×

Change Language

FI EN
×
×

Kenttämestari tiedottaa

Kenttä on auki jälleen, talvigreeneille.

26.10.2021

Kenttä on jälleen auki, nyt tosin talvigreeneille.

 

25.10.2021

Lunta maassa, räntää sataa just ny, ja vettä päivemmällä. Kenttä on suljettu toistaiseksi.

 

24.10.2021

Hyvää huomenta aamuvirkut. On ollut pakkasyö, aurinko nousee vasta 8.10 tänään täällä Joensuun seudulla. Mitä luultavimmin kenttä on jäässä. Juon kahvit, ja lähden kohta tarkastamaan asian. Pakkasta nyt -2 astetta. Pitkä pakkasjakso on tehnyt tehtävänsä, kenttä on ns Ankkajäässä. Eikä sula kuin paikoitellen tänään, joten kenttä pysyy suljettuna tämän päivän. Ei ole syytä pilata hyvää työtä yhden päivän pelaamisella. Elämme ratkaisevia aikoja, ajatellen ensi kauden kentän kuntoa.

 

 

23.10.2021

Hyvää huomenta, it`s ozen holotna. Okay, mutta ollaan siinä ja siinä että kentän voi avata. Greenien sisäinen lämpö, eli lämpösumma maassa on vielä sen verran suuri, että maa on sula. Väylillä ja karheikoissa on räntälunta, mikä vaikeuttaa ainoastaan pelaamista, mutta ei ole vaaraksi kentälle. Joten oikein reipasta pelikeliä teille kaikille onnekkaille, jotka ovat tehneet urheilullisen päätöksen lähteä ulkoiluttamaan itseään. No joo, eli kenttä on auki. Huominen on vielä arvoitus, mutta pahoin pelkään, että pakkasta on liikaa koko päivän. Mutta siitä kirjootan huomenna.

 

22.10.2021

Hyvää vetistä huomenta. Sitä tulee nyt oikein kunnolla, nimittäin vettä. Tuleekohan vähäluminen talvi? Pihlajanmarjoja on ollut niin runsaasti. Eihän talvi kahta kanna, pihliksiä ja lunta. No joo, ainakin syksyn sateidenkin perusteella voisi statistisesti ajatella ettei lunta tule niin paljoa kuin esim viime talvena. Kenttä on auki tänään. Viikonloppua tulen sitten seuraamaan ihan ite. Kattellaan. Hyviä pelejä vieläkin. 

 

21.10.2021

Korjaus edelliseen tiedonantoon, kenttä onkin auki. Sulaminen on yllättänyt minut totaalisesti. Sekä lisään tännekkin, ettei golfautoilla enää saa pelata. Kenttä on nyt todella märkä ja olemme jo aloittaneet väylien ja karheikkojen holkitustyöt. Tänään saamme muutaman väylän tehdyksi, huomenna lisää. Pelattavuus heikkenee, mutta työ on todella tärkeä talvehtimisenkin takia. Seuraan viikonlopun aikana kuinka kentälle pääsee. Sunnuntaina on luvassa aurinkoinen päivä, mutta kuinka kenttä sulaa, tulen seuraamaan sitä. Ja informoin siitä. Eli katsotaan millä ns eväillä pääsee pelaamaan.

 

18.10.2021

Taas on viikko vierähtänyt. Sää on muuttumassa koko ajan talvisemmaksi. Viime viikkoon verraten on lämpötilat ainakin puolittuneet. Huomiseksi on luvassa pakkasta, nähtäväksi jää, sulaako kenttä ollenkaan pelikuntoon.On ainakin syytä vaihtaa talvirenkaat alle. Huomenna alamme huoltamaan golfautoja talviteloille. Samoin pikku hiljaa keräämme jo tavaraakin kentältä pois. Kesägreeneille pelataan max sunnuntaihin 24.10 saakka. Seuraamme siis tilannetta päivittäin. Talvigreenit tehdään tällä viikolla jatkoa ajatellen. Hyviä pelejä toivottelen kaikille.

 

11.10.2021

KU morron. Doproe utra. Weather on tosi lämmin, yön alin oli +10 astetta. Juuri sain ruiskutettua greenit torjunta-aineilla. Nyt on suojaa ainakin marraskuun 8 päivään saakka. Vieläkin ovat täysin homeettomia. Hometta on teepaikoilla ja väylillä jo jonkin verran, mutta homekelit näyttäisivät ainakin toistaiseksi tyssäävän ensi viikkoon. Lämpötilat lienee +3 + 5 astetta ensi viikolla. Teepaikkojen holkitukset jatkuvat tällä viikolla, samoin laita-alueiden rakentaminen ja teepaikkojen laajennukset. Samoin lehtien poistot jatkuvat. Hyvää peliviikkoa jälleen.

 

 

5.10.2021

Päivvää jälleen kerran. Tänään saimme urakan valmiiksi, eli nyt on siis saatu kaikki viheriöt holkitetuiksi, siemenet ja hiekat niskassansa. Etuysin viheriöt lukuunottamatta 9 gr on myös jyrätty. Huomenna jyräämme loputkin viheriöt. Kentällä on melko paljon lehtiä, niitä on tarkoitus alkaa keräämään harjakoneella ihan lähipäivinä. Teepaikat ilmastoidaan seuraavaksi. Toivotan hyviä pelikelejä edelleenkin kaikille. Viheriömme ovat homeettomassa tilassa edelleenkin, mikä on hyvin ilahduttava asia sekin.

 

28.09.2021

Hyvää huomenta. Eilen leikkasin viheriöt, viikon tauon jälkeen 4 milliin. Tänään aloitamme viheriöiden syystyöt alkaen viheriö ykkösestä. Etuysiltä teemme muutaman viheriön tänään. Eli ne holkitetaan,puhalletaan holkituspapana pois, kylvetään siemenillä, hiekoitetaan, harjataan ja jyrätään. Eli varsin monta työvaihetta. Toimenpiteistä johtuen saattaa tulla tilapäinen talviviheriö pelattavaksi. Tämä on tärkeä toimenpide, joka on hyväksi viheriöille. Vesi menee pinnan läpi paremmin. Teemme ns pystysalaojia pintakerroksen läpi. Hyvää pelipäivää kaikille.

 

24.09.2021

Toistaiseksi aamupakkaset on ohi. On luvassa jopa +14 jonakin päivänä. Katotaan miten käy. Hyvää ja antoisaa peliviikonloppua kaikille.

 

23.09.2021

Kenttä jäässä jälleen, odotellaan sulamista.

 

22.09.2021

Taas on kenttä jäässä, pönikät kertovat onko kenttä suljettu vai pelattavissa. Olen laittanut klubin eteen kaksi vesipönttöä, joiden kyljissä lukee kenttä suljettu. Se tarkoittaa siis sitä, ettei kentällä saa pelata, tahi kävellä jäätyneen heinän päällä. Luultavasti ysiin mennessä kenttä on pelattavissa.

 

21.09.2021

Rapsakkaa huomenta, yllätys pyllätys, pakkasta noin 2 astetta. Kenttä on kiinni aamusta. Kun sulaa, niin sitten taas pelaamaan. Seuraamme tilannetta. Tänään jatkuu kastelujärjestelmän tyhjennys, laita-alueiden rakentaminenkin jatkuu.

 

20.09.2021

Oikein hyvää ja mukavaa huomenta. Tänään ei olla leikattu greenejä, reiät on vaihdettu. Greenejä leikataan vielä muutaman kerran, seurattava kasvua. Greenien ympärysalueiden holkituksia jatketaan tänään. Huomenna pyrimme saamaan ne valmiiksi. Sitten alamme pikku hiljaa siirtyä greeneille. Eli, kun siirrymme työstämään greenejä, suattaapi tulla sillä greenillä talviviheriö pelattavaksi. Siis todennäköisesti näin käy. Korjaamattomia alastulojälkiä on taas esiintynyt runsaahkosti. Maltetaan vielä. Varsinkin ns greenin laitaosumat on jääneet korjaamatta. Ihan yhtä tärkeää on korjata se alastulojälki greenin laidasta kuin keskeltäkin. Tässäpä tätä, päätän täältä tähän. Mukavia pelihetkiä.

