×

Change Language

FI EN
×
×

Kenttämestari tiedottaa

Täältä voit lukea ajankohtaista kenttään liittyvää tietoa, kuten esim. hiekoituksista, ilmastoinneista ja lannoituksista.

17.4.2019

Kontioniemessä kalkin levitys tänään väylille ja greeneille ja niiden ympäryksille. Pilkossa sama tehdään huomenna torstaina.

15.4.2019

Pilkossa lingottu lumeen uria. Lunta on keskiosalla ja vasemmassa laidassa 10-15 cm, mutta oikealla reunalla 15-25 cm. Yöpakkaset hieman jarruttaa sulamista. Par3 kentällä on lunta 10-25 cm. Sinne levitetty edellisellä viikolla tumma lannoite kuten rangellekin. Greenejä ei pystytä auraamaan, koska ei ole jäätä alla ja pinta on pehmeä.

12.4.2019

Muutamien takaysin greenien kuntoa tarkistettu. Lunta on 45-55 cm, kiinteää jäätä ei varsinaisesti ole muilla kuin 18 greenillä, joka tarkistettu jo viime viikolla. Muissa hile särkyy lapiolla hyvin ja osalla ei jäätä ollut lainkaan(15,17,11). Kaivelin lumeen aukon greenille 11,12,13,14,15,17. Yhteistä kaikille vihreätä heinää on säilynyt.

 

Kevät katsaus kentillä (laadittu 4.4.)

Tilanne hangen osalta on hieman viime vuoden kaltainen, tässä vaiheessa vielä paljon lunta.

Tänä keväänä pääsiäinen alkaa viikon 16 perjantaina (19.4.), joten sitä voisi ajatella lähtönä Pilkon kentällä. Tosin viime vuonna par3 avattiin 4.5. range pari päivää aiemmin 2.5. ja Kontioniemessä 3.5. Lumitilanne on suurin piirtein sama, joten tämä ei ole lupaus.

Aikaa siihen on vain n. kaksi viikkoa, silti toiveissa on saada ranget auki molemmilla kentillä. Pilkon kentällä palloja ei pysty keräämään vasta kun range on edes osittain kuiva. Kontioniemessä range kestää ajaa kerääjällä.

Viheriöiden auraamiseen ei ole tarvetta ja eikä niitä pystyisikään, koska lingolta suojaavaa jääkerrosta ei kaikilla viheriöillä ole.

Hangen pinnalle ajetaan tummaa lannoitetta ja kalkkia ja tarvittaessa myös hienoa hiekkaa. Samalla tulee ajo uria, jotka edes auttavat lumen sulamista. Pilkossa on lumi jo muutenkin likaisempaa johtuen kaiketi moottoritien pölystä. Tumma lannoite levitetty Pilkossa tiistaina 2.4. rangelle ja par3 kentälle.

Kontioniemen kevättalkoon ajankohta viime vuonna oli 10.5. helatorstaina. Nyt jos pääsisi jo vapun jälkeen lauantaina 4.5. aloittamaan pelikautta. Tosin luvassa on viilenevää säätä, joten odotellaan mitä on tapahtumassa.

21.3.2019

Lunta vielä aika runsaasti n. 65 cm. Vähän sama tilanne kuin viime keväänä. Jäätä ei viheriöillä ole, paitsi 18. viheriöllä, mutta sielläkään ei ole vielä kitkerää hajua jääpoltteen merkiksi. Eli hyvä tilanne ja hyvään suuntaan ollaan menossa. Vihreätä nurmea on vielä jäljellä arviolta n. 75 % ja sekin johtuu siitä, että kylänurmikka on talven aikana kuollut. Siemenet ovat ikävä kyllä tallessa(kylänurmikan).

Ajanvaraus

Ajanvaraukset sekä muut jäsenasiat normaaliin tapaan NexGolfissa

Siirry ajanvaraukseen