×

Change Language

FI EN
×
×

Kenttämestari tiedottaa

Uusimmat tiedotteet:

Greenit 3,0 mm

Väylät 16 mm

Teet ja foret 10 mm

24.05.2022

Hellou. Juuri tulin taas greenien leikkuista ja reikien vaihdoista. Alastulojälkiä oli kyllä melko paljon, pitäisikö onnitella mukavista greeniosumista, vai olla pahoillaan että sitä aikaa ei vieläkään ole löytynyt. Voin tehdä molempia. Tänään varsinkin, kun on niin kaunis päevä. Greeneille tuli nyt aamusta taas lisää kaikenlaista herkkua merilevästä lähtien, samoin kasvunsäädettä jo toisen kerran. Seuraan kasvua päivittäin. Jo nyt on pystykasvu hillintynyt viime viikosta noin 30%. Tämän päivän jälkeen taas hieman lisää. Väylät saavat nyt aamupäivän aikana varsinaisen kesälannoksen. Tulemme kastelemaan väyliä päivän aikana. Kastelujärjestelmän kaapelointityöt jatkuvat taas tänäänkin etuysillä. Mukavaa pelipäivää kaikille. 

 

17.05.2022

Hej på dig. Suuria asioita tapahtuu sekä maailmalla, kotimaassa, ja erityisesti meillä. Juuri siirryimme greenien leikkuukorkeudessa tasan kolomeen milliin. Näyttää, ja tuntuukin varmasti jo paremmilta. Parhaat tähän mennessä tänä vuonna. Det är säkert det. Leijonien pelit menee ihan puikkoon. Samoin meidänkin hommat. Lisäkylvöjä ollaan tehty, tehdään koko viikko tästä eteenkin päin, sekä lannoituksia jatketaan. Tännään viheriöille tuli merilevää, kostutusainetta, kasvunsäädettä ja typpi-kali lannosta. Toivottavasti läpiää keli hieman. Hieman on viileää vielä. Mutta positiivista on, että vettä satelee säännöllisesti. Laita alue kylvöt saavat tarvitsemaansa vettä.

 

15.05.2022

Ku Söndagsmorron. Sääennusteisiin ei ole luottaminen, aurinko paistaa täydeltä terältään. Juuri tulin greenien leikkuukierrokselta. Aloitin klo 5, lpt oli +2, nyt hieman klo 8 jälkeen on jo +9,5 astetta. Korjaamattomien alastulojälkien määrä on mielestäni vähentynyt dramaattisesti. Kiitos siitä. Ja muutenkin, kiitoksia hyvästä tavasta korjata väylillä divotit hiekkasiemenseoksella. Tämä on kyllä aivan ainutlaatuista toimintaa Suomessa. Te olette mahtavia! Uudet siemenpurtilot saapuvat jossakin vaiheessa, tilasin ne talvella. Tavaran toimituksissa on edelleenkin vaikeuksia mualimalta. Punaiset, keltaiset ja valkoiset tupsut on vielä vaihtamatta kentältä. Tilasin tavaraa, odotellaan senkin saapumista. Saapunee pian. Lisäkylvöjä varsinkin joillekkin huonokasvuisille essuille(greenien edustat, lähestymisalueet) tehdään vredolla(lautaskylvökone) ensi viikolla, sekä tarvittavia lisä lannoituksia. Greeneille annamme kostutusainetta(joillakin greeneillä on jo nyt kuivalaikkua,gr 2,5,8,9,13...) sekä lisäravinteita. Ykkösgreenin mangneettiventtiilin vaihto operaatio alkaa huomenna, ei sinällään vaikuta pelaamiseen, tee 2 viereen syntyy silloin kaivanto. Puunkeruukone ajelee vielä alkuviikosta ropsit ym ja risut pois kentältä. Nautitaan alkavasta kesästä. Greenit alkaa todellakin olla jo melko messeviä. Tiistaina siirrymme taas hieman alemmaksi leikkuissa, eli pudotus tasan kolomeen milliin. Silloin breikkaa, toivottavasti yhtä hyvin kuin Suomen Leijonien pelit.

 

13.05.2022

Hyvää perjantaita kaikille. Greenit on nyt leikattu eka kertaa tällä kaudella 3,5 milliin. Alkaa jo pikku hiljaa muistuttamaan greenejä. Ei ihan vielä breikkaa täydellisesti, mutta siihen suuntaan mennään. Alastulojälkiä on syytä paikata ahkerasti, eli pitää vaan löytää aikaa siihen alastulojäljen löytämiseen. Jätetään vaikka sukulaisissa käymiset käymättä, mutta alastulojälki pitää löytää....ja paikata. Yleensä pallo on ensin tullut alas ja sitten rullannut jonkin matkaa eteenpäin. Mutta joskus tulee lyötyä sellainen spinilyönti, jossa on onnistuttu lyömään palloon niin kova kierre, että se alastullessaan tuleekin takaisinpäin. Sellaisia lyöntejä on kiva lyödä. Siinä siis pallo on ensin, ja sitten etempänä löytyy alastulojälki. Onnellisia pelielämyksiä hienon harrastuksen parissa. Kesä alkaa NYT!!

