×

Change Language

FI EN
×
×

Kenttämestari tiedottaa

Loppu syksyn töistä hieman. Greeneille tehdään ruiskutuksia vielä viikolla 41, mukana nurmelle talvivarantoa. Viikolla 43 alkuviikosta suljetaan greenit ja ruiskutetaan Medallion lumihometorjunta-aine, jolloin greeneillä kulkeminen ei ole sallittua. Medallion TL torjunta-aine muodostaa suoja kalvon heinän pintaan. Siksi ei voi pelata viheriöille, koska se murtaisi kalvon rikki. Väylille aloitetaan hiekoitus heti kun saadaan Kubota traktori korjaamosta. Väylähiekkaa tulee vielä lisää, mutta oleva hiekka riittää aika pitkälle. Loput kalustosta kerätään myös viikolla 43 pois kun kenttä Kontioniemessä on laitettu kiinni. Pilkossa pelit jatkuu myöhemmälle syksyyn. Kuitenkin niin, ettei tarvitse sielläkään loppu kalusteita lumesta kerätä.

10.9.2019

Kenttä oli aamulla jäässä, mutta on nyt pelikunnossa. Greeneille ruiskutetaan syyslannos.

9.10.2019

Greeneille lannoiteruiskutus torstaina 11.10.

7.10.2019

Kalustoa siirretään vähitellen varastoon, mm. väylätaulut, penkit, pesurit, opasteet.

Pelaamiseen kentällä näin myöhään syksyllä on varauduttava aamupakkasiin. Jos maa on kuurassa, niin kentälle meneminen on ehdottomasti kielletty. Sulan maan aikana voi pelata milloin vain. Varoituksia pakkasista ei välttämättä ole, mutta jokaisen on itse osattava arvioida voiko pelata. Parempi katsoa kuin katua pätee tähänkin.

Viimeiset pari viikkoa on lähtenyt käyntiin. Viikon 43 alussa, jos vain pääsee ruiskuttamaan, laitan greeneille Medallion TL homeen torjunta-aineen. Sen jälkeen ei greeneille voi pelata eikä muutenkaan liikkua. Seuraavaan ruiskutukseen on oltava vähintäin 2 viikkoa.

23.9.2019

Kastelujärjestelmän tyhjennys paineilmalla. Tyhjennysohjelman täytyy pyöriä myötäpäivään. Varo sadettimien läheisyydessä, sadettimista tulee paineilman mukana vettä ja usvaa sekä suhteellisen kovaa meteliä. Tyhjennystä tehdään maanantaina ja tiistaina Kontioniemessä ja Pilkossa keskiviikkona.

Tiistaina kaapeliurakoitsija aloittaa muuntajan pohjan teon bagivaraston takana, joten huomioithan heidät pelatessasi ykkösen väylää.

19.9.2019

Kenttä on jälleen pelattavissa.

19.9.2019

Pakkaset ovat tulleet. Kenttä jäässä, pelaaminen kielletty. Tällä palstalla tiedote kun kenttä avataan jälleen.

16.9.2019

Syksyn taudit vaivaavat greenejä jälleen. Lumihometta vastaan ruiskutus viheriöille tiistaina 20.9. jos sää on poutainen. Ruiskutuksen jälkeen pitää olla sateetonta parituntia, mieluummin enemmän.

11.9.2019

Valitettavasti ei voida sadetuksella ajaa hiekkaa ja lannoitetta tänään pois greenien pinnoilta. Syynä sähkövika sadetuksen ohjauksessa, vikaa etsitään ja korjataan sitten kun se paikallistetaan. Jo torstain vastaisena yönä on luvassa jo taivaalta vettä.

10.9.2019

Greenit on hiekoitettu tänään, joten huomisen (keskiviikon) leikkuuta ei tehdä. Sitä vastoin greenit lannoitetaan huomenna keskiviikkona rakeisella lannoitteella.

9.9.2019

Tänään maanantaina on rajattu remonttialue siirtonurmikoneella 12. väylän päähän. Tiistai aamuna alkaa kaivutyöt ja poistettavan maan ajo. Nurmikerros kuoritaan ensin pois ja sen jälkeen kaivetaan n. 20 cm maata pois. Kaivettu maa-aines kuljetetaan 17. viheriön taustalle, missä on purulla täytetty alue. Sekin alue merkataan korjaus-alueeksi.

Väylällä 12 tulee olemaan talviviheriö käytössä. Se on leikattu tiiauspaikka korkeuteen ja siinä käytetään ison kupin sijasta normaalis puttikuppia. Tilapäinen viheriö on käytössä niin pitkään kun remontti kestää.