 

16.09.2021

Huomenta vaan. On iloisen kirjavaiset viheriöt. Melassipohjainen lannoiteosio tarrautui ruiskusysteemiin niin, että oli suuttimet hieman tukossa välillä. Kannattaa tämäkin asia nähdä niin, että onpas taiteellisen väriset viheriöt pelata. Samalla pahoittelen eilistä asiaa, kun oli senioreiden kk kisat, ja laitoin kentänhoitajan vaihtamaan reikiä. Mun moka, käsi oli jo eilen ylhäällä. Oli aika raskas vuorokausi takana, liikaa asioita, kaikkea ei näköjään muista. Tänään leikkasin greenit, ja vaihdoin reiät. Greenien ympärysalueiden holkitukset jatkuvat tännään. Päätän täältä tähän. Lähen puhaltelemaan.

 

15.09.2021

Nonnii, ei ihan pauku vielä pakkaset meillä. Mutta hieman viilenevää jo on. Tänä aamuna kun läksin leikkaamaan greenejä klo 5.45, oli lämpötila +4,5. Siis tänään on leikattu vielä 3,5 milliin. Seurataan kuinka vielä kasvaa, täytyy olla tarkkana, ettei jää liian lyhyeksi talvehtimaan. Leikkuun jälkeen Tomppa ruiskuttaa greeneille talvea varten nestelannos-coktailin. On ferroa, tensidejä, hivenravinteita, merilevää ja kaikkia mahdollisia hyviä aineita talven varalle. Eilen aloitimme viheriöiden ympärysalue holkitustyön, gr 11 oli ensimmäinen. Tänään olisi tarkoitus jatkaa tätä tärkeää työtä. Maa-aineksia ollaan saatu jo 17 ja 18 väylän väliselle metsäpohjalle, nämä tullaan tasaamaan ja kylvämme  pohjan sitten nurmikolle. On tarkoitus tehdä monin paikoin, varsinkin etuysillä, monin paikoin hyvinkin paljon pelattuja metsäpohja alueita pelattavaan kuntoon. Teepaikan 8 iso remontti näyttää jo hyvälle, uutta teepinta alaa tulee noin 110 neliöö lisää. Ym kivaa on luvassa syssyn aikana. Toivon vaan ettei talvi vielä ihan tulisi.

 

 

08.09.2021

Pimeetä huomenta täältä kentänhoidon puolelta. Eilen aloitimme viheriöiden tappi- ilmastuksen demo- koneella. Nyt se työ jatkuu. Kohta on etuysi tehty. Tänään saamme ne lähes valmiiksi, mutta huomisellekkin jää muutama greeni. Pelaajille tästä ei aiheudu haittaa, viheriö jyrätään välittömästi tapituksen jälkeen. Väylille levitetään tänään(eilen aloitettiin) rakeinen syyslannoite. Sekä mahdollisesti pääsemme jo aloittelemaan muutamia uudistustöitä, mm teepaikkojen laajennuksia lisää. Demokoneita testataan joka päivä, jotta tiedämme mitä hankkia tulevaisuudessa. Mukavaa päivää kaikille golffareille.

 

 

06.09.2021

Kaunis syyssää on yllättänyt meidät, aamulla kustannuspaikalle saapumistani saattelivat iloiset auringonsäteet. Klo 5.30 ilman lämpötila oli vain +1 aste, klo 6.00 alkoi maa olla kuurassa paikoitellen. Tänään leikkaamme greenit 3,5 milliin. Väyliä viilletään syyslannoituksia silmälläpitäen. Tällä viikolla nekin saavat talveen varautumis aineet, kuten kaliumia suoniinsa. Jotta kestää sitten kovatkin pakkaset. Kalium on solun sisässä vähän niinkuin pakkasnestettä. Nyt tuntuu aivan siltä kuin talvi olisi jo ovella. Täytyy olla tarkkana. Viheriöt näyttäisivät olevan vieläkin ihan hyvässä iskussa. Täytyy olla tarkkana, kuin porkkana. Mukavia pelikelejä toivottaa kentänhoitoväki.

 

25.8.2021

Tänään on greenit lannoitettu rakeisella ns syyslannoitteella. Bunkkereita ja tiestöä korjaillaan vielä tänäänkin. Tasaisen harmaata keliä on ollut. Ruoho ei enää kasva läheskään niin paljoa kuin kaksi viikkoa sitten. Kasvua on noin viidesosa kahden viikon takaisesta. Lämpötila ja valon määrän radikaali väheneminen aiheuttaa kasvun vähenemistä. Odottelemme kauniiden syyssäiden vielä tulevan.

 

23.08.2021

Hyvää huomenta, vettä tulee tasaisen tappavaa tahtia. Kentällä on mahdotonta tehdä leikkuutöitä. Eikä siellä ole syytä tänään pelata, pinnat ovat vaarassa tuhoutua, jos niillä liikutaan. Siivous / järjestelypäivä tänään. Huomenna on taas poutaa, joten pääsemme leikkuutöihin. Ja siten myös pelaajat kentälle.

 

20.08.2021

Hyvää syksyn alkua. Keli on nyt viime päivinä ollut sateinen, ja sateisia harmaita päiviä on luvassa lisää. Viheriöiden pinnat ovat melko herkässä kunnossa, joten senkään takia emme nyt leikkaa viikonloppuna. Ainoastaan lauantaina jyräämme ne kuten jyrättiin tänäänkin. Maanantaista lähtien on viheriöiden leikkuukorkeus 3,5 mm. Teepaikkojen penkkien alusia on paranneltu, sekä väylätauluja on nyt sijoitettu järkevämmin samaan kokonaisuuteen penkkien kanssa. On helppohoitoisempaa  ja ytimekkään siistiä. Syksyyn valmistautuminen alkaa, ensi viikolla teemme ns syyslannoituksen viheriöille. Ja sitä mukaa muutkin alueet saavat syyslannoitteet. Väylät saavat lannoitteen viikolla 35. Torjunta aine viheriöille 26.08. Kiitos ja kumarrus. Hyviä pelikelejä. Toivottavasti sateet hellittävät.

 

17.08.2021

Huomenta. Nyt siis parhaillaan ilmastoimme viheriöt. Saattaa syntyä sellainen tilanne että on yksi talviviheriö per pelaaja. Teemme työtä vastapäivään. Etuysi on jo tehty. Viheriöt ovat todella pehmeät.

 

16.08.2021

Huomenia. Tänään pystyleikkaamme ja hiekoitamme viheriöt. Joten viheriöt ovat hiekkaiset. Huomenna on vuorossa viheriöiden ilmastointi 8 millin tapeilla, jonka  jälkeen ne jyrätään. Tällaisia toimenpiteitä pääsemme tekemään vihdoinkin.

 

12.08.2021

Hyvää päivää, täällä taas kenttämestari talar. Aamulla anivarhain leikkasin greenit, jonka jälkeen Tomppa ruiskutti greeneille rautaa. Rauta antaa kasville suojaa tauteja vastaan, eli vahvistaa kasvia sisäisesti, sekä se näkyy värisävyssä tummempana värinä. Peruskorjauskohteita alamme nyt tekemään tästä päivästä eteenpäin. Tänään mm. tee 17 penkinaluset sora-alueineen. Alueista tehdään ytimekkään oloisia, suorat linjat omaavia ryhdikkäitä alueita. Ensimmäisiä teepaikkoja on jo tänään korjattu uudella vihreällä hiekalla. Sekä eilen korjasin muutaman viheriön pieniä kohtia vihreällä hiekkasiemenseoksella. Vihreä hiekka pysyy hyvin kiinni pinnassa. Toivotan oikein antoisia pelihetkiä kauniilla kentällämme.