 

09.05.2022

Armollista aamua kaikille. Nyt vielä saattaa olla joitakin pakkas aamuja, tänään on yksi sellainen. Tullessani kustannuspaikalle klo 05.00, hokasin mittarilukemaksi -3 astetta. Jotenka ototellaan ihan rauhassa kentän sulamista. Ilmoitan kun kenttä on pelattavissa. Varsinkin ykkösen greeni on täysin varjossa, joten se sulaa myöhemmin kuin esim. kakkosen greeni. Jos jostakin ihmeen syystä emme olisi ehtineet kenttää ehtiä sulkea kentänhoidon puolelta, ja olisit ikäänkuin jo hiippailemassa kentälle salavihkaisesti vaikka kenttä selkeästi on jäässä, ei sitä toimea kannata jatkaa. Siinä vaan tuhotaan meidän koko yhteisön omaisuutta, sekä meidän kentänhoitajien työtä. Nyt olen asettanut pönikät klubille johtavan tien tukoksi, pöniköissä lukee, että KENTTÄ SULJETTU.

Kenttä on jälleen auki. Greenit leikattu tällä kaudella eka kertaa 4 milliin. Viimeistään ensi viikolla siirrymme 3,5 mm leikkuuseen.

 

08.05.2022

Hyvää Äitienpäivä aamua. Justiinsa tulin leikkuukierrokselta. Greenit on nyt leikattu 3. kerran 5 milliin. Terästä on maku pois, on sen verran ollut hiekkoo pinnalla. Mutta jo huomenna laitamme uudet pakat alle, ja samalla leikkuukorkeus lasketaan 4 milliin. Greenit, samoin kuin muutkin alueet ovat talvehtineet erinomaisesti. Eilisen vesisateet tekivät hyvää. Tosin meillä on kyllä kastelujärjestelmäkin kunnossa. Jota olemme jo käyttäneetkin. Kiitos vielä kerran kaikille noin 50 talkoolaiselle valtavasta työpanoksesta. Siivoilemme loput aikaansaannokset huomenna pois. Viime syksynä tekemämme uudiskylvöalueet ovat juuri tulossa oraalle, eli kohta vihertää sielläkin. Niiltä alueilta pelaaminen on ehdottomasti kielletty. Sinne tulee ensi viikolla korjausaluemerkit. Aluetta on sen verran paljon, ettei niiden reunojen maalaaminen ole missään nimessä järkevää. Moto tekee vielä huomenna lisää hakkuita kentän alueella, mutta siitä ei koidu haittaa pelaajille. Tee 13 ja greeni 14 välinen metsikkö on jo parturoitu, näkymät ovat huikeat. Päätän täältä tähän, lähden tervehtimään äitiäni. Hyvää golfkesää kaikille.

 

26.04.2022

Aikaista aamua kaikille. Eilen avasimme Pilkonpuiston rangen. Siellä on Tero jo aloittanut työt. Klubilla on lämpö ja vesi päällä. Tänään tulemme tekemään vielä säätöjä, jotta kaikki toimisi mahdollisimman moitteettomasti. Terolla alkaa olla jo kalustoa, jotta greenejä ja muitakin alueita pääsee työstämään. Kelin kylmeneminen vaikeuttaa toki greenien laittoa. Mutta eiköhän varsinainen kenttäkin saada auki heti vapun jälkeen. Siitäkin infoa tuonnempana. Kontioniemen väyläpinta-alasta yli 50% on jo sulanut. Ne verkotetaan kalkin takia ensin, sitten harjakoneilla harjataan syksyn ilmastointijäte ym roskat pois. Greenit ovat jo lähes valmiit, niille enää leikkuut ja jyräykset. Ja lipputangot. Teepaikat myös harjataan ja lannoitetaan, sitten vaan peliin. Äitienpäivä on edelleenkin tavoitteena. Pitkä talvi alkaa pikku hiljaa antamaan periksi. Toivotaan että tulevasta pelikaudesta tulisi mahdollisimman pitkä ja kaunis. 

