×

Change Language

FI EN
×
×

Kenttämestari tiedottaa

Uusimmat tiedotteet:

Muistakaa korjata lyönti- sekä alastulojäljet kentiltämme. Kiitoksia!

Greenit 3,0 mm

Teet ja foret 10 mm

Väylät 12 mm

06.06.2023

Hienoa golfpäivää ystävät hyvät. Tänään on greeneille annettu hieman taas ruokaa, sisältäen rautaa, mikä näkyykin värisävyssä. Tumman vihreät greenit. Hieman oli taas aamun kierrokselta havaittavissa alastulojälkien korjaamattomuutta, muistetaan, ja lähinnä viitsitään tehdä se. Meillä ei ole caddie pakkoa, mikä ulkomailla monella arvokkalla kentällä on. Silloin caddie tekee kaiken muun paitsi pelaamisen puolestasi. Mutta se maksaa. No joo, joukossamme on myös niitä herrasmiehiä/naisia jotka paikkailevat ylimääräisiäkin jälkiä omansa lisäksi. Kiitos heille. Nautitaan mukavasta kesäkelistä, tervehditään iloisesti kun näemme. Kesä on taas täällä.

 

02.06.2023

Hyvää alkavaa kesäkuuta, lämmöt on kohdillaan, jos liikkuu rivakasti. Noh, sano naakka kun nokka katkes, kyllä ilmasto kohta lämpiää. Ensi viikolla ollaan jo +15 lukemissa taas. Aurinkoiset päivät ovat levottomille sieluille ja greeniheinälle hyvästä. Sekä mustikoille. Korjaamattomia alastulojälkiä ei liiemmälti tänä aamuna näkynyt, sekä divotteja on paikkailtu ahkerasti. Iso KIITOS!

 

29.5.2023

Huomenta kentänhoidon puolelta, perusjuttuja hoidellaan kentällä. Greeneille tehdään pystyleikkuut ja viiltoilmastoinnit tällä viikolla. Viheriöillä edelleenkin todella paljon korjaamattomia alastulojälkiä. Koetetaan nyt vielä vähän jaksaa, kohta on jo taas syksy ja päästään vaikka hiihtämään.

 

24.5.2023

Kesätoivotuksia kentänhoidon puolelta. Greenit ovat vieläkin toipumisvaiheessa, mutta kehitystä on tapahtunut paljon. Eilen viimeksi greeneille laitettiin kalkkia ja typpilannoitetta rakeisena. Leikkuukorkeus on ollut 3,5 jo viikon verran, huomenna on tarkoitus leikata 3,0 milliin. Väylät leikataan ensi kerran 12 milliin tänään, karheikkojen leikkuut alkoivat juuri. Greeneille tehdään seuraavaksi viiltoilmastusta, sekä pystyleikkuut. Nekin osaltaan auttavat pallon rullaavuuteen. Käsinpaikkuita aletaan myös huomisesta eteenpäin tekemään greenien hometäpläkohtiin. Viikon päästä on jo jokunen täydellinen greenikin pelattavana. Alastulojälkiä on taas aivan tavattomasti!

 

12.5.2023

Kiitoksia pelaajille lyöntijälkien korjaamisesta, sekä mielestäni alastulojälkiäkin on alettu korjaamaan. Hienoa!! Greenit saivat taas kasvua kiihdyttäviä aineita, NK- lannoitetta, humid-sotteja sekä kostutusainetta. Kostutusaine jo nyt, koska kelit ovat jo keskikesän kelejä. Kostutusaine ehkäisee kuivalaikku- ilmiötä. Tietyillä viheriöillä on taipumusta kasvualustan hydrofobisoitumiseen, tällä patentoidulla tensidillä ehkäisemme osaltaan näitä ilmiöitä. Greenit ovat taas viikon päästä jo aivan eri näköiset, kehitys on kovaa juuri nyt. Tulee hyvä kesä, I can feel it.

 

11.5.2023

Kesä tuli, kevät jäi välistä. Ei haittaa, jurominen loppui siihen paikkaan, rölliarmeija on noussut pintaan kaikkialla. Kentän greenien viherrys lisääntyy joka hetki, olkaamme siis kiitollisia luonnolle. Tänään on greenit leikattu jo toisen kerran 4 milliin. Väylät ovat saaneet nestelannoitetta, aktivaattoria. Huomenna jälleen kerran ruokimme viheriöitä nestelannoksella, sekä leikkaamme ja vaihdmme lippujen paikat. Väylät ja teepaikat leikataan myös. Väylien leikkuukorkeus on nyt ensin 16 mm, sitten jo ensi viikolla tiputamme senkin kesäkorkeuteen, eli 13 milliin. Samoin tulemme tekemään greenien kohdalla, nyt on 4 milliä, ensi viikolla ensin 3,5 mm, sitten 3,0 mm. Ns kesärutiineihin pääsemme kokonaan ensi viikolla. Hallelujah, hieno kesän alku.

 

8.5.2023

Hyvää päivää, viime yö oli jo lämmön puolella, aamulla neljän maissa oli lpt +4 astetta. Nyt kirjoitushetkellä 12.30 on jo liki kesäiset lämmöt, +11 astetta. Tänään on greenit leikattu toisen kerran, 5 milliin. Ne on saaneet jälleen kerran lannoitteita, nyt nesteenä. Huomenna greenit leikataan 4milliin, se hieman tasaa epätasaisuuksia. Greeniheinä on kevään kylmistä oloista "säikähtänyt", ja vetäytynyt tuppeen. Se odottelee lämpöä, jota nyt tulemme saamaankin. Tulevat ennusteet näyttävät hyville. Jokainen hetki viherrys lisääntyy, kesäkuun alkuun mennessä pelaamme jo varsin kauniilla greeneillä. Korjaamattomia pallojen alastulojälkiä on aivan valtavasti.

 

6.5.2023

Pakkasta oli 3 astetta kun saavuin kentälle klo 5.30. Sulattelen paikkoja auki, mutta kenttä ei aukea vielä klo 7.00. Menenee 9 tienoille ennen kuin pääsee pelaamaan. Ilmoitan kun aukeaa. KENTTÄ AUKEAA KLO 9.00!

 

5.5.2023

Lämpötila huitelee hurjissa lukemissa, +1,5 , kohta lämpenee niin että on jo +3,0 astetta. Kenttätalkoisiin osallistuneille hurjan paljon kiitoksia. Tänään se siis alkaa, kenttää pääsee kiertämään ne, jotka olivat osallisina talkoissa. Osa viheriöistä näyttää melko hiekkaisille, siksi että ne ovatkin hiekkaisia. Näkymä ei anna oikeaa kuvaa todellisuudesta, greeniheinä otti pakkasöistä itseensä, potentiaali on aivan pinan alla. Mutta kun nyt avaan greenit peliin, kannattaa alastulojälkiä korjata säntillisesti. Ihan vaikka ajatellen muitakin pelaajia, monttu antaa pallon ajatellulle menoreitille aivan uuden osoitteen, eikä siitä tykkää Erkkikään. Eikä Risto. Kunhan pääsemme ajassa viikonkin eteenpäin, on kenttäämme taas viihtyisämpi pelata. Harjahommiin pääsimme vasta tänään. Verkotukset, puhaltelut ja harjakone tekevät puhdasta jälkeä. Ensi viikolla pääsemme lannoitushommiin kaikkien alueiden osalta. Pakkasaamuina ei luonnollisestikaan kentälle mennä. Mukavaa alkavaa golfkautta.

 

27.04.2023

Kenttä on nyt lähes kokonaan lumesta vapaa. Pääsemme verkottamaan ja harjakonehommiin väylien osalta tänään. Greenejä on jo kaksi kertaa lannoitettu, sekä lisähiekoituksia tehty. Viiimeistelyyn meillä on hyvin aikaa, reilu viikko. Tuli hyvä jytky, eli eilen oli varsin kesäinen keli, samoin tänäänkin. Sitten hieman viilenee, mutta siitäkin jää vain muisto, kun jo kohta huomaamme olevamme kesässä. Pilkon range avattiin virallisesti eilen, par3 -kenttä avautuu lauantaina. Kontioniemen kentällä on talkoot 5.5 perjantaina. Talkoolaisille kuuluu etuoikeus töiden jälkeen avata kausi jo talkoiden jälkeen. Virallisesti sitten kenttä aukeaa lauantaina 6.5. Viheriöillä on myöhäisen vaiheen homeen aiheuttamia läiskiä, mutta ne paranevat hyvinkin nopeasti + viime syksyn syyskylvöt täydentävät loputkin viheriöistämme toukokuun puolivälin tienoilla. Kaiken kaikkiaan kenttä on talvehtinut hyvin. Ja teemme parhaamme, jotta tästäkin kaudesta tulee erinomaisen miellyttävä. Greeneillä tulemme pitämään viime vuotiset normit, alussa leikkuukorkeus on hivenen korkeampi, johtuen keväällä käytettävän hiekan määrästä. Kun tilanne sen sallii, leikkaamme jälleen tuttuun mukavaan 3,0 milliin. Talvi on jälleen kerran selätetty, ja pääsemme purkamaan intoamme vihreille niityille. Mukavaa alkavaa kautta kaikille tasapuolisesti.