 

09.08.2021

Harmaata huomenta. Kisaviikonloppu mentiin vaihtelevassa säässä, syksyä kohti mennään. Tänään emme leikkaa viheriöitä, huomasin eilen pelatessani kisassa mukana, että nyt on aika pitää hieman taukoa leikkaamisesta. On aika keskittyä perustöihin. Tänään lannoitamme viheriöt nestelannoksella, edellisestä ruokkimisesta on jo aikaa. Sateet ovat huuhtoneet ravinteet pintamaista, jolloin taantuneen näköinen heinälaji, eli kylänurmikka, alkaa voimaan pahoin. Hyvä näin, sillä tarkoituksenamme on saada pinnat rönsyröllille muutaman vuoden sisällä. Röllin määrä onkin lisääntynyt tänä kesänä. Ajatuksenani oli, että olisimme ilmastoineet viheriöt tällä viikolla, mutta mestaruuskisojen takia emme sitä tee. Mestisten jälkeen maanantaina 16.08 ilmastoimme viheriöt. Korjaamattomien alastulojälkien määrä on pysynyt melko lailla vakiona, ollaan tarkkoja vieläkin niiden suhteen. Mukavaa peliviikkoa.

 

04.08.2021

Kentän ääni täällä taas. Eilinen taisi olla ainoa päivä tähän mennessä tänä kesänä, kun ei pystytty tekemään leikkuutöitä kentällä. Satoi kokonaisen vuorokauden pötköön. Kentänhoidon perustyöt  greenien osalta joutuvat vielä odottamaan ensi viikkoon. Ilmastustyöt ja sitten myöhemmin pystyleikkuut ja hiekoitukset. Pitkä hellekausi esti tekemästä näitä tärkeitä töitä. Olemme saaneet uuden hiekkasiilon käyttövalmiiksi alustalleen, viikonloppuna sinne virtaa upeaa greenihiekkaa, jota sitten vaivatta pääsemme käyttämään juuri oikeaan aikaan kun haluamme. Hellekausi on onneksi ohi tältä kaudelta, ajatukseni suuntaa jo syksyn perusparannustöihin. Syyskuun alussa aloitamme etuysin sähköistyksen uusimisen, sekä muutamien teepaikkojen laajennukset sekä puttiviheriön rakentamisen klubin viereen. Kova on tavoite, mutta niin on miehetkin sitä tekemään. Tässäpä tätä, mukavia pelikelejä toivottelemme teille täältä kentänhoidon puolelta.

 

28.07.2021

Nyt se hetki vihdoinkin tuli, että ilokseni voin ilmoittaa uusien huussien olevan käyttökunnossa. Eli tee 6:n luona on tuplavessa, sekä tee 14:n luona tuplavessa myös. Punainen vedin on naisten vessa ja sininen sitten pojille(ja miehille) Toivottavasti nyt viihtyy paremmin, uudet huussit ovat reilusti tilavampia. Siellä on naulakko ja hyllyt. Peilit puuttuvat vielä. Kuoriketta olisi syytä kompostoivassa vessassa käyttää joka kerta, ei vain jäykän tavaran päälle. Suositus on 2 - 5 dl/ krt. Eli vajaa löylykauhallinen. Voipi ajatella niin, että pissin päälle 2 dl, kakan päälle 5 dl. Huussien takana tulemme vielä jatkamaan töitä, kaivamme ureapöntöt syvempään kaivinkoneella, sekä teemme niille tyylikkäät sijat. Sekä jossakin vaiheessa hieman sipraamme maalauksia ym. Mutta pääasia on että vihdoinkin pääsette uusiin vessoihin. Alastulojäkiä on taas hieman esiintyny, etenkin gr 16 ja 18. Hyviä pelikelejä on vielä, joten oikein mukavaa kohta alkavaa syyskautta.

 

22.07.2021

Gutten morgen. Toissapäivänä tehty rakeinen lannoitus aiheutti lievää pilkuttumista greeneille, ferro aiheutti sen. Sulattelimme kovalla vesimäärällä, mutta joissakin kohtaa aine ei vain sulanut riittävästi. Greeneille oli pakko jo antaa lannoitetta, edellinen lannoitus oli kesäkuun alusta. Nälkiinnyttämisen syynä oli saada kylänurmikkaa hiipumaan greeneiltä. Joten rönsyröllille tuli lisää elintilaa, ja kyllä se ilokseni niin on tapahtunutkin. Tänään annamme lisää hivenravinteita sekä kostutusainetta nestemäisessä muodossa. Hyvä keli tehdä se, ei ole vaaraa minkäänlaiselle polttovioitukselle. Saa nähdä. Syksyä kohti mennään, ilmastuksia emme ole edes haaveilleet edesmenneiden helteiden takia, mutta jo ensi viikolla joku päivä tökimme 8 mm tapeilla lisää ilmatilaa kasvualustaan. Greeneillä olen havainnut hieman enenevissä määrin korjaamattomia alastulojälkiä. Ollaan kärsivällisiä vielä vähän aikaa. Syyskeli on juuri nyt aamulla, mutta jo parin päivän päästä keli kellahtaa liki helteiseksi. Päätän täältä tähän.

 

15.07.2021

Hejdå, nyt vihdoinkin sain prismat tankojen päihin. Pienet adapterit piti tilata ja asentaa. Uudet vessat valmistuvat pikku hiljaa, ja toivotaan että ensi viikon aikana ne olisivat jo käytössä. Maalailuja, hyllyjä ja muuta pikkuista yksityiskohtaa. Tänään vihdoinkin saimme kasvunsääteet greeneille. Keli jatkuu vielä hetken verran tukahduttavan kuumana. Greenit ovat kestäneet hienosti. Samoin pelaajat. Jaksetaan vaan hörppiä sitä vettä, muuten tulee noutaja. Eilen oli hieman enemmän alastulojälkiä, etenkin greenillä 16. Aina ei tietenkään näe mihin pallo tulee. Lopuksi haluaisin mainita bunkkerikäyttäytymisestä sen verran, että ei kannata kerätä niitä kiviä siihen ruohon puolelle, jos niille jotakin tekee, niin viskaa mieluummin metsään, jos sellainen on lähellä. Ruohopinnalla ne ovat vaarana joutua leikkurin teriin.

 

13.07.2021

Terve vaan. Hellejakson loppua ei näy. Pelaajia siitäkin huolimatta riittää kentällä, golffia näillä keleillä voi jo hyvinkin luonnehtia urheiluksi. Nestettä täytyy näillä keleillä hörppiä tasaisella otteella. Tee 6:n mankussa on jotakin häikkää, joten vaihdamme koko venttiilisysteemin torstaina. Jatkossa , ja jo nyt on ainakin ykkösen teen luona olevassa divottien korjaus laatikossa uutta tavaraa. Tulemme käyttämään hienolaatuista hiekkaa, johon on jo valmiiksi sekoitettu hienolaatuisia siemeniä. Sama laatu tulee jatkossa olemaan myös teepaikkojen korjaamisessa. Greenit oli tänään leikkuun lisäksi myös jyrätty. Pyrimme lisäämään jyräyksien määrää, niin että vaikka kolmekin kertaa viikkoon saisi mahdutettua. Pienten laiteteknisten ongelmien vuoksi en ole päässyt ruiskuttamaan kasvunsäädettä sekä nestelannosta viheriöille. Todennäköisesti saamme osat huomenna, niin jo ensi viikonloppuna sääde alkaa vaikuttaa positiivisesti pelillisyyteen. Uudet vessat on tarkoitus ottaa käyttöön ensi tiistaina. Edelleenkin olen hyvin kiitollinen siitä, kuinka hyvin pelaajat ovat kohdelleet kenttää. Korjaamattomia alastulojälkiä oli vain yksi kpl aamukierroksella. Iso kiitos!!

 

07.07.2021

Huomenia vaan. Pieni härö oli vielä etuysin kastelussa, joka johtaa siihen, että joudumme hieman kastelemaan etuysiä aamupäivällä. Mutta under control nyt.  Jollakin urheilijalla kaikki ei ole ollut ihan yhtä under control, kun on vahingossa vissiinkin ajautunut ajelemaan viheriölle 13, sinne on hienosti sujautettu bunkkerin kautta. Vahingot eivät onneksi ole kovin mittavat, mutta jos joku tietää kyseisen hemmon, niin voisi ystävällisesti ohjata sen minun puheilleni. Toisen omaisuuden tarkoituksenmukainen tuhoaminen ei ole käsittääkseni ihan oikein. Siitäkin huolimatta, oikein mukavaa pelipäivää kaikille. Helteet jatkuu ja mansikat on makeita ja halpoja just ny.