2.9.2019

Ensi maanantaina 9.9. aloitetaan väylän 12 greenin edustan korjaustyöt. Työ alkaa kaivamisella pohjaa kasvukerrosta varten n. 20 cm:n syvyyteen. Kasvukerros tiivistetään tuohon 20 cm:n paksuuteen ja samalla laitimmainen bunkkeri vasemmalla loivennetaan nurmetusta varten. Nurmi alue tehdään kokonaan siirtonurmella, joka tulee Joroisista. Omalla siirtonurmella tehdään uudet kantit jääviin kahteen bunkkeriin.

Työn aikana on lippu talviviheriöllä. Kuitenkin talviviheriö alue leikataan lyhyemmäksi ja laitetaan normaali kokoinen puttikuppi. Katsotaan miten hyvin siirtonurmi asettuu. Pysyykö se kunnolla paikoillaan kuljettaessa sen päällä, jotta pääsisi pelamaan oikealle greenille. Joka tapauksessa korjattu alue jää loppu syksyksi korjaus alueeksi.

Lisäksi aloitetaan greenien kylvötyöt ja hiekoitukset. Väylien ja edustojen, sekä ympäristöjen leikkuita harvennetaan korkeintaan kahteen kertaan viikossa. Samoin lyöntipaikkojen leikkaukset. Greenit leikataan edelleen päivittäin.

2.9.2019

Tiistaista 3.9. lähtien tehdään holkitukset greenien ympäristöille ja edustoille. Holkkijäte harjataan pois niin pian kuin mahdollista.

Olette varmaankin huomanneet polttovioituksen näköistä jälkeä kentällä. Pahin on 14 väylän loppu päässä. Syynä reppuruiskun kahvaosan vika, joka mahdollisti sen että pienestäkin kolhusta aine (Roundup) pääsi ruiskuamaan maahan. Kahva korjattu ja muutenkin kuljetus tapaa muutettu. Jälkien korjaus tehdään syksyn aikana.

29.8.2019

Tänään on ruiskutettu lannoitteet greeneille.Pinnan ollessa hieman kosteaa, jäi greeneille traktorin jäljet. Ne tasoittuu viimeistään huomenna kun viheriöt jyrätään. Heti lannoituksen jälkeen niitä ei valitettavasti voi jyrätä.

28.8.2019

Primo kasvunsääde on ruiskutettu tänään. Vaikutus alkaa jo näkyä huomenna ja pikku hiljaa kylänurmikan kukinta vähenee, mutta ei lopu kuitenkaan. Vaikuttaa viheriö nopeuteen lähinnä iltapäivällä. Perjantaina viheriöt jyrätään leikkuun jälkeen.

26.8.2019

Tiistaina levitetään viheriöille syyslannoite ja Primo Maxx, kasvunsääde ruiskutetaan keskiviikkona. Ainakin tiistaina sadetetaan lannoitteen takia myös aamupäivästä alkaen, päivällä ja illalla, sekä yöllä. Syyskuu painaa päälle, joten ympäristöalueiden holkitusta aloitettava viikolla 36. Holkkijäte siivotaan ennen viikonloppua.  Viikolla 37, siis Ryder viikonlopun jälkeen aloitetaan väylien holkitus ja harjaus. Sillä viikolla aloitetaan myös väylän 12. greenin edustan korjaustyöt. Samalla viikolla kylvetään ja hiekoitetaan greenit. Hiekoitukset ympäristöille ja väylille tehdään sitä mukaa kun ehditään, loput lokakuussa.

21.8.2019

Huomenna torstaina greeneille ruiskutetaan bakteerituotteet lisäämään pieneliötoimintaa. Näin tehdään aina kun joudutaan käyttämään torjunta-aineita. Eivät ole vaarallisia tuotteita. Paitsi syötynä.

20.8.2019

Kaapelityömaa on edennyt 13. greenin taakse. Työ kestää muutaman päivän, mutta koneet eivät ole pelialueella. Kuitenkin pallolla on mahdollisuus osua työntekijöihin ja koneisiin, joten huomioikaa tällainen asia pelatessanne.

19.8.2019

Greeneillä on havaittu tautilaikkuja. Niitä varten pyritään tekemään torjunta-aine ruiskutus keskiviikkona. Huomenna tiistaina saataneen vanhempi Kubota traktori kuntoon työtä varten. Sen ongelma on, ettei muut vaihteet ole päällä kuin nelonen, jumissa siis.

Torstaina viheriöt jyrätään, nyt tiistain jyräys jätetään väliin taudin takia.