 

21.4.2023

Eilen torstaina 20.4 urakoitsija levitti viimeisen kuorman ykkösen laitaan. Pääosin hiekat lensivät keskiviikkona 19.4 kohteisiinsa. Sulaminen on voimakasta juuri nyt, vesikertymiä ei juurikaan tule, kenttä vetää hyvin vettä. Huolena onkin ollut viime aikoina se, etteivät greenit kuivahda liikaa. Field Scoutilla olen mittaillut veden määriä viheriöillä, ja tulosten perusteella sitten linkosin lunta päälle. Suuri helpotus on, että ensi viikolla, jo nyt sunnuntaista eteenpäin taivaalta tulee vettä. Kastelujärjestelmä otetaan käyttöön ensi viikolla, sitten ei ole huolen häivää, voi olla satamatta montakin päivää. Pilkossa on jo paljaita paikkoja paljon, Tero ja Tomi aloittavat siellä maanantaina työt. Ehkäpä jo tiistaina otetaan range siellä käyttöön, mutta senkin varmistan vielä ensi maanantaina. Kausi on jo ovella. Oikein hyvää kevättä kaikille.

 

18.04.2023

Pilkonpuiston kentän ja rangen hiekoitukset suoritetaan tänään, juuri parhaillaan urakoitsija tekee hienoa jälkeä upealla kalustollaan. Kontioniemen kenttä saa hiekkakuorrutuksen huomenna. Näillä keleillä kyllä lumet saa kyytiä. Ensi viikolla kentänhoidossa alkaakin tapahtua voimakkaan sulamisen ansiosta molemmilla kentillä. Pieni takatalvikaan ei juuri haittaa, kehityskulku menee vääjäämättä kohti kenttien avaamisia. Mutta niistä sitten lähempänä. Kun ollaan viisaampia. Ska man säga. 

 

15.04.2023

Ku morron, här är jag igen. Kaikki greenit on lingottu ja hiekoitettu14.4 mennessä. Muutama viheriö on jo lähes kokonaan sulaneet. Talvehtiminen näyttäisi menneen hyvin, ihan lopullinen tulos valmistuu kun kasvukausi varsinaisesti lähtee käyntiin. Yöpakkaset, ei siis poliittiset sellaiset, jatkuvat. Tänä aamuna oli -6 astetta. Hankikanto on hyvä, siis loistavat mahdollisuudet hiihdellä yms. Teepaikkoja olen lingonnut ja hiekoitellut. Ensi viikon maanantaina 17.4 Pilkkoon levitetään hiekat, sen jälkeen Kontioniemen kentälle. Hiekoituksen motivaatioita ovat; sulatusvaikutus sekä maan fysiologian parantaminen. Sitä mukaa kun kenttä sulaa, alamme prosessoisda pintoja pelattavaan kuntoon. Tähtäämme tavoitteiden mukaisesti 6.5 kentän avaamiseen. Oikein mukavaa ja riemukasta kevättä kaikille.   

 

10.04.2023

Luullakseni juuri nyt on kevät, päivälämpötilat +10 kieppeillä, eikä viime yönäkään ollut kuin -1 aste pakkasen puolella. Traktori alkaa kulkea hangessa. Joutsenen ääniä kuulin eilen. Greeneistä jo liki puolet on lingottu auki, ja talvehtiminen on sujunut hyvin. Homeläiskiä on, mutta ne eivät tuottane ongelmia. Kun pyyhkäsöö kädellä, niin vihreää on. Notta taitaa käydä ihan hyvin. Otammo mämmiä. 

 

02.04.2023

Juuri kävin tsekkaamassa muutamaa greeniä, lumimäärät olivat välillä 38 cm- 65 cm. Pari kovaa kerrosta lumessa, viime aikojen lievä vetisyys greenin pinnassa on muuttunut pieneksi jääkerrokseksi. Ei pahoja hajuja. Jääpoltetta ei ainakaan näillä näkymin ole tulossa, mahdolliset homevauriot näemme kun viheriöt ovat paljaana. Eppäillä soppii, että hyvinkii voep käyvvä. Savolainen sutkaus. Mutta kyllä on kiva kun talvi on taas selätetty, nyt vuan jännitettään, jotta minkälaeset johtajat suammo. Mukavaa vaali-iltaa kaikille.

 

14.03.2023

Kentänhoidon uutisia. Parhaillaan sataa vettä, ensi yönäkin sataa vettä. Vesisade tekee juuri nyt hyvää, lunta on taas todella miehekkäästi. Greeneillä ei edelleenkään ole jäätä. Seuraava huolenaihe on lumihomeen muodostuminen maanrajassa. Arviolta kahden, viimeistään kolmen viikon päästä on jo alettava keventämään lumimäärää greeneiltä, niin että pääsiäisenä olisi pinnat mahdollisimman auki lumesta. Silloin tiedämme missä mennään. Uskon ja toivon nopeaa kevättä. Mutta sen aika näyttää. Raiheinän voi jo laittaa itämään, jos haluaa. Siitäkin saa hieman inspistä tulevaan golfkauteen!

 

22.02.2023

Really holotna i dag aamulla. -25 astetta. Mutta eipä hätää, onneksi taloissamme on lämmintä, suurin kriisi alkaa varmaankin olla energian osalta jo ohi. Greenejä olen päivittäin tarkkaillut lisää, enää greeni 13 on katsastamatta. Luultavasti sekin ihan ok. Kahdella greenillä on hyvin pientä jäätä, niiden tarkkailuun jatkossa keskityttävä viikottain. Missään ei vielä ole hätää, tuore heinän tuoksu ainoastaan. Pilkkoon ajelen lähiaikoina traktorilla, teen reittejä hieman, sekä katsastan tilanteet tarkemmin. Kaksi viikkoa sitten kävin, jossakin oli hieman pientä jäätä, muttei hajuja. Kovat on pakkaset juuri nyt, greenimme ovat pakkasen ulottumattomissa, maan rajassa lienee ihan pieni pakkanen, joten aivan absoluuttinen olo siellä jatkuu. Kasvi on mennyt alkutalvesta talvehtimaan, ja olosuhde on ollut tasainen lämpötilan osalta, joten uskoisin että energiatasapaino on hyvä kevääseen jaksamiseen saakka.

 

16.02.2023

Terveppä taas, kevättä kohden mennään. Pimeyden voimat ovat taakse jäänyttä elämää. Elämä hymyilee, linnut laulaa. Ja jos voisi kuvailla viheriöidemme tunnetilaa, nekin varmaan hymyilevät, ONNEA greenit! Hyvät greenit, parempi mieli. Eilen viimemmäksi olen tarkkaillut greenit 7 ja 8, moitteettomassa kunnossa näyttäisi olevan nekin. Muutama viheriö on vielä tarkastamatta, mutta uskoisin ettei niissäkään ole jäätä. Parhaillaan kunnostan kentän istumapenkkejä, hiontaa ja ruuvien kiristyksiä ja käsittely ruskealla puuöljyllä. On kuin uudet. Kevättä odotellen.

 

16.01.2023

Juuri tarkastin gr 16. Lunta ilahduttavasti 38 cm, pinta sula, ei jäätä, eikä edes alkavaa muodostumaa. Field Scoutin piikeillä testasin pintaa, ilmastusreiät ovat sulat, koska ne eivät juurikaan sisällä vettä(mittaustulos 10%). Muu viheriön pinta ns roudassa, sielläkään ei ole hätää. Perusedellytykset hyvälle talvehtimiselle ovat todellakin nyt ilmassa. Taas. Hienolle tuntuu, antaa vaan tuntua!! Plussakelit ovat torstaille saakka, joten perjantaina viimeistään näkee koko totuuden, mutta jo nyt tilanne on erinomainen! Pääsiäistä odotellessa, vi ses.