 

05.07.2021

Huh hellettä. Saatiin kastelujärjestelmä pienen häiriön jälkeen jälleen kuntoon. Luonnollisesti kenttä kuivahtaa joistakin paikoista. On menossa vuosisadan kuivin ja kuumin kesä, otaksuisin. Luonto kaipaa vettä, suorastaan huutaa sitä. Höytiäisessä on vielä muutama kuutio jäljellä. Edelleenkin kastelemme kenttää osittain myös päivällä, greeneille 5 min lisävettä, vastapäivään annamme, joten kerran se vain kirpasee. Itse ainakin oikein odotin, jos saisi sitä raikasta Höytiäisen vettä suihkauksen päällensä. Virkistävää. Melko vähän on ilmaantunut korjaamattomia alastulojälkiä, kiitos siitä, kuin myös siitä että paikkaushiekkaa on käytetty huikean hienosti. Paikkaushiekan seassa on todella korkealaatuisia nurmikon siemeniä, jotka sinällääkin jo jalostavat jo entuudestaan korkealaatuisia väyläheinäpintoja.

29.06.2021

Ja päivää taas. Golfautojen käytöstä vielä sen verran, että kannattaa käyttää erittäin suurta harkintaa, kuinka sillä ajelee. Ei ole kovin suositeltavaa ajaa golfautolla esim ihan greenin kanttiin. Tämä ihan siitä syystä että viheriöiden reunusalueet samoin kuin ns kaulukset, eli tuloalue greenille, "kurkku" on kovalla kulutuksella muutenkin. Käytetään hieman jalkoja apuvälineinä, ne tykkää siitä kun niitä liikutellaan. En itse ole mikään narutuksien varsinainen ystävä, enkä pidä liioista ohjausmerkeistäkään, mutta tilannetta tarkkaillaan. Hauskaa golfpäivää kaikille. Ihana sää.

 

28.06.2021

Moidå taas, juhannuksesta ollaan taas päästy. Hellekelit jatkuvat ainakin heinäkuun ajan. Tukalaa on, jos ei kotona ole esim ilmalämpöpumppua. Mutta pelikelit ovat mitä mainioimmat. Greenit on taas leikattu 3,0 milliin, alemmaksi emme nyt lähde leikkaamaan. Näillä mennään nyt varmaankin kauden loppuun saakka. Pallojen alastulojälkien määrä on lisääntynyt tässä juhannuspäivien aikana melko paljon. Pitäisi kiinnittää enemmän huomiota juuri nyt, koska kausi ei vielä ole puolessakaan. Kastelujärjestelmää korjaillaan parhaillaan, ukkonen on hieman tehnyt tuhojaan. Saanemme senkin tänään kuntoon. Mukavia ja rentouttavia pelejä toivottelemme täältä kentähoidon puolelta.

 

23.06.2021

Hyvää huomenta. Viime yönä oli ukkosta nurkilla, joten kävin kesken yöunieni vetämässä töpselit seinistä, ettei tule ukkosvaurioita. Kannatti. Mutta yöohjelmat ei pyörineet loppuun saakka, joten joudumme päivällä läträämään lisää vettä kentälle. Pelasin eilen ensimmäisen pelikierrokseni, huonosti meni peli, mutta hiki virtasi. Sain hyvää tietoa pelatessani, mm sen ettei näinkin nopeilla viheriöillä kannata laittaa reikiä liian vaikeisiin paikkoihin. Tänään on reiät ns inhimillisillä paikoilla. Ilokseni olen huomannut, kuinka hyvin on korjaushiekkaa käytetty väylillä divottien korjauksessa. Kiitos siitä. Kohta on juhannus, hyvää juhannusta täältä kentänhoidon puolelta.

 

21.06.2021

Heippa taas. Viikko on vierähtänyt nopsaan, elämme juhannusviikkoa jo. Hellettä pukkaa, joten kastelemme viheriöitä säännöllisesti kesken päivänkin. Kentälle pumpataan vettä päivittäin noin 1200 - 1500 kuutiota. Siirtonurmia emme asenna tällä viikolla juurikin superhelteiden takia. Ei ole mitään järkeä riskeerata kallista materiaalia yhden viikon takia. Ensi viikolla helle hieman hellittää, joten todennäköisesti ensi viikon aikana asennamme nurmet parille lyöntipaikalle ja seiskan bunun supistukseen. Kiitos pelaajille siitä iloisesta asiasta joka on minua kohdannut. Nimittäin, pallojen korjaamattomia alastulojälkiä ei juurikaan ollut tänä aamuna.

 

14.06.2021

Hyvvee päevee taas. Eilinen ukkoskuuro teki todella hyvää koko luomakunnalle, ja golfkentällekkin. Kauden ensimmäisestä hellejaksosta ollaan selvitty voittajina. Pieniä kohtia kentästä lähes kärsi helteistä. Tänä aamuna olen käynyt käsin kaikki huonot kohdat greeneiltä käsikylvökoneella, ns. Tulanderin tumputtimella, joka on kyllä todella hyvä tarkkuuskylvökone. Herra Tulander on tämän koneen alkuperäinen keksijä, toimii nykyään Lappeenrannan kentällä konemestarina. Kasvunsäädettä joudumme huomenna ruiskuttamaan viheriöille, kasvu on liian voimakasta. Pelipinnat ovat jo melko nautittavat, pallo ns breikkaa, ja ovat myös melko nopeat. Nopeus paranee joka päivä tästä eteenpäin, kunhan kasvunsääde alkaa vaikuttamaan. Väyliä viilletään parhaillaan, lannoitus tehdään tiistaina ja keskiviikkona. Väylien leikkuukorkeus huomisesta lähtien on 13 mm, aiempi oli 15 mm. Yritetään päästä ns leikkuun alle, eli että heinä leikkautuisi paremmin. Saataisiin nekin alueet näyttämään huikean hienoille, sekä tietenkin pallo tulee vierimään paremmin. Tässäpä tätä nyt. Hyviä pelejä kaikille.

 

 

 

09.06.2021

Tänä aamuna leikkasin ekaa kertaa täällä viheriöt 3 milliin, siis tiputus edellisestä korkeudesta on vain puoli milliä. Mutta sekin on alaspäin. Joillakin viheriöillä on vielä ns rupisia kohtia. Pääosin viheriöt ovat jo melko hyvässä, paikoitellen jopa erinomaisessa kunnossa. Seuraan kasvunsääteen vaikutusta, jos ei hillitse riittävästi, täytyy ainetta lisätä. Viheriöiden ympärille levitetään tänään karkeaa hiekkaa, jotta kasvualustan tiiviit paikat olisivat vähemmän tiiviitä tulevaisuudessa. Teepaikkojen ensimmäinen kesälannoitus tehdään huomenna aamulla, samalla essuille(approach, lähestymisalue, kaulus tms.) myös kesälantaa. Kesälannalla tarkoitan korkeampityppisiä lannoitteita, jotta saadaan kunnon kasvu ja värisävy aikaiseksi. Päivisin saattaa edelleenkin viheriöille tulla vettä kastelujärjestelmästä(aika per gr noin 5-10min). Taivaalta toivomme myös hieman apuja, saisi tulla vettä, lähinnä mustikoiden takia.

 

08.06.2021

Kuten eilen aavistelin, niin myös teimme, eli; viilsimme, leikkasimme, vaihdoimme reikien paikat sekä ruiskutimme aineita viheriöillemme. Aqua Aidia (kostutusainetta, tensidiä, jotta ei tulisi kuivalaikkua), sekä Primo Maxxia( kasvunsäädettä, jotta turha pituuskasvu hilliintyisi, ja kasvu ohjaantuisi juuristolle). Näillä toimenpiteillä voimme taas edetä pelikirjassa eteenpäin. Hyvää tulee kun tekee. Joka viikko joitakin ns erikoistoimenpiteitä, ts. muuta kuin vain leikkuutyötä. Kentänhoitotyö on hyvinkin moniulotteista työtä.