Ensi viikolla lannoitetaan viheriöitä, josta tarkemmin ensi maanantaina.

Greenin 13. taakse on vaihdettu sivuvesiestepaalut (punaiset) out-paalujen tilalle kenttätoimikunnan päätöksellä. Dropping zone on next tee merkin vieressä.

13.8.2019

Tuo tappi-ilmasatus loppui kesken ilmastajan laakereiden sanottua työsopimuksensa irti. Tällä mestisviikolla jyrätään tiistaina, torstaina ja lauantaina viheriöt. Tosin nyt tiistain jyräys jäi rankka sateiden takia pois. Kentällä korjauksia sateen takia ja toisaalta viheriöt ovat liian märkiä jyräykseen. Jyräykset siis torstaina ja lauantaina.

Mestisten jälkeisellä viikolla aloitetaan viheriöiden ympäristö alueiden holkki-ilmastus ja hiekoitus. Siitä jatketaan väylille, kunhan saadaan toinen Kubota traktoreista (vanhempi) kuntoon. Tällä hetkellä on yksi vaihteinen.

5.8.2019

Greenien tappi-ilmastus ja jyräys tehdään maanantaista alkaen, loppuu tiistaina jos kaikki menee hyvin. Yleensä ei, joten varapäivä on keskiviikko. Perjantaina vielä jyrätään viheriöt normaalisti leikkuun jälkeen. Lyöntipaikoilla puhdistetaan sadettimet, jotta ovat näkyvillä holkitusta varten.

Pilkossa pyritään tekemään greenien hiekoitukset tällä viikolla, kun kalustoa saadaan sinne ajettua. Seuraavalla viikolla myös siellä tehdään tappi-ilmastus viheriöille.

 

1.8.2019

Kalkitukset jätetään holkitusten yhteyteen elokuun loppu puolelle. Greenit viilto-ilmastetaan ja lannoitetaan tänään torstaina.

29.7.2019

Greenille ruiskutetaan tiistaina bakteeri tuote, mukana humusaineita. Eivät kuulu torjunta-aineisiin, lähinnä bio tuotteita. Tiistaina lannoitetaan myös väylät, tuote Greencare 8. Loppuviikosta kalkitaan lyöntipaikat ja greenien ympäristö alueet.

Vesakon raivauksia tehdään lyöntipaikkojen ympäristöissä.

15.7.2019

Kulunohjaukset takaisin paikoilleen. Tiistaina viilto-ilmastukset greeneille ja lyöntipaikoille. Näille alueille myös lannoitukset tiistaina. Viheriöiden ympäristö alueita viiltoilmastetaan keskiviikosta alkaen. Väyliä viiltoilmastetaan ensi viikolla ja sen jälkeen ne lannoitetaan.

3.7.2019

Torstaina greeneille ohut hiekkakattaus. Sitä ennen leikataan greenit groomerin terien kanssa. Toisin sanoen samalla leikkuulla tulee pystyleikkuu tehtyä. Groomerit ovat käytössä jo keskiviikkona. Tällä saadaan lakoontunutta kasvustoa pois, eli saadaan sitä kautta myös nopeutta viheriöille.

2.7.2019

Viilto-ilmastusta tehty viheriöiden ympäristöalueille, sekä väylille. Ympäristöalueita on lisäksi kylvetty koneellisesti, huonoimpiin kohtiin useampaan kertaan. Kylvösten päälle levitetään hiekkaa. Kulunohjaukset asetetaan paikoilleen keskiviikkona. Toivomme, että kulunohjauksia noudatettaisiin. Lyönnin edestä saa tolpan irroittaa, mutta se pitää myös asettaa takaisin. Sadetuksia laitetaan päälle tarvittaessa, koska kylvöt niitä tarvitsee, ei enää niinkään kunnossa oleva alue. Koska tuuli tahtoo kuivattaa maan pintakerrosta, niin pieniä määriä vettä annetaan kylvöalueille. Sadetukset kiertää vastapäivään.

Paikkausaine vaihdetaan. Enää ei käytetä turvehiekkasiemen seosta, vaan tilalle tulee pelkkä hiekkasiemenseos. Näin estetään käyttämättä jäänyt seos itämästä pulloihin. Sama koskee lyöntipaikkoja, jossa seos itää nopeasti laatikossa ja on muutamasssa päivässä käyttö kelvoton. Hiekka ei myöskään tee huopakerrosta.

Siistimisiä tehdään ympäri kenttää sitä mukaa kun ehditään. Raffien leikkuut ja siimaukset.