 

 

23.04.2022

Huomenta. Kevät keikkuen tulevi, vanha sanonta. Pitänee ainakin nyt tänä keväänä paikkaansa. Muutamia oikein mukavan lämpöisiä, aurinkoisia päiviä on jo ollutkin. Kenttä sulaa hyvin, Pilkon kenttä on jo kokonaan sulanut. Kalkituksen ansiosta. Ilman sitä, olisi sulaminen ollut huomattavan paljon heikompaa. Juuri kiersin Kontioniemen kenttää, ja ilokseni myös täällä on tapahtunut viikon aikana valtavaa kehitystä. Maanantaihin mennessä tulee olemaan useita väyliä paljaana lumesta. Teepaikat lannoitin eilen, loppulumen päälle hieman syyslantaa. Greenit on kaikki hiekoitettu, kolmasosa jo kokonaan sulana. Puhaltimella olen liikoja hiekkoja puhallellut. Greeneiltä kyllä löytyy paikka paikoin homeläiskiä, ne ovat lähinnä foren rajassa. Ja kun läiskää rapsuttaa, ja tutkii, niin aivan heinän tupesta löytyy vihreää, eli niistäkin tavaraa tulee. Mutta tilanne on 95 % parempi kuin vuosi sitten. Osa viheriöistä on virheettömiä. Kevät on aina vilpittömän hauskaa aikaa, ihan kuin avaisi lahjapaketin, saa nähdä mitä sieltä tulee. Tuleeko haasteita, vai pelkkää kultaa. Keväällä on myös syytä pohtia, analysoida, tehdä johtopäätöksiä ja toteuttaa. Lannoitteet saapuvat ensi viikolla, samoin siemenet. Työntekijät palaavat pikku hiljaa ruotuun, ja työnteko alkaa. Tulevan alkukesän sääennuste lupaa kylmähköä, sanoo meteorologian laitos...jopa 0-1 astetta keskimääräistä kylmempää. Ei kai sitä voi kylmäksi sanoa. Samaa hulluutta, kun ennuste BKT tippuu syksyisistä ennusteista 0,2%. Ei mennä paniikkiin. Jos oikeasti tulisi kylmä kevät ja alkukesä, ja kentän viheriöt olisivat huonossa kunnossa, silloin laittaisin kyllä harsot niiden päälle. Mutta nyt ei ole tarvetta. Kunhan kenttä sulaa kokonaan, ja olemme ehtineet prosessoida pinnat(lähinnä väylät, koska greenit on jo lähes valmiita), niin kenttäkin aukeaa. Ennuste voisi olla edelleenkin se Äitienpäivä. Jos aiemmin, niin kyllä mie inffoon. Range aukeaa aivan varmasti aiemmin. Siitäkin tiedotetaan. Näihin näppäimiin. Hyvää viikonloppua. 

 

17.04.2022

Heipä vaan, ja hyvää Palmusunnuntaita. Olemme edenneet suunnitelman mukaisesti, luontokin on ollut mielestäni varsin kiitettävästi mukana. Tänään olen hiekoittanut muutaman viheriön. Toissapäivänä kevensin niitä suurehkosta lumikuormasta omalla traktorin lingolla. Suojalunta jätin väliin noin 10- 20 cm. Lumen tyhjentäjä urakoitsijan kanssa pohdimme alkuviikon tilannetta, ja totesimme että lumi oli tuolloin liian märkää työntämällä siirrettäväksi. Riski olisi ollut suurempi kuin hyöty. Joten päätin itse kokeilla traktorityhjennystä puttiviheriöltä. Linko toimi hyvin, traktori kulki hyvin, ja jätti renkaan alle hyvän suojan herkkään pintaan nähden. Rohkaistuneena tästä, olenkin tyhjentänyt jo 5 greeniä, tänään niille tulloo hiekkaa. Sekä jatkan tyhjennyksiä. Ensi tiistaina 19.04 kenttä kalkitaan, sekä range. Pilkko sai jo kalkit alkuviikosta. Greenit ovat paljastumassa kivan näköisinä, kokonaiskuva paljastuu, vasta kaiken sulamisen jälkeen. Suuri todennäköisyys on että kaikki viheralueet ovat täydellisessä iskussa heti avauduttuaan. Palaan ensi viikolla asiaan. Hyvää pyhää.

 

06.04.2022

Ku morron igen. Vähän tilannetta kentältä. Välillä jo tuntui että mennään eteenpäin kevään kehityksessä, mutta nyt viime päivinä on tullut lunta lisää. Päivät joka tapauksessa pitenevät rajusti, ja kun on poutasää ja aurinko paistaa, on sillä eteenpäin vievä voima. Viheriöiden kevennys tehdään ensi viikolla. Kalkitus kentille tehdään joko viikolla 15 tai viimeistään viikolla 16. Haemme siihen apsoluuttisesti juuri oikeaa hetkeä, jotta sulatusvaikutus olisi täydellinen. Kaluston, työlaitteiden ja koneiden huollot etenevät hyvää tahtia. Tällä hetkellä lumimäärä kentällä on 50 - 80 cm. Metsän reunat alkavat pikku hiljaa sulaa. Perjantaiksi on luvassa reilusti lämpenevää säätä vesisateineen, mikä on aivan mahtavaa. Lähden lumitöihin, hyvää loppuviikkoa kaikille.