 

01.01.2023

Hyvät uudet vuodet. Kentällä ei hätää, tilanne juuri tarkastettu. Greenit sulat, lunta sopivasti päällä. Voidaan nyt jo sanoa, että tulemme pelaamaan ERINOMAISILLA greeneillä heti keväästä. Mukavaa!!

 

27.11.2022

Kaikenlainen liikkuminen kentän nurmipinnoilla on nyt talvisaikaan kielletty. Kirjoitan nyt tänne palstalle, jotta jos joku ns sivullinen, siis ei golffari lukisi tämän täältä. Tämä talvi on alkanut hyvin vähälumisena, joka on ilmennyt kentällä siten, että sivulliset ihmiset, jotka eivät ole golffareita, ovat kävelleet kentällä miten sattuu. Varsinkin viheriöt ovat hyvin arkoja menehtymään siellä liikuttaessa. Heinän solukko menee rikki, ja se kuolee. Keväällä ne ilmenevät kengänjälkinä, latuina yms. Kaikesta jää jälki kevääksi. Tämä on hyvin vakavaa liiketoimintaa, kentänhoitoon käytetään noin 500000 euroa vuosittain. Toivoisin että kukaan ei provosoituisi kun jotakin kielletään. Kieltomerkkejä näemme kaikkialla, ainakin minä suhtaudun niihin vakavasti. Eilen uimahallissa käydessäni, oli mm kielletty johonkin altaaseen meno. Minun oli se varsin helppoa ymmärtää, enkä jäänyt viisastelemaan, enkä antamaan omia arvoitani, pitäisikö asia olla toisin. Näitäkin kieltomerkkejä on helpompi ymmärtää, kun lunta sataa reilusti. Ei sinne sitten enää viitsitä mennä, kengät kastuu. Toivoisin kaikilta malttia, sekä sitä että lunta tulisi reilu määrä suojaamaan noita onnettomia, syyttömiä pieniä heinäkasveja. Hyvää ja rauhallista Adventtisunnuntaita. Hoosianna.  

 

 

18.11.2022

Kiitos menneestä kaudesta!  Oli mukava kausi, ensi keväänä näemme taas.

 

14.11.2022

Kenttä on jäässä, joten siellä ei saa pelata. Ei edes raffissa. Katsotaan aukeaako kenttämme enää tänä vuonna. Sääennuste lupaa talven tuloa tällä viikolla.

 

09.11.2022

Huomenta jälleen. Aamulla oli hieman pakkasta, mutta maa oli sula. Joten pääsin jatkamaan väylien holkituksia. Tänään ne on sitten kaikki tehtynä iltapäivällä. Mukavaa loppusyksyä kaikille.

 

02.11.2022

Huomenta, kenttä on edelleenkin auki. Lähipäivinä alkaa kentän suurten alueiden holkitukset vedettävällä holkkikoneella. Työt alkaa laidoilta, viimeisenä tehdään varsinaiset väylät. Ykkösgreenin uudisalueet on kylvetty, joten jos pallo sinne lipsahtaa, sen voi kyllä hakea sieltä, muttei pelata kylvetyltä alueelta.

 

01.11.2022

Hyvää huomenta. Kenttämme on jälleen auki talvigreenein. Kentältä on jo viety paljon tavaraa pois, kuten penkit ja pallopesurit. Rakentamistyö jatkuu kentällä. Greeni 1 etu ja takaosat ovat jo lähes valmiita. Tänään viimeistellään etuosan työt.

 

31.10.2022

Pakkas aamu, kentällä -3 astetta. Odottelemme kentän sulamista. Todennäköisesti kenttä on kiinni koko päivän. Ensi yönä ei pitäisi olla pakkasta, joten kenttä sulaa kyllä huomiseksi.

 

27.10.2022

Kenttä on jälleen sula, pelattavissa talvigreeneille. Tänään kesägreenit saavat torjunta-aine ruiskutuksen. Runkolinjatyöt alkavat uudisalueilla.

 

26.10.2022

Kenttä edelleenkin jäässä. Eli kiinni.

 

24.10.2022

Hyvää huomenta, kentällä on juuri nyt pakkasta. Joten se on suljettu, kunnes paikat sulavat. Sen jälkeen pelaamme loppukauden talvigreeneille.

 

20.10.2022

Huomentapäivää. Puttigreeni on pois pelistä. Ensi keväänä sitten uudelleen avaamme sen. Talvisen hyytävää keliä tänäänkin, +3- 5 astetta. Heinä on lepovaiheessa, ei kasva enää, ja toivon mukaan sokereita on juuristossa rutkasti pitkää talvea silmällä pitäen. Säätyyppi jatkuu juuri ihanteellisena, muutama aste plussalla, sekä suhteellisen kuivaa keliä. Ensi viikolla suoritan taas yhden torjnta-aine ruiskutuksen, joka saattaa olla viimeinen. Ei tiedä vielä. Hyvältä vaikuttaa, on toki pitkä aika ensi kevääseen, mutta valmistautuminen on ainakin alkanut erittäin suotuisissa merkeissä. Syystyön laatu oli tänä syksynä hieman parempi kuin vuosi sitten. Kentän laajennustyöt jatkuvat niin pitkään kuin keliä riittää.

 

19.10.2022

Katson ulos, painan nenän kiinni kylmään ikkunaan, lumihiutaleet leijailee. Enkä tahtoisi mennä mihinkään. Mutta kuitenkin, leikkasin juuri talvigreenit. Päälle vielä hienoa hiekkaa. Väylillä on menossa lehtien puhallustyöt. Ykkösgreenin ympäristöä käsitellään hellävaroen isolla kaivinkoneella. Toimenpiteillä tähtäämme alueiden yhä parempaan pelattavuuteen. Säätyyppi näyttäisi kylmenevää, joten pitäydymme suunnitelmassa, että tuleva viikonloppu on viimeinen kesägreeneille. Maanantaista 24.10 eteenpäin pelaamme siis talvigreeneille. Kesägreeneille pelattiin siis 5,5 kk. Kesä oli hyvä, sopivasti vettä ja aurinkoa. Ja paljon tyytyväisiä pelaajia. Mukavaa loppuviikkoa golfin parissa.

 

17.10.2022

Hyvää alkavaa viikkoa. Harmaata ja sateista ainakin alkuviikko näyttäisi olevan. Kentän puolella jatkuu rakentamistyö, sekä aloitamme lehtien puhaltelut väyliltä ja tietenkin greeneiltäkin. Kun hieman poutaantuu, niin greenit lanataan ja jyrätään, jotta pelattavuus hieman paranee. Viikonloppua kohden sää kylmenee, ensi maanantaina 24.10 on taas vaara aamupakkasille. Seuraamme tilannetta päivittäin. Kun riskit kasvavat liian suuriksi, kenttä menee greenien osalta talvehtimaan. Tilannetta seurataan.

 

13.10.2022

Kenttä jäässä juuri nyt aamulla. Joten kentälle ei asiaa toistaiseksi. Ilmoitetaan kun kentälle pääsee.

Kenttä sula jälleen. Eikun pelaamaan!!

 

10.10.2022

Huomenta, tänään aloitimme aamulla ilmastoimaan viheriöitä, läksimme liikkeelle viheriöstä 10. Toimenpiteitä on monia, ja siten työ on hidasta. Lopuksi greenin pintaan levitetään karkeahkoa 0,5- 1,4 mm hiekkaa, joka dressiverkolla sitten hierotaan reikiin. Toimenpiteistä johtuen saattaa tilapäisesti olla 1-2 viheriötä ns talviviheriöillä.

 

03.10.2022

Tänään on greeneille ruiskutettu torjunta-ainetta sienitauteja vastaan, lisäksi Ryder- väriainetta. Väriaineella pyrimme vangitsemaan kaikki viimeisetkin auringonsäteet kasvin käyttöön. Kastelujärjestelmän tyhjennys on käynnissä aina 14.30 saakka. Eli tyhjennys tapahtuu vastapäivään, alkoi greeniltä 18 päättyen tee1:lle. Sadettimia nousee ylös paineen vaikutuksesta puhaltaen vettä ja ilmaa suuttimista. Huomenna on uusi tyhjennyskierros, varmistuskierros, jottei mihinkään kulmaan jää vettä. Viheriöiden ympärysalueita ja edustoja holkitamme tällä viikolla. Sitten ensi viikolla ilmastoimme greenit yksi kerrallaan. Päätän täältä tähän. Mukavia pelikelejä.