Perjantaina jyrätään greenit ja jatkossa samoin maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona. Näinä alkuviikon päivinä on FJT kisat.

13.6.2019

Maanantaina jatkuu ympäristö- ja lähestymisalueiden kylvöt, saataneen tiistaina valmiiksi. Keskiviikko iltapäivällä (klo 16.00, myöhemminkin ehtii) alkavissa talkoissa tehdään varsinaiset paikkaustyöt greenien ympärillä. Kulun ohjaukset laitetaan viikon kuluessa sitä mukaa kun alueita valmistuu.

Väylät lannoitetaan viikolla 25 maanantaina tai tiistaina. Greeneille ruiskutetaan tiistaina kasvunsääde PrimoMaxx, tasoittamaan liika kasvua ja sitä myöten epätasaisuutta ruohon kasvussa ja kukinnassa.

Viheriöt jyrätään kaksi kertaa viikossa tiistaina ja perjantaina. Poikkeuksena ovat viikolla olevat kisat, joihin jyrätään greenit. Sen seurauksena todennäköisimmin tiistain jyräys jää pois.

11.6.2019

Ympristöalueita mullataan, kylvetään ja haravoidaan siemenet mullan sisään ja samalla seassa olevia pikkukiviä saadaan pois. Työ kestää ja sitä jatketaan kun siihen tilaisuus tulee. Leikkuut yms. sellaiset pitää tehdä, niitä ei voida jättää väliin. Sadetukset tulevat nyt pyörimään tiheään uusilla kylvö alueilla. Myös muut alueet sadetetaan tarpeen mukaan.

Haravointi joukkue antaa tietä pelaajille, mutta ohjeistettu jatkamaan työtä välittömästi.

Kylvötyön jälkeen alueille tulee kulunohjauksia. Tarvittaessa korjattuja alueita merkitään korjausalueiksi. Korjauilla alueilla vähennetään leikkuu kertoja, koska itävä taimi ei kestä usein toistuvaa rasitusta.

6.6.2019

Ensi viikon töitä, aikataulu myöhemmin. Greenien ympäristö alueet kylvetään, mullataan ja kevyesti verkotetaan ja viilletään pienemmällä viilto-ilmastus laitteella. Jyräyksiä tehdään ainakin torstaille ja jos riittää koneelle kuskia, niin myös perjantaina.

5.6.2019

Tänään aloitettu greenien tappi-ilmastus ja jyräys, jotka jatkuvat huomenna. Lippu saattaa olla talviviheriöllä töiden aikana. Myös greenien ympäristö-alueiden voimakas viilto-ilmastus jatkuu huomenna. Jälki on roisin näköistä, mutta pinnat tasoittuvat perjantain leikkuulla osittain.

3.6.2019

Tänään hiekoitus loppuun greenien ympäristöille, mutta muuten päivä kului myrskyn jälkiä raivattaesssa. Tiistaina kilpailun alle greenit jyrätään leikkuun jälkeen. Muutkin alueet leikataan tiistaina. Koululaiset ovat aloittaneet kentällä, heitä on opastettu, mutta annetaan aikaa oppia. Keskiviikkona tehdään greeneille hiekoitus, jonka jälkeen aloitetaan tappi-ilmastus. Greenit jyrätään ilmastuksen jälkeen. Ilmastus jatkunee torstaille asti. Greenit jyrätään vielä perjantaina.

31.5.2019

Greenien ympäristöille aloitetaan hiekoitus tänään, jonka jälkeen ne viilto-ilmastetaan. Ilmastus menee maanantaille.

29.5.2019

Tulossa olevia suurempia töitä kentällä: Ympäristöalueiden tapituksen jälkeen tehdään hiekkakattaus greeneille ja sen jälkeen tappi-ilmastus. Greenien ympäristö-alueet hiekoitetaan ja holkitetaan kun greenit saadaan tehtyä. Holkit kerätään pois ja hiekka harjataan reikiin. Myöhemmin vielä kylvöt. Lannoituksia viikoilla 23-24 kaikille alueille, paitsi raffeille. Lyöntipaikkojen ilmastoinnit  jossain vaiheessa. Kaikille töille tarkempi aikataulu on vielä auki, koska aina jotain vastoin käymisiä voi sattua. kuitenkin tuossa järjestyksessä on tarkoitus edetä. Tarkempi aikataulu töille täällä myöhemmin.

 

 

 

Ajanvaraus

Ajanvaraukset sekä muut jäsenasiat normaaliin tapaan NexGolfissa

Siirry ajanvaraukseen