×

Change Language

FI EN
×
×

Kenttämestari tiedottaa

Greenit 4 mm, teet 10 mm, väylät 16 mm ja karheikot 60 mm

13.8.2019

Tuo tappi-ilmasatus loppui kesken ilmastajan laakereiden sanottua työsopimuksensa irti. Tällä mestisviikolla jyrätään tiistaina, torstaina ja lauantaina viheriöt. Tosin nyt tiistain jyräys jäi rankka sateiden takia pois. Kentällä korjauksia sateen takia ja toisaalta viheriöt ovat liian märkiä jyräykseen. Jyräykset siis torstaina ja lauantaina.

Mestisten jälkeisellä viikolla aloitetaan viheriöiden ympäristö alueiden holkki-ilmastus ja hiekoitus. Siitä jatketaan väylille, kunhan saadaan toinen Kubota traktoreista (vanhempi) kuntoon. Tällä hetkellä on yksi vaihteinen.

5.8.2019

Greenien tappi-ilmastus ja jyräys tehdään maanantaista alkaen, loppuu tiistaina jos kaikki menee hyvin. Yleensä ei, joten varapäivä on keskiviikko. Perjantaina vielä jyrätään viheriöt normaalisti leikkuun jälkeen. Lyöntipaikoilla puhdistetaan sadettimet, jotta ovat näkyvillä holkitusta varten.

Pilkossa pyritään tekemään greenien hiekoitukset tällä viikolla, kun kalustoa saadaan sinne ajettua. Seuraavalla viikolla myös siellä tehdään tappi-ilmastus viheriöille.

 

1.8.2019

Kalkitukset jätetään holkitusten yhteyteen elokuun loppu puolelle. Greenit viilto-ilmastetaan ja lannoitetaan tänään torstaina.

29.7.2019

Greenille ruiskutetaan tiistaina bakteeri tuote, mukana humusaineita. Eivät kuulu torjunta-aineisiin, lähinnä bio tuotteita. Tiistaina lannoitetaan myös väylät, tuote Greencare 8. Loppuviikosta kalkitaan lyöntipaikat ja greenien ympäristö alueet.

Vesakon raivauksia tehdään lyöntipaikkojen ympäristöissä.

15.7.2019

Kulunohjaukset takaisin paikoilleen. Tiistaina viilto-ilmastukset greeneille ja lyöntipaikoille. Näille alueille myös lannoitukset tiistaina. Viheriöiden ympäristö alueita viiltoilmastetaan keskiviikosta alkaen. Väyliä viiltoilmastetaan ensi viikolla ja sen jälkeen ne lannoitetaan.

3.7.2019

Torstaina greeneille ohut hiekkakattaus. Sitä ennen leikataan greenit groomerin terien kanssa. Toisin sanoen samalla leikkuulla tulee pystyleikkuu tehtyä. Groomerit ovat käytössä jo keskiviikkona. Tällä saadaan lakoontunutta kasvustoa pois, eli saadaan sitä kautta myös nopeutta viheriöille.

2.7.2019

Viilto-ilmastusta tehty viheriöiden ympäristöalueille, sekä väylille. Ympäristöalueita on lisäksi kylvetty koneellisesti, huonoimpiin kohtiin useampaan kertaan. Kylvösten päälle levitetään hiekkaa. Kulunohjaukset asetetaan paikoilleen keskiviikkona. Toivomme, että kulunohjauksia noudatettaisiin. Lyönnin edestä saa tolpan irroittaa, mutta se pitää myös asettaa takaisin. Sadetuksia laitetaan päälle tarvittaessa, koska kylvöt niitä tarvitsee, ei enää niinkään kunnossa oleva alue. Koska tuuli tahtoo kuivattaa maan pintakerrosta, niin pieniä määriä vettä annetaan kylvöalueille. Sadetukset kiertää vastapäivään.

Paikkausaine vaihdetaan. Enää ei käytetä turvehiekkasiemen seosta, vaan tilalle tulee pelkkä hiekkasiemenseos. Näin estetään käyttämättä jäänyt seos itämästä pulloihin. Sama koskee lyöntipaikkoja, jossa seos itää nopeasti laatikossa ja on muutamasssa päivässä käyttö kelvoton. Hiekka ei myöskään tee huopakerrosta.

Siistimisiä tehdään ympäri kenttää sitä mukaa kun ehditään. Raffien leikkuut ja siimaukset.

Perjantaina jyrätään greenit ja jatkossa samoin maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona. Näinä alkuviikon päivinä on FJT kisat.