 

28.09.2022

Päivee tuassiinsa, aika menee suorastaan siivillä. Muutamalla greenillä on sienitaudin aiheuttamia täpliä. Greeneille on tänään ruiskutettu lehtilannoite, syyslannoite. Siinä on hieman typpeä, pääpaino kuitenkin kaliumissa. Kalium toimii solussa pakkasnesteen tavoin, väkevöittäen solunestettä kestämään kovatkin pakkaset. Torjunta-aineruiskutuksia tulemme jatkamaan noin kolmen viikon välein aina lumen tuloon saakka. Greeneiltä pitää muistaa korjata alastulojäljet, niitä on joskus syyshämärässä vaikeaa löytää, mutta kun kiirettä ei pidetä, niin homma varmasti hoituu. Eilen vielä leikattiin greenit 3,0 milliin, tästä eteenpäin leikkuukorkeus nostetaan 3,5 milliin. Viikolla 40 aloitamme  greenien ympärysalueiden holkitukset. Työ tehdään niin ettei siitä aiheudu pelillistä haittaa. Viikolla 41 alkaa greenien syystyöt, eli holkitukset, kylvöt hajana ja lautaskylvökoneella sekä reiät täyteen karkeaa greenihiekkaa. Työ tehdään greeni kerrallaan, ja työn jälkeen pyrimme niin hyvään loppujälkeen kuin mahdollista. Eli greenit ovat pelikuntoiset työn jälkeenkin. Varsinaisia peligreenejä peluutamme niin pitkään kuin se on mahdollista, riskien lisääntyessä otamme talvigreenit käyttöön. Hyvää loppusyksyä kaikille. Vielä on aikaa nauttia upeasta kentästämme.

 

19.09.2022

Huomenia kentähoidon puolelta. Aamut alkavat olla kosteita. Tänään on leikattu greenit ja teet. Greeneille on leikkuun jälkeen ruiskutettu sienitauteja vastaan torjunta-aineita. Muutamilla viheriöillä on pieniä läiskiä kylänurmikka kohdilla. Syitä mokomaan juttuun on; maaperä, liika puusto greenin laidalla, kosteuden lisääntyminen, lämpötilan lasku(+5-+12) ja valon väheneminen. Niinkuin ne sienet sinne metsään ilmestyvät, niin on myös sienitautien kanssa golfviheriöillämme. Samaan aikaan molemmat. Korjataan ne pallojen alastulojäljet vielä, aina hamaan loppuun saakka. Toivon että kausi jatkuu vielä pitkään, mutta väistämätön tosiasia on, että talvikin voi olla ovella. Muutama viikko eteenpäin ja ensilumetkin voivat ilahduttaa meitä. Hyvää syksyä kaikille.  

 

15.09.2022

Meni taas kaksi viikkoa nopsaan. Ruska aika alkaa olla käsillä. Kenttä on ollut auki kesägreenein noin 130 päivää. Reikien vaihtoja leikkuineen on tehty noin 125 päivänä. Olemme halunneet tarjota mahdollisimman hyvää laatua, emmekä ole liiemmälti siitäkään huolimatta leijjuneet yläpilvissä. Hyvä kehitys kentän eri alueilla antaa kummasti lisäpotkua yrittämiseen. Hyvää palautetta olemme saaneet koko kauden ajan, kiitos siitä teille rakkaat pelaajat. Vielä ensi viikonlopun kisaan leikkaamme viheriöt 3 milliin. Sitten ensi viikolla seuraamme tilannetta, leikkuukorkeuden noston teemme joka tapauksessa, max 4 milliin. Mukavia pelikelejä toivoen kentänhoidon väki.

 

01.09.2022

Tulipas kylymä keli. Kasvu greeneillä tössäsi lähes kokonaan. Eilen on greenit jyrätty, tänään leikattuani kaksi greeniä, oli tulos lähes nolla. Tänään on Tomppa vaihteeksi ruiskuttanut winteriä greeneille. Saadaan vielä lisää värisävyjä ja talvenkestoa. Greenit edelleenkin täysin homeettomat, mikä on aivan mahtavaa. Greeni 15 edustan salaojajutut jatkuvat koko päivän, siinä ollaan osittain uusittu putkiliitoksia samalla. Työ tehdään viimeisen päälle oikeilla materiaaleilla ja ammattitaidolla. Kaivetut massat sijoitetaan fiksusti uudelleen kiertoon, takimmainen teepaikka yhdistetään miesten lyöntipaikkaan, sekä reunoja siistitään niillä matskuilla. Uutta hyvää maata tuodaan tilalle. Tällä teellä on tänään 12.30 saakka talvigreeni, jotta työtä voi keskeytyksettä tehdä. Mukavia syyspäiviä!

 

29.08.2022

Hyvää syksyistä huomenta kentänhoidon puolelta. Viime yönä oli voimakas sade vienyt hiekkoja bunkkereista sekä tiestöltäkin. Greenejä leikkaamme taas kolomeen milliin. Viheriöt kasvavat hieman liian voimakkaasti, joten tänään olemme ruiskuttaneet kasvunsaadettä ja samalla wintergolf- nestelannoitetta. Viheriöt ovat täysin homeettomia. Hyvä näin. Tarkkana saa olla talven tuloon saakka. Viime viikolla kentänhoitajat rakentelivat gr 17 bunkkerin uuteen kukoistukseen. Bunkkereiden kanttauksia aloitamme tällä viikolla, sekä gr 15 edustan salaojitus. Kuin myös klubin puttiviheriötäkin päästänee aloittamaan. Puolukat alkaa olla jo melekein valmiita. Hyvää syksyä.

 

25.08.2022

Tänään olen tehnyt aamulla anivarhain tämän kauden ekan torjunta-aine ruiskutuksen alkavaa homekautta silmälläpitäen. Tämä toimenpide on pelikirjan mukaista toimintaa. Ollaan etujalalla, tautia ei torjuta enää siinä vaiheessa kun se jo ilmenee voimakkaasti. Keskimäärin neljän viikon välein tämä tehdään lumen tuloon saakka. Tätä viikkoa voisi luonnehtia hyvinkin ensimmäiseksi syysviikoksi, suurien alueiden leikkuita olemme voineet vähentää oleellisesti. Huomenna tosin leikkaamme kaikki alueet. Säätiedon mukaan ensi viikko on jo mukavan raikas, mahdolliset helteet on eletty tältä kaudelta. Nautinnollisia pelipäiviä kaikille.

 

24.08.2022

Eilen lannoitimme suuret alueet, kuten väylät, lähestymisalueet, greenien ympärykset ja uudisalueet. Tänään holkitin approach 16 alueen, sekin kylvettiin laatusiemenillä. Tämä olikin suunnitelman mukaan viimeinen lähestymisalue holkitus ja kyvö. Tällä viikolla todennäköisesti säiden mukailemana, perjantaina pääsemme aloittamaan hometorjunnat. Siitä ei aiheudu pelaajille mitään haittaa. Menemme vääjäämättä kohti syksyä. Lokakuussa teemme suuren määrän holkituksia, kaikki alueet holkitetaan. Viheriöille tulemme tekemään samat toimenpiteet kuin vuosi sittenkin, syyskylvöt teemme sekä reikiin, että lautaskylvökoneella. Viimeisenä holkitamme väylät, karheikot ennen sitä. Klubin puttiviheriötä päästänee aloittamaan jo tällä viikolla. Alastulojälkien korjaamiseen erityinen huomio. Syksyllä se on erityisen tärkeää. Mukavia pelikelejä.

 

22.08.2022

Greeneille levitetty rakeinen lannoite aamulla. Se on sulateltu kastelulla, greeneillä 4,6,7,8 ja 9 on hieman isorakeisempi lannoite, joten niille greeneille annamme vielä päivän mittaan lisää vettä. Peskää kätenne hyvin. Pahoittelemme aiheutunutta tilapäistä haittaa.