 

07.06.2021

Hello again. Oikein kaunis kesäinen aamu jälleen kerran hivelee viheriöitämme, ja luonnollisesti myös meitä ihmisiä. Eilen ukkosen uhka oli suuri iltapäivällä, joten kastelujärjestelmän käytöstä oli syytä luopua. Eli viime yönä kenttä ei saanut vettä. Joten kastelut piti laittaa heti 4.30 päälle. Greenit ja teepaikat. Joudumme kuitenkin kastelemaan lisää päivän mittaan. Greenien ympäryksiä alamme tänään viiltämään. Huomenna hiekoitamme ne. Tällä viikolla viheriöille ruiskutetaan kasvunsäädettä, ja kostutusainetta. Viime viikolla viheriöillemme tehdyt toimenpiteet ovat tuottaneet tulosta. Tietenkin hyvän ympärivuorokautisen lämmönkin ansiosta. Yhtälöön vaadittavat perustekijät; lämpötila, kosteus, ravinteet ja valo ovat nyt vahvasti mukana yhtälössä.

 

 

03.06.2021

Hei vaan uudestaan. Ei lannoite sulanut aamukastelulla kokonaan, joudumme antamaan 2 x 7 min satseja lisää tässä päivällä. Siis 7 minuuttia pär greeni. Toivottavasti siitä ei aiheudu liikaa harmia.

 

03.06.2021

Ku morron. Nyt juuri aamuvarhaisesta lannoitamme viheriöt rakeisella lannoitteella. Kastelulla sulatus. Ykkösen naisten teen laajennusta tehdään myös aamusta. Bunkkerit ajetaan. Greenit on leikattu, ja reikien paikat vaihdettu. Kaunis kesäpäivä on tulossa. Mukavaa päivää kaikille.

 

02.06.2021

No niin. Eilen saimme tehdyksi greenit 1- 9 ja 14 - 18. Tänään, eli juuri nyt klo 5.10 on kentänhoitaja ilmastamassa gr 10. Neljään viheriöön menee noin 1,5 h. Joten tänään ei kukaan joudu tilapäisesti talviviheriölle. Tapituksen perään olemme suorittaneet kylvöt, hajakylvönä koko greeni, sekä vahvistettu kylvö ns tumputtimella pahimpiin homeläiskiin. Maanantaina laitoimme greeneille kasvunsäädettä, pituuskasvun sijaan energia menee juuriin ja sivuturpoamiseen. Juuri nyt kaikki näyttää hyvältä, olemme kesässä. Eilen oli vielä kylmä aamu, nyt het uamusta jo plus 13. Päätän täältä tähän, lähden kylvöhommiin.

 

26.05.2021

Hei vaan, nythän kävikin niin, että juuri leikkasin viheriöt hyvällä terällä 3,5 milliin. Tuli jo vähän niinkön viheriön oloiset. Huomenna sitten kaikkien alueiden leikkuut. Sää lämpeni nyt iltapäivästä jo lähes kesäiseksi.

 

25.05.2021

Moidå. Hyrisevän kylmä aamu oli, kun poikien kanssa klo 5 aloimme töihin. Melkein hallaa, kuitenkin juuri ja juuri plussalla oltiin, plus 1 aste. Viheriöille tehtiin tähtiterä viiltoilmastus, sekä leikkuu perään. Tänään on myös lannoitettu teet ja greenien ympärysalueet soil boostilla( kalsiumia, merilevää ja 4 % typpeä). Sekä väylän 7 bunkkerin osittainen täyttötyö(oik. puoli), on menossa. Saadaan se aamupäivällä valmiiksi. Siellä on noin puoleenpäivään saakka talviviheriö, jotta kaivinkonemies saa tehdä rauhassa työtään. Huomenna, eli 26.5 lannoitamme väylät. Nestelannos viheriöille ruiskutetaan myös huomenna aamulla heti leikkuun jälkeen numerojärjestyksessä gr 1 eteenpäin. Ei vaikuta pelaamiseen, käsihygienia kuten aina golffatessa. Viheriöt täydentyvät koko ajan, vaikka on koleaa keliä. Me pidämme siitä huolen. Kenttähenkilökunnalle tilasin työvaatteet, yhtenäinen työasu Kareliagolffin logoineen. Sitä on haluttu, ja nyt se on todellisuutta sekin. Suvivirren kajahtaessa, vaikkei sitä saakkaan edes sanoa nykyään, alkaa meidän viheriömmekin muistuttaa olemukseltaan viheriöitä. Oli alunperin tarkoitus jo tällä viikolla ilmastoida piikeillä viheriöt, mutta olemme joutuneet muuttamaan suunnitelmaa, niin että ehkä ensi viikolla sitten. Juuristo on kyllä kehittymässä ilman sitäkin, mutta lisäilman antaminen maaperään on kyllä ihan perusteltua. Samalla pinta tasaantuu, kun pohja ensin pehmennetään, ja sitten kaulitsemme sen jyrällä. Päätän täältä nyt tähän, antoisia golfhetkiä Teille.

 

 

 

21.05.2021

Hei vaan. Viheriöt pystyleikattiin tänään, ja perään normaali vaakaleikkuu. Pystyleikkuun motivaationa oli pelipinnan tasaaminen, homeläikät vileläkin muodostavat epätasaisuutta viheriöillä. Tosin ne kyllä koko ajan vaimenevat, kun uusi kasvu ottaa niissä vallan. Pystyleikkuu nosti hieman hiekkaa pintaan , minkä johdosta teristä meni maku. Nyt on taas uudet yksiköt alla, joten huomiseen kisaan leikkuujälki on jälleen erinomainen. Leikkuukorkeus tulee huomennakin olemaan 4 milliä. Noin 10 päivän sisällä tiputamme leikkuukorkeuden 3,5 ...ehkä jopa 3,0 milliin. Silloin taas pelipinnoista tulee nautinnollisemmat pelata. Ensi viikolla pääsemme jatkamaan kentällä jo aloitettuja remontteja, liittyen teepaikkalaajennuksiin. Massojen tasoitukset tehdään, sekä väylän 7 greenibunkkerin oikean puolen täyttö. Kun nämä pohjat on saatu valmiiksi, tilaamme siirtonurmet, ja asennamme ne. Teepaikkalaajennuksia on tarkoitus tällä kaudella jatkaa. Viheriöiden ympärysalueita tullaan lisää pystyleikkaamaan, sekä kylvämään, hiekoittamaan ja lannoittamaan. Jotta nekin saadaan kauniiseen kuntoon. Sekä väylien ja teepaikkojen lannoitukset tehdään ensi viikolla. Kentälle tulee uudet vessat, joiden pohjatyöt tehdään heti kun ehditään, jopa ensi viikolla. Vessojen asennukset menevät luultavimmin sitten viikolle 22. Tällaista tänään. Suomi pääsi jatkoon euroviisuissa, ja huomenna Jellonat kukistaa Usan. Toissapäivänä oli 30 plus keli, tänään puolet tuosta lämpötilasta. Huomiseen kisaan osallistujille oikein antoisaa golfpäivää toivotan. 

 

 

18.05.2021

Hyvää huomenta ja tervetuloa kesään. Kesään kuuluu sateet ja lämpö, niitä molempia on saatavana tänä aamuna. Parhaillaan kentänhoitajat vaihtavat mangneettiventtiilikokonaisuutta väylän 6 forella. Työ tulee päätökseen tänä aamuna. Greeneille annamme tänään nestelannoksen. Tarkoituksena antaa lisää voimaa kasvuun, jotta pääsisimme mahdollisimman nopeasti tasaisille pelipinnoille. Myöhemmin tällä viikolla, mahdollisesti jo huomenna pystyleikkaamme greenit. Sekin tasaa pelipintaa. Leikkuukorkeus on nyt 4 mm. Tulemme alentamaan sitä arviolta kahden viikon päästä, noin 3,5 milliin. Ensi viikolla ilmastoimme greenit 10 millin tapeilla noin 10 cm syvään, jonka jälkeen jyräämme viheriöt. Tällä toimenpiteellä annamme ilmaa juurille kehittyä syvemmiksi, sekä kokonaisuudessaan toimenpide tasoittaa viheriöitä. Alastulojälkiä on taas harmittavan paljon, pikkasen tsemppiä niiden löytämiseen sekä asialliseen korjaamiseen.