13.6.2019

Maanantaina jatkuu ympäristö- ja lähestymisalueiden kylvöt, saataneen tiistaina valmiiksi. Keskiviikko iltapäivällä (klo 16.00, myöhemminkin ehtii) alkavissa talkoissa tehdään varsinaiset paikkaustyöt greenien ympärillä. Kulun ohjaukset laitetaan viikon kuluessa sitä mukaa kun alueita valmistuu.

Väylät lannoitetaan viikolla 25 maanantaina tai tiistaina. Greeneille ruiskutetaan tiistaina kasvunsääde PrimoMaxx, tasoittamaan liika kasvua ja sitä myöten epätasaisuutta ruohon kasvussa ja kukinnassa.

Viheriöt jyrätään kaksi kertaa viikossa tiistaina ja perjantaina. Poikkeuksena ovat viikolla olevat kisat, joihin jyrätään greenit. Sen seurauksena todennäköisimmin tiistain jyräys jää pois.

11.6.2019

Ympristöalueita mullataan, kylvetään ja haravoidaan siemenet mullan sisään ja samalla seassa olevia pikkukiviä saadaan pois. Työ kestää ja sitä jatketaan kun siihen tilaisuus tulee. Leikkuut yms. sellaiset pitää tehdä, niitä ei voida jättää väliin. Sadetukset tulevat nyt pyörimään tiheään uusilla kylvö alueilla. Myös muut alueet sadetetaan tarpeen mukaan.

Haravointi joukkue antaa tietä pelaajille, mutta ohjeistettu jatkamaan työtä välittömästi.

Kylvötyön jälkeen alueille tulee kulunohjauksia. Tarvittaessa korjattuja alueita merkitään korjausalueiksi. Korjauilla alueilla vähennetään leikkuu kertoja, koska itävä taimi ei kestä usein toistuvaa rasitusta.

6.6.2019

Ensi viikon töitä, aikataulu myöhemmin. Greenien ympäristö alueet kylvetään, mullataan ja kevyesti verkotetaan ja viilletään pienemmällä viilto-ilmastus laitteella. Jyräyksiä tehdään ainakin torstaille ja jos riittää koneelle kuskia, niin myös perjantaina.

5.6.2019

Tänään aloitettu greenien tappi-ilmastus ja jyräys, jotka jatkuvat huomenna. Lippu saattaa olla talviviheriöllä töiden aikana. Myös greenien ympäristö-alueiden voimakas viilto-ilmastus jatkuu huomenna. Jälki on roisin näköistä, mutta pinnat tasoittuvat perjantain leikkuulla osittain.

3.6.2019

Tänään hiekoitus loppuun greenien ympäristöille, mutta muuten päivä kului myrskyn jälkiä raivattaesssa. Tiistaina kilpailun alle greenit jyrätään leikkuun jälkeen. Muutkin alueet leikataan tiistaina. Koululaiset ovat aloittaneet kentällä, heitä on opastettu, mutta annetaan aikaa oppia. Keskiviikkona tehdään greeneille hiekoitus, jonka jälkeen aloitetaan tappi-ilmastus. Greenit jyrätään ilmastuksen jälkeen. Ilmastus jatkunee torstaille asti. Greenit jyrätään vielä perjantaina.

31.5.2019

Greenien ympäristöille aloitetaan hiekoitus tänään, jonka jälkeen ne viilto-ilmastetaan. Ilmastus menee maanantaille.

29.5.2019

Tulossa olevia suurempia töitä kentällä: Ympäristöalueiden tapituksen jälkeen tehdään hiekkakattaus greeneille ja sen jälkeen tappi-ilmastus. Greenien ympäristö-alueet hiekoitetaan ja holkitetaan kun greenit saadaan tehtyä. Holkit kerätään pois ja hiekka harjataan reikiin. Myöhemmin vielä kylvöt. Lannoituksia viikoilla 23-24 kaikille alueille, paitsi raffeille. Lyöntipaikkojen ilmastoinnit  jossain vaiheessa. Kaikille töille tarkempi aikataulu on vielä auki, koska aina jotain vastoin käymisiä voi sattua. kuitenkin tuossa järjestyksessä on tarkoitus edetä. Tarkempi aikataulu töille täällä myöhemmin.

 

 

 

Ajanvaraus

Ajanvaraukset sekä muut jäsenasiat normaaliin tapaan NexGolfissa

Siirry ajanvaraukseen