 

18.08.2022

Olemme aloittaneet väylän 17 bunkkeriremonttia, bunkkerista voi pelata jos haluaa, mutta siitä pääsee korjausaluesäännön mukaan rangaistuksetta poistumaankin. Työ valmistuu sitä mukaa, kun normi hommilta ehdimme sitä jatkamaan. Remontille antoi vauhtia puttiviheriön rakentaminen klubin viereen, kierrätämme vanhan kuituisen pinnan tehdäksemme siitä kauniin reunan peruskorjattavaan bunkkeriin. Samalla bunun viereinen pieni tien pätkä poistetaan ja siirtonurmetetaan. Puttigreeniä päästäneen aloittamaan varsinaisesti noin viikon päästä. Viheriöillämme on juuri tänään ollut 101. reikien vaihto. Ja myös ensimmäinen kerta kun vaihdon yhteydessä sijoitan vanhaan reikään noin 65 mm syvään biohiiltä. Per reikä laitoin noin 39 gr, mikä tarkoittaisi noin liki 5 kg/ mx2. Seuraamme jännityksellä missä vaiheessa pääsisimme näkemään tuloksia tehdystä kokeesta. Tästä eteenpäin talven tuloon on tarkoitus toimia näin. Greenien leikkuukorkeutta pidämme toistaiseksi nykyisessä korkeudessa.

 

15.08.2022

Tänään on puttivheriö leikattu 2,85 mm. Uusilla terillä hienolla leikkuujäljellä suht nopea greeni. Huomisesta eteenpäin on kaikki viheriöt jo ns kisakorkeudessa. Helletä piisää, ja tänään on ruiskutettu dry spottia vastaan kostutusainetta. Eniten kuivalaikkua on gr 2,3 ja 5. Mutta tilanne ei aiheuta sen enempiä murheita. Jo torstaina annamme taas uutta kostutusainetta, ja hieman tehostamme kasteluita ko alueilla. Kuivalaikku on maaperäilmiö, jossa maahiukkasten pinnalle tulee vahamainen pinta, jolloin vesimolekyyli ei voi sitoutua maahiukkasen pintaan, maaperä hylkii vettä. Kostutusaine on siis tensidi, sillä pestään maaperä. 

 

10.08.2022

Greenit olivat varsinkin eilen kuivia ja kovia. Viime yönä oli taas kastelut piällä. Liki hellekelit antavat matalaan leikatulle heinälle haasteen, kylänurmikka taantuu näistä keleistä, rönsyrölli ei ole moksiskaan. Huomenna ruiskutamme greeneille taas aineita, pääpainon ollessa kostutusaineessa. Sillä osittain ehkäistään kuivalaikkuja. Kesää on mukavasti jäljellä, nautitaan auringon hyväilyistä. Mukavia pelikokemuksia kauniilla kentällämme.

 

04.08.2022

Elokuu on jo saavuttanut meidät. Tulin juuri nyt illalla käymään toimistolla, kirjallisia töitä tekemässä. Ilokseni huomaan, että suuri joukko innokkaita junioripelaajia opettajien kera harjoittelee. Samoin kenttä näyttää olevan täynnä pelaajia. Hienoa, kesä ei todellakaan ole vielä ohi! Sommaren är kort, men ny se vasta alkaa, sovitaan niin! Onpas mukavaa. Laitan ensi yöksi sadetukset päälle. Ei ole tarvinnut pariin viikkoon juuri mitään kastella, oli paikoin jopa liian kosteaa. Lyöntipaikkojen penkkien alusia olemme alkaneet laatoittaa, viidet on jo laatoitettu. Ensi viikolla jatkamme niitä sitten lisää. Tulee kummasti ryhtiä alueeseen. Mukavaa kesää vielä kaikille.

 

28.07.2022

Huomenia, harjoitusaluetta tulee tästä päivästä eteenpäin hoitelemaan robottileikkuri. Saapa nähdä kuinka homma onnistuu. Satelliitin kautta ohjautuva robo leikkaa itse säätyvästi kaikkia muita leikkuualueita, mutta ei greeniä. Leikkuukorkeus vaihtelee alueesta riippuen 10 - 50 mm. Kohdellaan kaveria inhimillisesti.

 

25.7.2022

Lauantaina satoikin oikein reippaasti, tiet ja bunkkerien laidat tulivat sateen myötä alas. Saimme ne nyt verraten hyvään kuntoon, lisää hiekkaa tarvitaan moneen bunkkeriin. Sitä alamme ajelemaan nyt viikon aikana. Huomenna lannoitan greenit rakeisella lannoitteella aamulla anivarhain. Lannoite kastellaan sisään. Muistetaan taas kierroksen jälkeen käsien pesu. Pallojen korjaamattomia alastulojälkiä on taas esiintynyt huomattava määrä. Mukavia pelipäiviä kaikille. 

 

22.07.2022

Palaamme samantien leikkuissa vanhaan kunnon 3,0 milliin. Jatkoa varten olen tilannut ns mikrovastaterät alempiin leikkuisiin. Alle 3 millin leikkuu vaatii ehdottomasti sen, muuten alkaa kyntämään. Pidetään mieluummin greenit hyvässä kunnossa. Huh hellettä, lämpö hellii meitä nyt vielä. Nautitaan.

 

21.07.2022

Hyvää varhaista huomenta. Eilen testimielessä leikkasin puttigreenin 2,75 mm sekä jyräsin. Stimp lukemat menivät hieman yli 3 metrin. Tänään kaikki viheriöt leikataan 2,75 milliin, sekä tästä eteenpäin ainakin elokuun loppuun saakka. Tänään greeit saivat taas nestelannoitteita, merilevää, kasvunsäädettä yms naminamia. Greeneillä on nyt esiintynyt paljon alastulojälkiä, joten nyt erityisen tarkkoja niiden kanssa. Mukavaa golfpäivää kaikille.

 

11.07.2022

Taas on yksi viikonloppu takana. Uusi viikko alkanut. Huomenna pystyleikkaamme ja hiekoitamme greenit erittäin hienolla hiekalla(0,4-0,7 mm). Hiekka tukevoittaa greenin herkkää pintaa, pintaan on kertynyt jo liikaa ns kuitua. Pystyleikkuulla avaamme hieman pintaa, johon hiekka asettuu hyvin. Hiekkaa tulee keskimäärin noin 500- 700 kg/ greeni. Ei haittaa pelaamista, greenit ovat ehkä hieman liukkaammat huomenna. Ne siis pystyleikataan, vaakaleikataan ja hiekoitetaan. Tällä tavalla suojaamme kasvupistettä ja ehkäisemme skalpeerautumista. Täysin pelikirjan mukaista toimintaa. Oikein mukavia pelihetkiä kauniilla kentällämme. T. Kentänhoitoväki.

 

07.07.2022

Tänä aamuna greeneille levitetään taas pelikirjan mukaisesti kasvunsäädettä ym lannoiteaineita, jotta greeniheinällä olisi hyvä olla. Kertakaikkisen upea pelisää taas tänäänkin. Tervetuloa.

 

06.07.2022

Ilimat senkön paranoo. Hyvää Eino Leinon päivää. Greenejä on nyt leikattu 59 kertaa avaamisen jälkeen(vain 1 välipäivä), sekä rekien paikkaa on vaihdettu 59 kertaa. Eikä greeneillä näy vieläkään hajoamisen merkkejä. Tilanne on hyvä. Täytyy, ja ennenkaikkea NYT voi jo hymyillä vapautuneesti, olla onnellinen. Silla kun on onnellinen, pelikin kulkee hienosti. Mieli on vapaa kuin leivosen lento. Huomenna joudumme aamusta uhraamaan aikaa rangen huoltotöihin. Leikkuita ja kylvötöitä. Range on suljettu huomenna klo 9.00 saakka. Kiitoksia esimerkillisestä käyttäytymisestä greeneillä, siis tarkoitan tietenkin alastulojälkien korjaamista. Hyvä mieli, parempi tulos.

 

29.06.2022

Tänään tappi-ilmastimme greenit 10-18. Huomenna sama juttu etuysille. Päivälläkin saattaa sataa vettä sadettimista, ei keljuilleksaan vaan ihan tarpeesta. Taistelemme tällä hetkellä hellettä vastaan. Heinä on kovilla juuri nyt. Muistakaa juoda paljon nestettä. Ja korjata alastulojälkiä. Se on kivaa!