 

25.03.2022

Hyvvee päevee. Kuukausi , ja vähän ylikin on kulunut. Maailman kirjat on hieman sekaisin. Toivotaan että rauha syntyy mitä pikimmin. Kiersin juuri kentällä lumen paksuuksia mittailemassa. Keskisyvyys varmaankin on 65 cm. Greeneilläkin saman verran siis. Maa on roudaton joka paikassa. Reittejä olen tehnyt kentälle tulevia työtoimenpiteitä varten. Kalkitus tarvitaan kentälle, sitä ei ole tehty miesmuistiin(mikä lie sekin vertaus), joten nyt se tehdään. Sillä varmistetaan maan hyvä ph, jotta kasvi pystyy hyödyntämään kaiken typen joka sille annetaan. Kalkitus tehtäneen viikolla 14. Sen vaikutus on myös hyvinkin positiivinen kentän sulamisen kannalta. Tämä toimenpide tehdään myöskin Pilkkoon. Viheriöiltä pusketaan liika lumimassa pois, niin että sinne jätetään noin 30 cm paksu patja. Sillä operaatiolla saamme pakkasen taas maanrajaan, ja mahdollinen lumihomeen syntyminen ehkäistään. Syksyllä ne saivat aivan viime hetkeen saakka systeemis-kontaktiset aineet, ja menivät täysin homeettomina talvehtimaan. Greenit ovat olleet jo 4 kk lumen alla, ja tulenevat olemaan vielä kuukauden verran. Riippuu tietysti ilimoista. Kaikkemme teemme jotta kausi päästäisiin aloittamaan mahdollisimman pian, ja mahdollisimman hyville pinnoille.  

 

20.02.2022

We are the champions! Olihan hieno matsi, kertakaikkiaan. Oli pakko päästä rankan ottelun jälkeen tuulettumaan. Puuilosta hankin uudet lumikengät, ja eiku baanalle. Kapeammatkin kengät kantoivat runsaan ruhoni hyvin. Greenejä kävin katsomassa, g16 (92 cm lunta), g18 (76 cm), g9 (81 cm) ja g2 (90 cm). Pinnat absoluuttisen hienossa kunnossa. Siellä ne venttailee pelaajia, ei niillä oo kylmä eikä lämminkään. Kaikki on siellä maanrajassa hyvin. Seuraan kuitenkin nyt jatkossa viikottain tilanteen kehittymistä. Jos vaikuttaa siltä, että tarvii keventää lumikuormaa, niin sekin on mahdollista. Kontiolahden latukone tulee kuulemma pyydettäessä apuun. Isolla traktorilla on mahdotonta keventää lumikuormaa, pinnat kun ovat jäättömät. Seurataan tilannetta. Kohta on kevät. Ihanaaa. 

 

 

19.01.2022

Hyvää ja rauhallista uutta vuotta. Säntäsin töihin maanantaina into piukeena. Lumihommia ja teinpä myös reittejä kentälle. Samalla tuli katsottua greenien tilannetta. G6:lla oli 53 cm lunta, ja jäätön pinta. Heinä näytti todella hyvälle, olipa kiva nähdä pitkästä aikaa. Ennuste alkaa kohta muuttua todentamiseksi kentän talvehtimisen suhteen. Hyvin ilmeisesti greenit ovat talvehtineet täydellisesti. Samoin muutkin alueet. Ei haittaa. Juuri nyt alkoi satamaan vettä. Saa sataa, ei haittaa sekään pieni vesisade mitään. Päivittelen täältä aina välillä tilannetietoja. Mukavaa loppuviikkoa.

 

15.12.2021

Juuri äsken kävin tarkastamassa tilanteen puttigreeniltä. Tilanne on kerrassaan loistava, 40 cm lunta, ja jäättömät pinnat. Luvassa on vielä vuodenvaihteen yli kova pakkasjakso. Joten mukavaa, kerrassaan hieno juttu. Mikäli talvi jatkuu jokseenkin tällaisena, eikä suurempia vesisateita tule, on ensi keväänä odotettavissa todella hyvät viheriöiden pinnat. Hyvän summa on kasvamassa kohti parempaa. Toivotankin oikein hyvää Joulun aikaa kaikille!