 

 

 

10.05.2021

Odotettu lämpö alkaa pikku hiljaa saapua, eilen oli aamuyöstä jopa -6 astetta pakkasen puolella, tänä aamuna +5 astetta. Eli 11 astetta lämpimämpää kuin eilen aamulla. Viheriöt on tänään leikattu ja jyrätty ja tietysti reiän paikat vaihdettu. Ensi yönä kaikkia alueita kastellaan, yllättävän nopeasti paikat kuivahtavat. Yöpakkaset, jotka nyt jäävät pois, ja kova tuuli, kuivattavat. Viheriöillä elämme nyt juuri sitä harmittavaa aikaa, kun homejäljet ovat kasvullisesti vasta aluillaan, ja hyvin säilynyt heinä kasvaa normaalivauhtia. Eli tasaisuudesta ei vielä voi sanoa paljoakaan hyvää, ennen kuin kylvöt itävät ja alkavat vahvistua. Ravintoaineita maaperässä on kyllä hyvin, ja kun nyt juuri huomisesta alkaen saamme vielä lämpötilankin kohdilleen, voi hieman jo odotella täydempiä viheriöitä. Teemme tällä viikolla vielä nestelannoituksen, sellaisen real start upin. Väyliä ja teepaikkoja sekä forejakin alamme huomisesta lähtien leikata. Pikku hiljaa kesä on totta ja kentänhoidon rutiinit ovat osa meidän rutiineja. Se on vain hyvä asia. Vaihtelen reiän paikkoja joka päivä, niin säilyy pelatessa mielenkiinto, sekä vajaakuntoiset, herkät viheriöt kuluvat tasaisemmin. Toivon että pallojen alastulojäkien korjaaminen on jälleen se sellainen normitoimitus, joka vain ohimennen tulee tehtyä, ikäänkuin vilkaisisi että onko se Rolexi siinä ranteessa vai ei.

 

 

 

 

6.5.2021

On melko pitkä aika kun on viimeksi päivitetty tätä palstaa. Non niin, tarkoittaapi sitä, että on oltu työn touhussa kiinni. Viheriöiden sulettua, ne ensin leikattiin, sitten pystyleikattiin, päivämäärällä 21.04. Edellisenä päivänä , eli 20.04 paineistettiin kastelujärjestelmä, lähes ongelmitta saatiin jo vettä viheriöille. Oli kuivaa ja tuulista aikaa, vaarana tuulikuivaminen. Ja kun kastelujärjestelmä toimi, ja Pilkonpuiston kenttä oli saatu kylvetyksi, pääsimme vihdoinkin kylvämään ison kentän viheriöitä 26.04. Teepaikat holkki-ilmastettiin, kylvettiin ja katettiin hiekalla . Väylät on nyt pystyleikattu, viilletty, harjattu ja lannoitettu. Kaikki alueet on käsitelty niin, että odottelemme ainoastaan kelin lämpenemistä. Viikon päästä elämme jo kesäistä aikaa, joten nauttikaamme vielä hetkisen holotnasta. Nyt siis kausi todellakin alkaa lauantaina talkoiden jälkeen, joten toivotan hyvää alkavaa kautta kaikille golffareille.

 

9.4.2021

Hieman yöpakkaset ja muutenkin viileys myös päivällä hidastaa lumien sulamista. Pilkossa on levitetty hiekkaa rangella ja Kontioniemessä lyöntipaikoille tummaa kaliumlannoitetta(luomu). Greenit on aurattu molemmilla kentillä ja syytä olikin, hajun määrä oli lisääntynyt roimasti. Nyt ne on jää poltteelta pelastettu. Kentille on ajettu myös uria väylille ja lyöntipaikoille. Lumen määrä on perinteisesti Pilkossa vähäisempi kuin Kontioniemessä, mutta silti sitä on ihan riittävästi.

24.3.2021

Tänään lämpimien föönituulten siivittäminä olemme taivaltaneet kentällä viheriöt 1 - 8 . Lunta oli 60 - 70 cm. Greeneillä 4 ja 6 oli about 2- 3 cm jäätä, mutta ei pahaa hajua. Muilla greeneillä jäätä oli vaatimattomampi määrä, eikä hajuja niilläkään viheriöillä. Tilanne voi kuitenkin muuttua hyvin nopeasti. Tulevan koko viikon sääennuste lupailisi sitä, että lumen määrä tipahtaa rajusti. Yötä myöten plussalla, sekä vesisateita joinakin päivinä. Ensi viikolla ajamme reitit kentälle isolla traktorilla greenien kupeeseen. Joten kun hetki lyö, pääsemme varsinaisiin viheriöiden avaamiseen melko vaivattomasti ja nopeasti.

Huhtikuun aikana saamme uuden traktorin jolla pääsemme työskentelemään myös Pilkon kentällä. Hankeen on tarkoitus ajaa uria, joka nopeuttaa lumien sulamista.

 

 

 

11.2.2021

Nyt on kuivaa lunta 40 - 50 cm paikasta riippuen. Aikaisemmin kostunut lumi on kuivahtanut. Pinnalla on kevyt pakkaslumi kerros n. 15 cm ja sen alla n. viiden sentin vahvuinen kova hanki. Tilanne on sama viheriöiden pinnalla kuin aikaisemmikin. Hälyttävää hajun muodostusta ei vielä ole runsaasti. Jonkin verran kyllä, niillä joilla on jään muodostusta. Tässä vielä odotellaan keväämmälle.

28.1.2021

Jälleen kaiveltu greenejä esiin sen verran, jotta näkee mikä on tilanne. Nyt olleen lämpöisen jakson aikana, ainakin tiistaina ollut sade on painunut syvälle hankeen. Ne viheriöt joilla on 40 cm ja yli, ei vesi ole läpi. Ne joilla on vähemmän, on lumi kostunut koko syvyydeltä. On siitä ollut hyötyäkin, sillä esim. 13. viheriöltä ovat jäät sulaneet(ohut kerros >1 cm.) 15. viheriöllä ei lainkaan jäätä ja lunta n. 40 cm. Muutamilla viheriöillä joilla tänään kävin on tilanne se, että jäätä on n. 2 cm. Jää ei ole aivan sitä teräs jäätä. Jään alta otettujen näytteiden perusteella ei ole vielä kiirettä toimenpiteisiin. Haju on varsin maltillinen tai ei ollenkaan. Myöhemmässä vaiheessa käydään tätä läpi Riston (Tidenberg) kanssa ja päätetään mitä tehdään. Viime talveen verrattuna ollaan siinä kuuluisassa vertauksessa yö ja päivä. Viime talvi oli se yö, oikea painajainen.

12.1.2021

Hyvää alkanutta vuotta kaikille. Kävin kaivelemassa viheriöitä lumen alta, jota on 20-25 cm. Tilanne on jokseenkin sama mitä oli ennen näitä lumisateita. Niillä viheriöillä, joilla oli jäätä, on sitä edelleenkin. Lumipeite on kuitenkin aivan kuivaa, joten uutta jäätä ei muodostu. Jään peittävyys oli n. 25-30 % viheriöiden pinta-alasta yhteensä, ennen lumen tuloa. Verrokkina viime vuoteen lukema oli siinä 60% luokkaa. Lisäksi nyt oleva jää ei ole täysin teräsjäätä, eikä paksuus ole yli 1 cm. (4-5 cm viime talvena) Seurataan tilannetta talven kuluessa.

17.12.2020

Nyt näyttäisi tulevan paljon kaivattua lunta suojaksi kentillemme. Ennusteen puolesta näyttää olevan hieman erilainen kuin viime talven alku. Greenit jäivät molemmilla kentillä melko hyvään kuntoon. Hieman lumihome läikkiä ilmeni syksyn mttaan, mutta kunnollisella torjunnalla saatiin se kuriin ja lämpöisten säiden ansioista heinä myös kasvoi lokakuun ja jopa marraskuun aikana. Muutamalla viheriöllä on hieman jäätä, mutta ei teräs sellaista. Lisäksi tuleva lumipeite hieman lämmittää, koska ei ainakaan toistaiseksi ole luvassa paukku pakkasia. Toisaalta sitten ennen kovia pakkasia pitää tulla lunta, mieluusti 30-40 cm.