 

28.06.2022

On ollu vähän kaikenlaista säätöö, juhannuksista näkymä jollakin tapaa selvittiin. Meillä ja maailmalla tapahtunu kaikenlaista, suurin ilo uutinen oli ainakin meillä, että saatiin taloon nuori mies johtoon, vielä kerran ONNEA Petja! Tänään on ruiskautettu greeneille kostutusainetta(kuivalaikkua vastaan), sekä hivenravinteita yhdessä kasvunsäteen kanssa. Puttiviheriö on nyt koemielessä tapitettu 10 cm syvään, huomenna alamme aamuyöstä tapittamaan takaysiä. Tapituksen jälkeen jyräämme viheriön, ja luonnollisesti myös vaihdamme reiän uuteen(niitä on vielä muutama varastossa). Kenttämme on kokonaisuudessaan mielestäni katseen kestävä. Toki karheikot ovat paikoitellen liian pitkiä, mutta homma tasoittuu jo vuorokauden sisällä. Pieniä kaapelointitöitä kentällä vielä tehdään, mutta varsinaisesti ne eivät pelaamiseen vaikuta. Kentänhoito kulkee kriisistä toiseen, jos ei olla valppaana koko ajan. Nyt olemme koko kauden kannalta kriittisimmässä pisteessä, jos nyt selviämme tästäkin helteestä, niin loppukausi onkin sitten helppoa kuin heinänteko. Kastelujärjestelmän kunto on todella merkittävässä roolissa koko kautta ajatellen. Varsinkin keväällä, mutta ennenkaikkea helteellä, ja ehdottomasti vielä loppukesästäkin, ja järisyttävän tärkeä loppukaudestakin. Periaatteessa yhtä tärkeä joka hetki, mutta helpon logiikan mukaan jos keväällä ei toimi, niin ei ole mitään hoidettavaa loppukautenakaan, tahi jos nyt helteellä kupsahtaa, niin hyvät ei heilu syksyllä eikä tulevalla kaudellakaan. Nyt teemme jo tulevan kauden tulosta, joka hetki vaikuttaa tulevaisuuteen, tänä päivänä on tulevaisuus. Mukavia pelihetkiä kauniilla kentällämme. 

 

18.06.2022

Etuysin greenit ovat nyt pilkullisia, klorofyllihäiriö kestää muutaman päivän tasaantuakseen. Levitin tarkoituksella etuysille rautapitoista lannoitetta antraknoosia vastaan. Kastelu 2 x 15 min ei näköjään ollut tarpeeksi. Takaysille on levitetty vähemmän ferropitoinen aine, ja sen viheriöt ovat lähes virheettömät värisävyiltään. Mukavaa peliviikonloppua kaikille. Melko vähän oli tänä aamuna korjaamattomia alastulojälkiä. Hienoa! Kiitos hyvästä työskentelystä greeneillämme!

 

17.06.2022

Greeneille on tänään aamulla anivarhain levitetty rakeista lannoitetta. Sen jälkeen greenit on kasteltu, mutta voi olla että lannoitetta on vielä hieman sulamatta paikoitellen. Kuitenkin aina suosittelen kierroksen jälkeen pesemään kädet hyvin. Tänään on myös ensimmäinen välipäivä greenien leikkuista, eilen tuli tasan 40 leikkuukerta alkaen 7.5. Hieman on havaittavissa antraknoosi sienitautia viheriöiden kylänyrmikka kohdissa. Keli on ollut kylmää ja kosteaa, altistuminen tapahtuu yleensä tämän seurauksena. Lannoiteaine on nyt annettu, sekin hieman helpottaa. Tilannetta seurataan, ja reagoidaan sen mukaan. Mukavia pelejä kaikille.

 

14.06.2022

Hei vaan. Ilmat vaan paranoo, yölämmötkin on nousseet yli kymmeneen asteeseen. Kasvua tapahtuu joka puolella, huonotkin kohdat alkavat olla jo historiaa. Viheriöillä on nyt runsas kukinta, kylänurmikka kukkii, se yrittää pitää pintansa kilpailussa elintilasta. Rönsyrölli on varteenotettava vastustaja sille. Syvempijuurisena ja taudiskestokyvyiltään erinomainen taistelija. Ja hyvän värinen. Suorastaan kaunis. Kohta on jo Juhannus, keskikesän hetki on lähellä, toisaalta taas Jouluunkaan ei ole kuin 6 kk enää. Vähän ennen joulua, tulee kuitenkin syksy. Sinne on onneksi sentään melko pitkä aika. Nautitaan pitkistä lähes yöttömistä öistä, pelataan golffia ja ollaan aktiivisia. Hymyillään kun kohdataan kentällä. Meillä on syytä hymyyn. Kenttä on hienossa kunnossa. Syksyllä tekemämme uudisalueet alkavat olla jo melko hyvässä kasvussa. Jonakin päivänä, lähiaikoina aion ottaa korjausaluemerkit pois, ja alamme pelaamaan niiltäkin alueilta. Niiltä alueilta pelatessa on ensiarvoisen tärkeää korjata pelijäljet asianmukaisesti hiekkasiemen seoksella. Uusien purkkien pitäisi saapua noin 20.6 tienoilla. Edelleenkin kiinnitetään huomio alastulojälkien korjaamiseen. Kiitos.

 

08.06.2022

Huh hellettä, sanoi rapakuntoinen kenttämestari kun pelasimme eilen Kerigolffin kenttätoimikunnan jäsenten kanssa iltapäiväkierroksen meidän erinomaisella kentällämme. Teemana oli kokemusten jakaminen, ja itse pelinautinto. Joka allekirjoittaneella oli lähinnä tuskaa, johtuen selkävaivoista(ja ylipainosta). Greenejä ajelemme edelleenkin joka päivä, tee 8 projekti saa huomenna loputkin pinnat omasta siirtonurmesta. Sähkötyöt kentällä jatkuvat. Koneita huolletaan, rikkoja tulee...pultteja katkeilee, hydrauliletkuja poksahtelee ym normaalia touhua. Seuraavana ns projektina alamme holkittamaan huonoja teepaikkoja(niitähän riittää), siementä sisään, hiekkaa päälle. Väylien viiltoja viikon sisällä. Greenien ilmastusta teemme myöskin ennen juhannusta. Siitä ilmoitellaan myöhemmin. Demokoneella ajellaan väyliä, jotta voimme varmistua tulevasta koneesta. Vaikuttaa nyt jo hyvälle. Otetaan kesästä kaikki kiva irti kauniisti pelaillen goloffia. Mustikkaa tulee hyvin.

 

03.06.2022

Koleaa aamupäivää, tuulee ja välillä ripsii vettä. Vettä onkin satanut railakkaasti viime päivinä. Kenttämme väylillä on vielä aukkokohtia, missä kasvu on heikkoa. Niitä on kylvetty lautaskylvökoneella viikko- kaksi sitten. Oletettavasti nekin kohdat siitä täydentyvät muutamassa viikossa. Viheriömme talvehtivat lähes täydellisesti. Niihin myös satsattiin, torjunta-aine ruiskutuksia suoritin onnitunein tuloksin. Samaa intensiteettiä ei voida pitää kaikkialla (liian kallista), eli kylänurmikka kärsi tietyillä väylien osilla. Mutta kuten sanoin, niitä on kylvetty. Seuraavaa kautta ajatellen, niilläkin osin tulee kasvamaan parempaa heinälajia, jolla on parempi resistanssi tauteja vastaan ja siten talvehtiminen parempaa. Paljon on vielä tehtävää, kentänhoito on iso kokonaisuus. Pitkäjänteinen kokonaisuus, jota viedään omien resurssien puitteissa eteenpäin. Bunkkereissa on kiviä paikoitellen, mutta alamme jo ensi viikosta keräämään niitäkin pois, kun työvoimaa saamme lisää. Hyvää pelikesää edelleenkin kaikille. Nautitaan kesästä, kohta on syksy.   

 

31.05.2022

Hyvää huomenta,tulin juuri kierrokselta. Leikkasin greenit ja vaihoin taas reikien paikat. Hyvältä näytti ainakin viheriöiden osalta. Nyt ei mielestäni ollut niin paljoo korjaamattomia alastulojälkiä kuin viime viikolla. Kiitoksia huomaavaisuudesta. Tällä viikolla olemme tiputtaneet väylien leikkuukorkeutta 13 milliin. Leikkuujälki tulee paranemaan viikon aikana. Oikein lystikästä peliviikkoa kaikille. Kesä on juuri alkanut. Naatitaan.

