovanhempia pelaamassa lastenlastensa kanssa tai vaikkapa kolmen sukupolven pelaajia samoissa kilpailuissa.

 

Missä voin kokeilla ja paljonko se maksaa?

Joensuun seudulla helpoin tapa kokeilla golfia on Karelia Golfin tiloissa Kontioniemessä tai Pilkonpuistossa. Molemmissa toimipisteissä toimistostamme pystyy vuokraamaan ensikertalainenkin mailoja parilla eurolla käyttöönsä harjoitusalueille, joissa pallokoneesta saa korillisen palloja kahdella eurolla. Neljällä eurolla saat siis käyttöösi täyden välineistön golfin kokeilemiseen!

Harjoitusalueet ovat vapaasti kaikkien käytettävissä, joten jokainen ohikulkijakin on tervetullut Pilkonpuisto Golf Cafehen tai Kontioniemen golfklubille pistäytymään! Tule, tutustu ja kokeile vaikka perheesi tai kavereidesi kanssa!

Talvella golffarit siirtyvät sisätiloihin Mehtimäen Golfhallille. Myös hallille voit tulla tutustumaan ja kokeilemaan golffia vaikkapa vuokravälineillä, jotka sisältyvät hallin päivämaksun hintaan.

Alla olevien linkkien kautta löydät tiesi joko Mehtimäen Golfhallilla harjoittelemaan, Pilkonpuistoon tutustumaan ja lopulta Karelia Golfin täysimittaiselle 18-reikäiselle golfkentälle Kontioniemeen! Sydämellisesti tervetuloa!

Ajanvaraus

Ajanvaraukset sekä muut jäsenasiat normaaliin tapaan NexGolfissa

Siirry ajanvaraukseen