 

01.12.2021

Joo, talviterveiset. Pakkasta ja lunta, pakkaslunta. Kiertelin kentällä, avasin reittejä hieman lingolla, ja samalla kävin muutamaa greeniä katsomassa. Kevyttä pakkaslunta on keskimäärin noin 30 cm. Ja pinnat täysin jäättömät ja homeettomat. Näillä näppäimillä pakkaskeliä riittää ainakin kuukauden puoliväliin saakka. Todella hyvä juttu. Kunhan olisi tilanne tällainen vielä tuonne tammikuun puoliväliinkin saakka, niin ollaan ehtottomasti voiton puolella. Nyt vaan kädet ristiin, ja toivomaan Joulupukilta sitä parasta lahjaa...mikä se nyt sitten kellään on.

 

24.11.2021

Viheriöt vapaat jäästä, 12 cm pakkaslunta päällä. Huomenna tulee noin 13 cm lisää. Jotenka hyvälle näyttää. Pakkaskeliä näyttäisi nyt jatkuvan ainakin 8.12 saakka. Valkeaa Joulua toivomme!!

 

22.11.2021

Päivittelen täältä työmaalta aina välillä talvehtimis kuulumisia. Nyt on tilanne edelleenkin aivan huikean erinomainen, pakkasta 7 astetta, lumettomat, jäättömät pinnat. Luvassa on jopa kymmeniä senttejä lunta tulevan viikon aikana, joten jos lupaukset pitävät paikkaansa, on alkutalven lähtö mitä mainioin. Mukavaa alkanutta viikkoa.

 

10.11.2021

Loskaista huomenta. Kenttä pyssyy vielä tänäänkin kiinni. Lumisohjoa on kentällä melko paljon. Toivotaan kentän kannalta että kaikki lumi sulaa greeneiltä pois näinä parina plussa päivänä. Kenttä on jo niin selkeästi pinnoiltaan roudassa, että ulkogolfkausi päättyy tähän. Joten sunnuntai 7.11 oli viimeinen golfpäivä täällä. Kiitoksia kaikille pelaajille, oli mahtava kausi olla täällä mestarina. Upea kenttä, upeat ihmiset. Kiitos. Palataan keväällä asiaan.

 

08.11.2021

Pakkasaamu, eli kenttä on jäässä. Kenttä kiinni tänään ja huomenna. Keskiviikkona luultavasti aukeaa jälleen.

 

05.11.2021

Heipä vaan. Ilokseni voin vieläkin todeta, että greenit ovat homeettomassa tilassa. Ilma alkaa sopivasti viilenemään, ensi viikolla on jo hieman talven tuntuakin. Toivotaan, että greenit voisivat olla jäättömiä tuonne tammikuun puoleen väliin saakka. Siitä on sitten jo niin lyhyt aika kevääseen ja huhtikuun ihanaan lämmittävään auringon paisteeseen, paisteeseen joka sulattaa kaikkien meidän sydämet, mutta myöskin mahdollisen jään(hiekan avustamana).  Kentällä jatketaan etuysin sähköistämistä. Toistaiseksi voi vielä pelata kentällä talvigreeneille. Mukavaa talven alkua. Kohta on Joulu.

 

28.10.2021

Väylän 12 piippari on nyt poissa käytöstä, sen systeemin akku on tuotu tänään talven ajaksi lämpimään talvisäilöön. Eli no piip anymore. Until next spring.

 

27.10.2021

Tännään on mm kylvetty greenin 7 takana oleva alue, joten toivonkin hartaasti ettei sen läpi kuljettaisi. Kulkeminen tiivistää liikaa kasvualustaa.  Kuljetaan tietä pitkin.

 

26.10.2021

Kenttä on jälleen auki, nyt tosin talvigreeneille.

 

25.10.2021

Lunta maassa, räntää sataa just ny, ja vettä päivemmällä. Kenttä on suljettu toistaiseksi.

 

24.10.2021

Hyvää huomenta aamuvirkut. On ollut pakkasyö, aurinko nousee vasta 8.10 tänään täällä Joensuun seudulla. Mitä luultavimmin kenttä on jäässä. Juon kahvit, ja lähden kohta tarkastamaan asian. Pakkasta nyt -2 astetta. Pitkä pakkasjakso on tehnyt tehtävänsä, kenttä on ns Ankkajäässä. Eikä sula kuin paikoitellen tänään, joten kenttä pysyy suljettuna tämän päivän. Ei ole syytä pilata hyvää työtä yhden päivän pelaamisella. Elämme ratkaisevia aikoja, ajatellen ensi kauden kentän kuntoa.

 

 

23.10.2021

Hyvää huomenta, it`s ozen holotna. Okay, mutta ollaan siinä ja siinä että kentän voi avata. Greenien sisäinen lämpö, eli lämpösumma maassa on vielä sen verran suuri, että maa on sula. Väylillä ja karheikoissa on räntälunta, mikä vaikeuttaa ainoastaan pelaamista, mutta ei ole vaaraksi kentälle. Joten oikein reipasta pelikeliä teille kaikille onnekkaille, jotka ovat tehneet urheilullisen päätöksen lähteä ulkoiluttamaan itseään. No joo, eli kenttä on auki. Huominen on vielä arvoitus, mutta pahoin pelkään, että pakkasta on liikaa koko päivän. Mutta siitä kirjootan huomenna.