 

24.05.2022

Hellou. Juuri tulin taas greenien leikkuista ja reikien vaihdoista. Alastulojälkiä oli kyllä melko paljon, pitäisikö onnitella mukavista greeniosumista, vai olla pahoillaan että sitä aikaa ei vieläkään ole löytynyt. Voin tehdä molempia. Tänään varsinkin, kun on niin kaunis päevä. Greeneille tuli nyt aamusta taas lisää kaikenlaista herkkua merilevästä lähtien, samoin kasvunsäädettä jo toisen kerran. Seuraan kasvua päivittäin. Jo nyt on pystykasvu hillintynyt viime viikosta noin 30%. Tämän päivän jälkeen taas hieman lisää. Väylät saavat nyt aamupäivän aikana varsinaisen kesälannoksen. Tulemme kastelemaan väyliä päivän aikana. Kastelujärjestelmän kaapelointityöt jatkuvat taas tänäänkin etuysillä. Mukavaa pelipäivää kaikille. 

 

17.05.2022

Hej på dig. Suuria asioita tapahtuu sekä maailmalla, kotimaassa, ja erityisesti meillä. Juuri siirryimme greenien leikkuukorkeudessa tasan kolomeen milliin. Näyttää, ja tuntuukin varmasti jo paremmilta. Parhaat tähän mennessä tänä vuonna. Det är säkert det. Leijonien pelit menee ihan puikkoon. Samoin meidänkin hommat. Lisäkylvöjä ollaan tehty, tehdään koko viikko tästä eteenkin päin, sekä lannoituksia jatketaan. Tännään viheriöille tuli merilevää, kostutusainetta, kasvunsäädettä ja typpi-kali lannosta. Toivottavasti läpiää keli hieman. Hieman on viileää vielä. Mutta positiivista on, että vettä satelee säännöllisesti. Laita alue kylvöt saavat tarvitsemaansa vettä.

 

15.05.2022

Ku Söndagsmorron. Sääennusteisiin ei ole luottaminen, aurinko paistaa täydeltä terältään. Juuri tulin greenien leikkuukierrokselta. Aloitin klo 5, lpt oli +2, nyt hieman klo 8 jälkeen on jo +9,5 astetta. Korjaamattomien alastulojälkien määrä on mielestäni vähentynyt dramaattisesti. Kiitos siitä. Ja muutenkin, kiitoksia hyvästä tavasta korjata väylillä divotit hiekkasiemenseoksella. Tämä on kyllä aivan ainutlaatuista toimintaa Suomessa. Te olette mahtavia! Uudet siemenpurtilot saapuvat jossakin vaiheessa, tilasin ne talvella. Tavaran toimituksissa on edelleenkin vaikeuksia mualimalta. Punaiset, keltaiset ja valkoiset tupsut on vielä vaihtamatta kentältä. Tilasin tavaraa, odotellaan senkin saapumista. Saapunee pian. Lisäkylvöjä varsinkin joillekkin huonokasvuisille essuille(greenien edustat, lähestymisalueet) tehdään vredolla(lautaskylvökone) ensi viikolla, sekä tarvittavia lisä lannoituksia. Greeneille annamme kostutusainetta(joillakin greeneillä on jo nyt kuivalaikkua,gr 2,5,8,9,13...) sekä lisäravinteita. Ykkösgreenin mangneettiventtiilin vaihto operaatio alkaa huomenna, ei sinällään vaikuta pelaamiseen, tee 2 viereen syntyy silloin kaivanto. Puunkeruukone ajelee vielä alkuviikosta ropsit ym ja risut pois kentältä. Nautitaan alkavasta kesästä. Greenit alkaa todellakin olla jo melko messeviä. Tiistaina siirrymme taas hieman alemmaksi leikkuissa, eli pudotus tasan kolomeen milliin. Silloin breikkaa, toivottavasti yhtä hyvin kuin Suomen Leijonien pelit.

 

13.05.2022

Hyvää perjantaita kaikille. Greenit on nyt leikattu eka kertaa tällä kaudella 3,5 milliin. Alkaa jo pikku hiljaa muistuttamaan greenejä. Ei ihan vielä breikkaa täydellisesti, mutta siihen suuntaan mennään. Alastulojälkiä on syytä paikata ahkerasti, eli pitää vaan löytää aikaa siihen alastulojäljen löytämiseen. Jätetään vaikka sukulaisissa käymiset käymättä, mutta alastulojälki pitää löytää....ja paikata. Yleensä pallo on ensin tullut alas ja sitten rullannut jonkin matkaa eteenpäin. Mutta joskus tulee lyötyä sellainen spinilyönti, jossa on onnistuttu lyömään palloon niin kova kierre, että se alastullessaan tuleekin takaisinpäin. Sellaisia lyöntejä on kiva lyödä. Siinä siis pallo on ensin, ja sitten etempänä löytyy alastulojälki. Onnellisia pelielämyksiä hienon harrastuksen parissa. Kesä alkaa NYT!!

 

09.05.2022

Armollista aamua kaikille. Nyt vielä saattaa olla joitakin pakkas aamuja, tänään on yksi sellainen. Tullessani kustannuspaikalle klo 05.00, hokasin mittarilukemaksi -3 astetta. Jotenka ototellaan ihan rauhassa kentän sulamista. Ilmoitan kun kenttä on pelattavissa. Varsinkin ykkösen greeni on täysin varjossa, joten se sulaa myöhemmin kuin esim. kakkosen greeni. Jos jostakin ihmeen syystä emme olisi ehtineet kenttää ehtiä sulkea kentänhoidon puolelta, ja olisit ikäänkuin jo hiippailemassa kentälle salavihkaisesti vaikka kenttä selkeästi on jäässä, ei sitä toimea kannata jatkaa. Siinä vaan tuhotaan meidän koko yhteisön omaisuutta, sekä meidän kentänhoitajien työtä. Nyt olen asettanut pönikät klubille johtavan tien tukoksi, pöniköissä lukee, että KENTTÄ SULJETTU.

Kenttä on jälleen auki. Greenit leikattu tällä kaudella eka kertaa 4 milliin. Viimeistään ensi viikolla siirrymme 3,5 mm leikkuuseen.

 

08.05.2022

Hyvää Äitienpäivä aamua. Justiinsa tulin leikkuukierrokselta. Greenit on nyt leikattu 3. kerran 5 milliin. Terästä on maku pois, on sen verran ollut hiekkoo pinnalla. Mutta jo huomenna laitamme uudet pakat alle, ja samalla leikkuukorkeus lasketaan 4 milliin. Greenit, samoin kuin muutkin alueet ovat talvehtineet erinomaisesti. Eilisen vesisateet tekivät hyvää. Tosin meillä on kyllä kastelujärjestelmäkin kunnossa. Jota olemme jo käyttäneetkin. Kiitos vielä kerran kaikille noin 50 talkoolaiselle valtavasta työpanoksesta. Siivoilemme loput aikaansaannokset huomenna pois. Viime syksynä tekemämme uudiskylvöalueet ovat juuri tulossa oraalle, eli kohta vihertää sielläkin. Niiltä alueilta pelaaminen on ehdottomasti kielletty. Sinne tulee ensi viikolla korjausaluemerkit. Aluetta on sen verran paljon, ettei niiden reunojen maalaaminen ole missään nimessä järkevää. Moto tekee vielä huomenna lisää hakkuita kentän alueella, mutta siitä ei koidu haittaa pelaajille. Tee 13 ja greeni 14 välinen metsikkö on jo parturoitu, näkymät ovat huikeat. Päätän täältä tähän, lähden tervehtimään äitiäni. Hyvää golfkesää kaikille.

 

26.04.2022

Aikaista aamua kaikille. Eilen avasimme Pilkonpuiston rangen. Siellä on Tero jo aloittanut työt. Klubilla on lämpö ja vesi päällä. Tänään tulemme tekemään vielä säätöjä, jotta kaikki toimisi mahdollisimman moitteettomasti. Terolla alkaa olla jo kalustoa, jotta greenejä ja muitakin alueita pääsee työstämään. Kelin kylmeneminen vaikeuttaa toki greenien laittoa. Mutta eiköhän varsinainen kenttäkin saada auki heti vapun jälkeen. Siitäkin infoa tuonnempana. Kontioniemen väyläpinta-alasta yli 50% on jo sulanut. Ne verkotetaan kalkin takia ensin, sitten harjakoneilla harjataan syksyn ilmastointijäte ym roskat pois. Greenit ovat jo lähes valmiit, niille enää leikkuut ja jyräykset. Ja lipputangot. Teepaikat myös harjataan ja lannoitetaan, sitten vaan peliin. Äitienpäivä on edelleenkin tavoitteena. Pitkä talvi alkaa pikku hiljaa antamaan periksi. Toivotaan että tulevasta pelikaudesta tulisi mahdollisimman pitkä ja kaunis. 