Käyn talven aikana tsekkaamassa heinän kuntoa ja sitä, ettei jäätä ole.

19.11.2020

Kentät on suljettu huomisesta perjantaista lähtien toistaiseksi. Pakkas viikonloppu tulossa. Ensiviikolla (vko 48) laitan kentät joka tapauksessa kiinni, mukaan lukien ranget (automaatit). Talvi painaa päälle. Toki rangella voi käydä palloa lyömässä, ainahan sinne joitakin palloja jää keräämisen jälkeenkin.

17.11.2020

Kentät auki toistaiseksi.

16.11.2020

Kentät ovat toistaiseksi suljettu jäisen nurmen takia.

12.11.2020

Kentillä voi jälleen pelata. Kosteus on sulattanut niin jään kuin lumenkin. Edelleen pitää kuitenkin muistaa mahdolliset pakkasaamut.

12.11.2020

Kentät ovat toistaiseksi kiinni. Avataan heti kun sää sen sallii.

12.10.2020

Tällä kuluvalla viikolla kerätään raskaampaa kalustoa kuten penkit ja väylätaulut pois. Yksin ei niitä saa kerättyä. Ykköstiin ja parkkipaikan aita uusitaan korkeammaksi. Entinen aita puretaan tiistaina ja uusi päästäneen rakentamaan keskiviikkona kun pylväsurakoitsija on saanut pylväät pystyyn. Uusi aita on myös kaksi pylväsväliä pidempi.

5.10.2020

Tänään greenille on ruiskutettu hieman evästä talveen. Huomenna lannoitetaan vielä Pilkossa greenit samasta syystä.

28.9.2020

Greenien leikkuu tänään vielä 4,5 milliin, mutta seuraava leikkuu 7 mm korkeuteen. Suojataan tällä viheriöheinää liialta kulumiselta, pidempänä heinä kestää paremmin. Toipuminen kulutuksesta on syksyllä olematonta ja talvella ei tietysti sitäkään. Pidempi heinä kestää paremmin talviajan, mutta viime talven kaltaiset kelit nujertaa kyllä senkin. Ravinteet on talven varalle kylvetty ja vielä tullaan ensiviikolla levittämään torjunta-aine lumihometta vastaan. Viikolla 43 levitetään sitten Medallion TL torjunta-aine, kun on viheriöille pelaaminen lopetettu.

24.9.2020

Syksyllä tehtäviä töitä

17. taustan päällystys mullalla ja kylvö.

4. viheriön vasemman puolen kolmio alue tien ja ympäristöalueen välissä leikattavaksi alueeksi.

Tehdään bunkkereiden kanttaus. Ovat sitten keväällä valmiina, koska keväällä ei juuri kerkeä muulta kentän pelikuntoon laitolta.

Väylän 1 lyöntipaikan 48 laajennus.

Väylän 2 lyöntipaikan 56 levennys.

Ennakoivat lumihometta vastaan tehtävät ruiskutukset ja tietysti Medallion TL, jonka jälkeen kaikki liikkuminen greeneillä on kielletty.

Puiden kaatoa tehdään vähän siellä täällä, kymppi ja 18. väylien välistä. Harvennusta myös Höytiäiselle päin, kunnan puolelta. Lisäksi on muutamia kuusia 12. greenin ja 13. lyöntipaikan välistä, pois varjostamasta. Kunnan metsästä myös vanhan sähkölinjan oikealta puolelta 7. lyöntipaikalta 8. väylälle asti. Harvennus auttaa sitä kulmaa saamaan auringon valoa ja ehkäpä ei keväällä lumikaan viihdy pidempään kuin muuallakaan.

Kentän talvikuntoon laitto

Suojautuminen erityisesti talven tauteja vastaan

Kontioniemen kenttä on kokonaan pohjavesialuetta (2) ja sen vuoksi kenttää hoidetaan pohjavesialueiden vaatimien säännösten mukaisesti.

Pohjavesialue asettaa kasvinsuojeluaineiden käytölle erityisvaatimuksia mm. mitä aineita ja miten usein saamme käyttää. Viimeisin normaaliin ohjelmaan kuulunut tarkastus ELY:n toimesta tehtiin kolme vuotta sitten.

”Pohjavesialueilla torjunta-aineita ei voi käyttää milloin vain, vaan on edettävä systemaattisesti ja suunnitelmien mukaan.”

Torjuntakertoja tulee kaksi ja Medallion – tautisuojaus tehdään myös kaksi kertaa; ensimmäinen yleensä viikolla 43 ja viimeinen juuri ennen pakkasten tuloa puhtaaseen kasviin.

Medallion – suojauksen jälkeen viheriöillä ei voi enää liikkua, koska se hajottaa suojausta. Jos viheriöllä kävellään tai ajetaan jollakin laitteella, painauma murskaa suojauksen, joka altistaa ko. kohdan taudeille.

Myös greenin ruohon kasvupisteen jäätymisessä on aina riski, että kasvi kuolee tallatessa ja jättää jälkensä seuraavaan kesään.

 Pilkon kenttä on pelattavissa säävarauksella myös viikon 42 jälkeen. Sinne tehdään toki myös lumihometta vastaan ruiskutukset, mutta ei Medallionilla.

22.9.2020

Ruiskutus greeneille tehty lumihometta vastaan. Muutamille greenien  ympäristölle on laitettu kulunohjauksia. Esim. 11 viheriön forelle on syntymässä polku molempiin päihin. Ohjauksella on tarkoitus vähentää kulumista viheriöiden läheisyydessä, koska heinä ei juuri enää korjaa tullutta vauriota, vaan kuolee. Kaikki tämä on kuin talletus pankkiin kevättä varten, vaikka ei tidetä millainen talvi on siinä välissä. 17. viheriön edusta on pian siirtonurmea vailla, joten tällä viikolla se on myös valmis.

21.9.2020

Kastelujärjestelmän tyhjennys tänään ja huomenna Kontioniemessä, Pilkossa keskiviikkona. Paineilma pitää kovaa ääntä. Tiistaina ruiskutetaan viheriöt taudin takia, lumihometta jo pukkaa. Tällä viikolla tehdään 17. viheriön edustaa n. 50 neliötä. Edessä oleva painanne, joka on kuralätäkkönä ja sen vieressä oleva pieni kumpu kaivetaan pois. Näin saadaan kaatoa vedelle alaspäin, kun sitä ei nyt ole ollenkaan. Siirtonurmea jäi 50-60  m2, joten käytetään se siihen.

8.9.2020

Greeneille ruiskutettu kasvunsääde  Primo Maxx II.

7.9.2020

Holkit otettu käyttöön puttikupeissa. Vähentää reikien reunojen rikkoontumisia.

7.9.2020

Tänään alkoi 5. viheriön edustan korjaustyöt. Tämä remontti on kooltaan yhtä suuri kuin 2. ja 8. yhteensä. Siirtonurmetus on 8. edustalla loppusuoralla ja loppuukin tänään, jos nurmet riittää. Loput nurmet tulee 15. päivä, jolloin päästäneen myös vitosen edustaa nurmettamaan.

Viheriöiden ympäristöalueet lannoitettu tänään.

1.9.2020

Viheriöt lannoitettu ja kastelua tehdään rakeiden sulattamiseksi, myös päivällä. Keskiviikkona ei greenejä leikata, jottei kerättäisi lannoitetta pois. Korjaustyö jatkuu 8. viheriön edustalla.

Huomioithan, että lähdöt ovat siirretty alkavaksi joka päivä kympiltä, remonttien takia. Näin on mahdollisuus pelata ns. ehjää kenttää, jos pelaa vain puolikkaan kierroksen. Toisaalta työ rauhaa on pidemmälle päivään remontin tekijöillä.

31.8.2020

Huomenna alkaa viheriön 8 vastaava remontti kuin kakkosella. Työmaa rajataan samoista syistä kuin 2. viheriön edustalla. Korjausaluepaalut työmaata. Lippu on työn aikana talvigreenillä. Iltaisin ja viikonloppuisin pelataan greenille. Huomioi korjausalue.