 

22.10.2021

Hyvää vetistä huomenta. Sitä tulee nyt oikein kunnolla, nimittäin vettä. Tuleekohan vähäluminen talvi? Pihlajanmarjoja on ollut niin runsaasti. Eihän talvi kahta kanna, pihliksiä ja lunta. No joo, ainakin syksyn sateidenkin perusteella voisi statistisesti ajatella ettei lunta tule niin paljoa kuin esim viime talvena. Kenttä on auki tänään. Viikonloppua tulen sitten seuraamaan ihan ite. Kattellaan. Hyviä pelejä vieläkin. 

 

21.10.2021

Korjaus edelliseen tiedonantoon, kenttä onkin auki. Sulaminen on yllättänyt minut totaalisesti. Sekä lisään tännekkin, ettei golfautoilla enää saa pelata. Kenttä on nyt todella märkä ja olemme jo aloittaneet väylien ja karheikkojen holkitustyöt. Tänään saamme muutaman väylän tehdyksi, huomenna lisää. Pelattavuus heikkenee, mutta työ on todella tärkeä talvehtimisenkin takia. Seuraan viikonlopun aikana kuinka kentälle pääsee. Sunnuntaina on luvassa aurinkoinen päivä, mutta kuinka kenttä sulaa, tulen seuraamaan sitä. Ja informoin siitä. Eli katsotaan millä ns eväillä pääsee pelaamaan.

 

18.10.2021

Taas on viikko vierähtänyt. Sää on muuttumassa koko ajan talvisemmaksi. Viime viikkoon verraten on lämpötilat ainakin puolittuneet. Huomiseksi on luvassa pakkasta, nähtäväksi jää, sulaako kenttä ollenkaan pelikuntoon.On ainakin syytä vaihtaa talvirenkaat alle. Huomenna alamme huoltamaan golfautoja talviteloille. Samoin pikku hiljaa keräämme jo tavaraakin kentältä pois. Kesägreeneille pelataan max sunnuntaihin 24.10 saakka. Seuraamme siis tilannetta päivittäin. Talvigreenit tehdään tällä viikolla jatkoa ajatellen. Hyviä pelejä toivottelen kaikille.

 

11.10.2021

KU morron. Doproe utra. Weather on tosi lämmin, yön alin oli +10 astetta. Juuri sain ruiskutettua greenit torjunta-aineilla. Nyt on suojaa ainakin marraskuun 8 päivään saakka. Vieläkin ovat täysin homeettomia. Hometta on teepaikoilla ja väylillä jo jonkin verran, mutta homekelit näyttäisivät ainakin toistaiseksi tyssäävän ensi viikkoon. Lämpötilat lienee +3 + 5 astetta ensi viikolla. Teepaikkojen holkitukset jatkuvat tällä viikolla, samoin laita-alueiden rakentaminen ja teepaikkojen laajennukset. Samoin lehtien poistot jatkuvat. Hyvää peliviikkoa jälleen.

 

 

5.10.2021

Päivvää jälleen kerran. Tänään saimme urakan valmiiksi, eli nyt on siis saatu kaikki viheriöt holkitetuiksi, siemenet ja hiekat niskassansa. Etuysin viheriöt lukuunottamatta 9 gr on myös jyrätty. Huomenna jyräämme loputkin viheriöt. Kentällä on melko paljon lehtiä, niitä on tarkoitus alkaa keräämään harjakoneella ihan lähipäivinä. Teepaikat ilmastoidaan seuraavaksi. Toivotan hyviä pelikelejä edelleenkin kaikille. Viheriömme ovat homeettomassa tilassa edelleenkin, mikä on hyvin ilahduttava asia sekin.

 

28.09.2021

Hyvää huomenta. Eilen leikkasin viheriöt, viikon tauon jälkeen 4 milliin. Tänään aloitamme viheriöiden syystyöt alkaen viheriö ykkösestä. Etuysiltä teemme muutaman viheriön tänään. Eli ne holkitetaan,puhalletaan holkituspapana pois, kylvetään siemenillä, hiekoitetaan, harjataan ja jyrätään. Eli varsin monta työvaihetta. Toimenpiteistä johtuen saattaa tulla tilapäinen talviviheriö pelattavaksi. Tämä on tärkeä toimenpide, joka on hyväksi viheriöille. Vesi menee pinnan läpi paremmin. Teemme ns pystysalaojia pintakerroksen läpi. Hyvää pelipäivää kaikille.