 

 

23.04.2022

Huomenta. Kevät keikkuen tulevi, vanha sanonta. Pitänee ainakin nyt tänä keväänä paikkaansa. Muutamia oikein mukavan lämpöisiä, aurinkoisia päiviä on jo ollutkin. Kenttä sulaa hyvin, Pilkon kenttä on jo kokonaan sulanut. Kalkituksen ansiosta. Ilman sitä, olisi sulaminen ollut huomattavan paljon heikompaa. Juuri kiersin Kontioniemen kenttää, ja ilokseni myös täällä on tapahtunut viikon aikana valtavaa kehitystä. Maanantaihin mennessä tulee olemaan useita väyliä paljaana lumesta. Teepaikat lannoitin eilen, loppulumen päälle hieman syyslantaa. Greenit on kaikki hiekoitettu, kolmasosa jo kokonaan sulana. Puhaltimella olen liikoja hiekkoja puhallellut. Greeneiltä kyllä löytyy paikka paikoin homeläiskiä, ne ovat lähinnä foren rajassa. Ja kun läiskää rapsuttaa, ja tutkii, niin aivan heinän tupesta löytyy vihreää, eli niistäkin tavaraa tulee. Mutta tilanne on 95 % parempi kuin vuosi sitten. Osa viheriöistä on virheettömiä. Kevät on aina vilpittömän hauskaa aikaa, ihan kuin avaisi lahjapaketin, saa nähdä mitä sieltä tulee. Tuleeko haasteita, vai pelkkää kultaa. Keväällä on myös syytä pohtia, analysoida, tehdä johtopäätöksiä ja toteuttaa. Lannoitteet saapuvat ensi viikolla, samoin siemenet. Työntekijät palaavat pikku hiljaa ruotuun, ja työnteko alkaa. Tulevan alkukesän sääennuste lupaa kylmähköä, sanoo meteorologian laitos...jopa 0-1 astetta keskimääräistä kylmempää. Ei kai sitä voi kylmäksi sanoa. Samaa hulluutta, kun ennuste BKT tippuu syksyisistä ennusteista 0,2%. Ei mennä paniikkiin. Jos oikeasti tulisi kylmä kevät ja alkukesä, ja kentän viheriöt olisivat huonossa kunnossa, silloin laittaisin kyllä harsot niiden päälle. Mutta nyt ei ole tarvetta. Kunhan kenttä sulaa kokonaan, ja olemme ehtineet prosessoida pinnat(lähinnä väylät, koska greenit on jo lähes valmiita), niin kenttäkin aukeaa. Ennuste voisi olla edelleenkin se Äitienpäivä. Jos aiemmin, niin kyllä mie inffoon. Range aukeaa aivan varmasti aiemmin. Siitäkin tiedotetaan. Näihin näppäimiin. Hyvää viikonloppua. 

 

17.04.2022

Heipä vaan, ja hyvää Palmusunnuntaita. Olemme edenneet suunnitelman mukaisesti, luontokin on ollut mielestäni varsin kiitettävästi mukana. Tänään olen hiekoittanut muutaman viheriön. Toissapäivänä kevensin niitä suurehkosta lumikuormasta omalla traktorin lingolla. Suojalunta jätin väliin noin 10- 20 cm. Lumen tyhjentäjä urakoitsijan kanssa pohdimme alkuviikon tilannetta, ja totesimme että lumi oli tuolloin liian märkää työntämällä siirrettäväksi. Riski olisi ollut suurempi kuin hyöty. Joten päätin itse kokeilla traktorityhjennystä puttiviheriöltä. Linko toimi hyvin, traktori kulki hyvin, ja jätti renkaan alle hyvän suojan herkkään pintaan nähden. Rohkaistuneena tästä, olenkin tyhjentänyt jo 5 greeniä, tänään niille tulloo hiekkaa. Sekä jatkan tyhjennyksiä. Ensi tiistaina 19.04 kenttä kalkitaan, sekä range. Pilkko sai jo kalkit alkuviikosta. Greenit ovat paljastumassa kivan näköisinä, kokonaiskuva paljastuu, vasta kaiken sulamisen jälkeen. Suuri todennäköisyys on että kaikki viheralueet ovat täydellisessä iskussa heti avauduttuaan. Palaan ensi viikolla asiaan. Hyvää pyhää.

 

06.04.2022

Ku morron igen. Vähän tilannetta kentältä. Välillä jo tuntui että mennään eteenpäin kevään kehityksessä, mutta nyt viime päivinä on tullut lunta lisää. Päivät joka tapauksessa pitenevät rajusti, ja kun on poutasää ja aurinko paistaa, on sillä eteenpäin vievä voima. Viheriöiden kevennys tehdään ensi viikolla. Kalkitus kentille tehdään joko viikolla 15 tai viimeistään viikolla 16. Haemme siihen apsoluuttisesti juuri oikeaa hetkeä, jotta sulatusvaikutus olisi täydellinen. Kaluston, työlaitteiden ja koneiden huollot etenevät hyvää tahtia. Tällä hetkellä lumimäärä kentällä on 50 - 80 cm. Metsän reunat alkavat pikku hiljaa sulaa. Perjantaiksi on luvassa reilusti lämpenevää säätä vesisateineen, mikä on aivan mahtavaa. Lähden lumitöihin, hyvää loppuviikkoa kaikille.

 

25.03.2022

Hyvvee päevee. Kuukausi , ja vähän ylikin on kulunut. Maailman kirjat on hieman sekaisin. Toivotaan että rauha syntyy mitä pikimmin. Kiersin juuri kentällä lumen paksuuksia mittailemassa. Keskisyvyys varmaankin on 65 cm. Greeneilläkin saman verran siis. Maa on roudaton joka paikassa. Reittejä olen tehnyt kentälle tulevia työtoimenpiteitä varten. Kalkitus tarvitaan kentälle, sitä ei ole tehty miesmuistiin(mikä lie sekin vertaus), joten nyt se tehdään. Sillä varmistetaan maan hyvä ph, jotta kasvi pystyy hyödyntämään kaiken typen joka sille annetaan. Kalkitus tehtäneen viikolla 14. Sen vaikutus on myös hyvinkin positiivinen kentän sulamisen kannalta. Tämä toimenpide tehdään myöskin Pilkkoon. Viheriöiltä pusketaan liika lumimassa pois, niin että sinne jätetään noin 30 cm paksu patja. Sillä operaatiolla saamme pakkasen taas maanrajaan, ja mahdollinen lumihomeen syntyminen ehkäistään. Syksyllä ne saivat aivan viime hetkeen saakka systeemis-kontaktiset aineet, ja menivät täysin homeettomina talvehtimaan. Greenit ovat olleet jo 4 kk lumen alla, ja tulenevat olemaan vielä kuukauden verran. Riippuu tietysti ilimoista. Kaikkemme teemme jotta kausi päästäisiin aloittamaan mahdollisimman pian, ja mahdollisimman hyville pinnoille.  

 

20.02.2022

We are the champions! Olihan hieno matsi, kertakaikkiaan. Oli pakko päästä rankan ottelun jälkeen tuulettumaan. Puuilosta hankin uudet lumikengät, ja eiku baanalle. Kapeammatkin kengät kantoivat runsaan ruhoni hyvin. Greenejä kävin katsomassa, g16 (92 cm lunta), g18 (76 cm), g9 (81 cm) ja g2 (90 cm). Pinnat absoluuttisen hienossa kunnossa. Siellä ne venttailee pelaajia, ei niillä oo kylmä eikä lämminkään. Kaikki on siellä maanrajassa hyvin. Seuraan kuitenkin nyt jatkossa viikottain tilanteen kehittymistä. Jos va

Ajanvaraus

Ajanvaraukset sekä muut jäsenasiat normaaliin tapaan NexGolfissa

Siirry ajanvaraukseen