Huomenna lannoitetaan viheriöt rakeisella lannoitteella, joten keskiviikkona ei viheriöitä leikata.

24.8.2020

Keskiviikkona alkaa viheriön 2 edustan korjaus ja talviviheriö on käytössä arkisin työn aikana. Työmaa alue rajataan naruilla turvallisuus syistä. Se tulee olemaan korjausaluetta, joten palloa haettaessa on huomioitava työkoneet. Ole näkyvissä, älä kulje koneen taakse. Droppialueet merkataan ja ne ovat käytössä silloin kun pelataan greenille (iltaisin ja viikonloppuisin.) Turvallisuus syystä talvigreenille pelattaessa on keltaisen tiiausmerkit takana. Alue tasoitetaan valmiiksi siirtonurmea varten ja jatketaan sitten viheriön 5 edustalle. Siirtonurmet asennetaan sitten kaikille alueille peräjälkeen, jotta nurmi ei pilaannu.

18.8.2020

Pilkossa range suljettuna keskiviikkona 19.8. kello 6.00 - 12.00 leikkuun takia. Pallojen lyöminen leikattavalle alueelle ehdottomasti kielletty. Automaatit on suljettu. Putti- ja chippigreenit käytössä ja tietysti par3 kenttä.

17.8.2020

Tälle viikolle suunniteltu tappi-ilmastus tehdään tiistaina. Tapituksen jälkeen greenit jyrätään. Keskiviikon leikkuuta ei tehdä, vaan sen sijaan jyrätään greenit uudelleen. Torstaina normaalisti leikkuut. Parkkipaikan reunalta ykköstiin puolelta kaadetaan muutamia puita tiistai aamuna, joten siltä osin on osa parkkipaikkaa suljettuna työn aikana.

12.8.2020

Mestaruuskisojen jälkeen viikolla 34 tehdään greeneille tapitus, jonka jälkeen viheriöt tietysti myös jyrätään. Ilmastuksen aloitus tiistaina 18.8., mutta muutoksia voi tulla.

7.8.2020

Ensi viikolla ruiskutetaan kasvunsääde greeneille. Tarkkaa päivää ei voi sanoa, koska ruiskutuksen jälkeen ei pitäisi sataa vettä. Mahdollisesti tiistaina, ainakin tavoite, jotta aine ehtii kunnolla vaikuttaa ennen mestisviikonloppua. Pyritään jyrämään greenit to-pe-la. Tämä jos sää sallii ja tekijöitä riittää.

3.8.2020

Tiistaina 4.8. pystyleikataan, leikataan, hiekoitetaan ja harjataan viheriöt. Tällä toimenpiteellä vähennetään kuitua, jossa esim. taudin aiheuttajat lymyää. Tehty työ vaikuttaa jonkin verran huonontavasti pelattavuuteen aluksi. Parin päivän aikana pelipinta tasoittuu ja paranee paremmaksi kuin ennen pystyleikkuuta ja hiekoitusta. Hiekoituksen jälkeisenä päivänä viheriöitä ei leikata. Perjantaina, jos ehditään vielä jyrätään viheriöt.

28.7.2020

Huomenna keskiviikkona levitetään kalsium viheriöille. Levitys ruiskulla ja mukana myös kostutusaine Qualibra, joka edesauttaa liian veden kulkeutumista kasvukerroksesta.

27.7.2020

Ennakkoa tulevista kentänhoidon toimenpiteistä. Greenien pystyleikkuu ja hiekoitus. Kasvunsääde ja lannoitus. Tarkennus aikatauluun myöhemmin.

9.7.2020

Huomenna perjantaina jyrätään viheriöt. Ensiviikon tulevia kentänhoito toimia. Tiistaina ruiskutetaan Primo Maxx kasvunsääde, keskiviikkona mahdollisesti hiekoitetaan viheriöt ja torstaina lannoitus viheriöille nestemmäisenä. Perjantaina sitten jyräys.

6.7.2020

Lannoitusten viikko alkaa maanantaina greenien rauta ruiskutuksella. Tiistaina alkaa viheriöiden, ympäristöalueiden ja väylien raelannoitus. Väylän lannoittajaa on syytä väistää, jottei pysähtymiseen olisi tarvetta ja näin saadaan tasaisempi jälki. Lisäksi huomioitavaa, että lannoitusrakeet lentävät 15-20 metriin sivuille.

30.6.2020

Heinäkuu on alkamassa. Leikkuukorkeutta lasketaan greeneillä 3,5 milliin huomisesta alkaen. Torstaina kylvetään ja raaputellaan viheriöiden edustoja ja viheriöiden ympäristö alueita. Ilmastoinnit niille alueille ja myös väylille aloitetaan ensi viikolla. Kyseessä veitsi-ilmastus eli ei jää jätettä jälkeensä.

24.6.2020

Range on suljettuna 7.00 - 11.00 huomenna torstaina 25.6. leikkuun takia.

22.6.2020

Huomenna tiistaina hiekoitetaan greenit ja viiltoilmastetaan sekä harjataan. Tällä viikolla aloitetaan viheriöiden ympäristöalueiden työstö kylvöjen kera.

18.6.2020

Kasteluun tulee joitakin muutoksia greenien osalta. Viiden minuutin kastelu ei kaikille riitä, vaan muutamilla viheriöillä laitetaan sadetusaikaa lisää. Esim. 2,5,9,15,18 viheriöillä lisätään kasteluaikaa 10 minuuttiin. Muutokset tulevat voimaan perjantaina. Ukkosen aikaan sadetusta ei tehdä, vaan laitteet ovat kytketty pois rikkoutumis vaaran takia.

9.6.2020

Pilkon par3 kenttä on kokonaisuudessaan hankalasti pelattavissa tänään. Greenit on holkitettu, mutta holkkijätteen keräys on hidasta. Muilla alueilla ei holkkijätteestä ole niin paljoa haittaa kuin greeneillä. Alueet jotka holkitetaan: Greenit ja niiden ympäristöt sekä lyöntipaikat ja harjoitusviheriöt. Greenit hiekoitetaan joko huomenna tai torstaina. Kylvöt greenille mennee ensi viikkoon. Huomiseksi saan muutamia lisä käsiä jätteen poistamiseen.

5.6.2020

12. greenin bunkkeriin levitetään tänään hiekka ja se tulee myös normaaliin käyttöön tänään. Huomioi pelatessasi, että hiekkaa on vielä pehmeää, kuten vuosina 2015-2016 tehtyjen bunkkeriremonttien jälkeen. Yritetään kastelulla hiekkaa saada vähän tiivistymään.

4.6.2020

Tänään laitetaan lyöntipaikoille ja rangen lyöntialustalle hiekkasiemenseokset käytettäväksi lyöntijälkien paikkauksiin.

2.6.2020

Golfkärryjen desifiointi henkilökunnan puolesta on lopetettu. Kärryjen käyttö ja mahdollinen desifiointi on nyt käyttäjän vastuulla. Siitä on tiedote kärryparkissa. Palauta käytetyt kärryt niille varattuihin kärryparkkeihin. Nyt on myös bagivaraston viereinen kärryparkki otettu käyttöön. Käytetyille ei ole enää erikseen parkkia.

2.6.2020

Ympäristöjen perkaustyö jatkuu heti etuysin jälkeen takaysille.

1.6.2020

Tiistaina 2.6. aloitetaan ympäristö-alueiden kylvötyöt. Ensimmäisenä raavitaan nöyhtää laitteella, joka muistuttaa karhinta. Sen jälkeen alueet harjataan syntyneestä jätteestä ja sitten päästään kylvökoneella perään. Työ mennään kahdessa vaiheessa tiistaina etuysi ja keskiviikkona takaysi. Kylvöt aloitetaan torstaina koko tehdylle alueelle. Viimeisenä pieni hiekka kerros. Tiistaina greenille ru

Ajanvaraus

Ajanvaraukset sekä muut jäsenasiat normaaliin tapaan NexGolfissa

Siirry ajanvaraukseen