 

24.09.2021

Toistaiseksi aamupakkaset on ohi. On luvassa jopa +14 jonakin päivänä. Katotaan miten käy. Hyvää ja antoisaa peliviikonloppua kaikille.

 

23.09.2021

Kenttä jäässä jälleen, odotellaan sulamista.

 

22.09.2021

Taas on kenttä jäässä, pönikät kertovat onko kenttä suljettu vai pelattavissa. Olen laittanut klubin eteen kaksi vesipönttöä, joiden kyljissä lukee kenttä suljettu. Se tarkoittaa siis sitä, ettei kentällä saa pelata, tahi kävellä jäätyneen heinän päällä. Luultavasti ysiin mennessä kenttä on pelattavissa.

 

21.09.2021

Rapsakkaa huomenta, yllätys pyllätys, pakkasta noin 2 astetta. Kenttä on kiinni aamusta. Kun sulaa, niin sitten taas pelaamaan. Seuraamme tilannetta. Tänään jatkuu kastelujärjestelmän tyhjennys, laita-alueiden rakentaminenkin jatkuu.

 

20.09.2021

Oikein hyvää ja mukavaa huomenta. Tänään ei olla leikattu greenejä, reiät on vaihdettu. Greenejä leikataan vielä muutaman kerran, seurattava kasvua. Greenien ympärysalueiden holkituksia jatketaan tänään. Huomenna pyrimme saamaan ne valmiiksi. Sitten alamme pikku hiljaa siirtyä greeneille. Eli, kun siirrymme työstämään greenejä, suattaapi tulla sillä greenillä talviviheriö pelattavaksi. Siis todennäköisesti näin käy. Korjaamattomia alastulojälkiä on taas esiintynyt runsaahkosti. Maltetaan vielä. Varsinkin ns greenin laitaosumat on jääneet korjaamatta. Ihan yhtä tärkeää on korjata se alastulojälki greenin laidasta kuin keskeltäkin. Tässäpä tätä, päätän täältä tähän. Mukavia pelihetkiä.

 

16.09.2021

Huomenta vaan. On iloisen kirjavaiset viheriöt. Melassipohjainen lannoiteosio tarrautui ruiskusysteemiin niin, että oli suuttimet hieman tukossa välillä. Kannattaa tämäkin asia nähdä niin, että onpas taiteellisen väriset viheriöt pelata. Samalla pahoittelen eilistä asiaa, kun oli senioreiden kk kisat, ja laitoin kentänhoitajan vaihtamaan reikiä. Mun moka, käsi oli jo eilen ylhäällä. Oli aika raskas vuorokausi takana, liikaa asioita, kaikkea ei näköjään muista. Tänään leikkasin greenit, ja vaihdoin reiät. Greenien ympärysalueiden holkitukset jatkuvat tännään. Päätän täältä tähän. Lähen puhaltelemaan.

 

15.09.2021

Nonnii, ei ihan pauku vielä pakkaset meillä. Mutta hieman viilenevää jo on. Tänä aamuna kun läksin leikkaamaan greenejä klo 5.45, oli lämpötila +4,5. Siis tänään on leikattu vielä 3,5 milliin. Seurataan kuinka vielä kasvaa, täytyy olla tarkkana, ettei jää liian lyhyeksi talvehtimaan. Leikkuun jälkeen Tomppa ruiskuttaa greeneille talvea varten nestelannos-coktailin. On ferroa, tensidejä, hivenravinteita, merilevää ja kaikkia mahdollisia hyviä aineita talven varalle. Eilen aloitimme viheriöiden ympärysalue holkitustyön, gr 11 oli ensimmäinen. Tänään olisi tarkoitus jatkaa tätä tärkeää työtä. Maa-aineksia ollaan saatu jo 17 ja 18 väylän väliselle metsäpohjalle, nämä tullaan tasaamaan ja kylvämme  pohjan sitten nurmikolle. On tarkoitus tehdä monin paikoin, varsinkin etuysillä, monin paikoin hyvinkin paljon pelattuja metsäpohja alueita pelattavaan kuntoon. Teepaikan 8 iso remontti näyttää jo hyvälle, uutta teepinta alaa tulee noin 110 neliöö lisää. Ym kivaa on luvassa syssyn aikana. Toivon vaan ettei talvi vielä ihan tulisi.

 

 

08.09.2021

Pimeetä huomenta täältä kentänhoidon puolelta. Eilen aloitimme viheriöiden tappi- ilmastuksen demo- koneella. Nyt se työ jatkuu. Kohta on etuysi tehty. Tänään saamme ne lähes valmiiksi, mutta huomisellekkin jää muutama greeni. Pelaajille tästä ei aiheudu haittaa, viheriö jyrätään välittömästi tapituksen jälkeen. Väylille levitetään tänään(eilen aloitettiin) rakeinen syyslannoite. Sekä mahdollisesti pääsemme jo aloittelemaan muutamia uudistustöitä, mm teepaikkojen laajennuksia lisää. Demokoneita testataan joka päivä, jotta tiedämme mitä hankkia tulevaisuudessa. Mukavaa päivää kaikille golffareille.

 

 

06.09.2021

Kaunis syyssää on yllättänyt meidät, aamulla kustannuspaikalle saapumistani saattelivat iloiset auringonsäteet. Klo 5.30 ilman lämpötila oli vain +1 aste, klo 6.00 alkoi maa olla kuurassa paikoitellen. Tänään leikkaamme greenit 3,5 milliin. Väyliä viilletään syyslannoituksia silmälläpitäen. Tällä viikolla nekin saavat talveen varautumis aineet, kuten kaliumia suoniinsa. Jotta kestää sitten kovatkin pakkaset. Kalium on solun sisässä vähän niinkuin pakkasnestettä. Nyt tuntuu aivan siltä kuin talvi olisi jo ovella. Täytyy olla tarkkana. Viheriöt näyttäisivät olevan vieläkin ihan hyvässä iskussa. Täytyy olla tarkkana, kuin porkkana. Mukavia pelikelejä toivottaa kentänhoitoväki.

 

25.8.2021

Tänään on greenit lannoitettu rakeisella ns syyslannoitteella. Bunkkereita ja tiestöä korjaillaan vielä tänäänkin. Tasaisen harmaata keliä on ollut. Ruoho ei enää kasva läheskään niin paljoa kuin kaksi viikkoa sitten. Kasvua on noin viidesosa kahden viikon takaisesta. Lämpötila ja valon määrän radikaali väheneminen aiheuttaa kasvun vähenemistä. Odottelemme kauniiden syyssäiden vielä tulevan.

 

23.08.2021

Hyvää huomenta, vettä tulee tasaisen tappavaa tahtia. Kentällä on mahdotonta tehdä leikkuutöitä. Eikä siellä ole syytä tänään pelata, pinnat ovat vaarassa tuhoutua, jos niillä liikutaan. Siivous / järjestelypäivä tänään. Huomenna on taas poutaa, joten pääsemme leikkuutöihin. Ja siten myös pelaajat kentälle.

 

20.08.2021

Hyvää syksyn alkua. Keli on nyt viime päivinä ollut sateinen, ja sateisia harmaita päiviä on luvassa lisää. Viheriöiden pinnat ovat melko herkässä kunnossa, joten senkään takia emme nyt leikkaa viikonloppuna. Ainoastaan lauantaina jyräämme ne kuten jyrättiin tänäänkin. Maanantaista lähtien on viheriöiden leikkuukorkeus 3,5 mm. Teepaikkojen penkkien alusia on paranneltu, sekä väylätauluja on nyt sijoitettu järkevämmin samaan kokonaisuuteen penkkien kanssa. On helppohoitoisempaa  ja ytimekkään siistiä. Syksyyn valmistautuminen alkaa, ensi viikolla teemme ns syyslannoituksen viheriöille. Ja sitä mukaa muutkin alueet saavat syyslannoitteet. Väylät saavat lannoitteen viikolla 35. Torjunta aine viheriöille 26.08. Kiitos ja kumarrus. Hyviä pelikelejä. Toivottavasti sateet hellittävät.

 

17.08.2021

Huomenta. Nyt siis parhaillaan ilmastoimme viheriöt. Saattaa syntyä sellainen tilanne että on yksi talviviheriö per pelaaja. Teemme työtä vastapäivään. Etuysi on jo tehty. Viheriöt ovat todella pehmeät.

 

16.08.2021

Huomenia. Tänään pystyleikkaamme ja hiekoitamme viheriöt. Joten viheriöt ovat hiekkaiset. Huomenna on vuorossa viheriöiden ilmastointi 8 millin tapeilla, jonka  jälkeen ne jyrätään. Tällaisia toimenpiteitä pääsemme tekemään vihdoinkin.

 

12.08.2021

Hyvää päivää, täällä taas kenttämestari talar. Aamulla anivarhain leikkasin greenit, jonka jälkeen Tomppa ruiskutti greeneille rautaa. Rauta antaa kasville suojaa tauteja vastaan, eli vahvistaa kasvia sisäisesti, sekä se näkyy värisävyssä tummempana värinä. Peruskorjauskohteita alamme nyt tekemään tästä päivästä eteenpäin. Tänään mm. tee 17 penkinaluset sora-alueineen. Alueista tehdään ytimekkään oloisia, suorat linjat omaavia ryhdikkäitä alueita. Ensimmäisiä teepaikkoja on jo tänään korjattu uudella vihreällä hiekalla. Sekä eilen korjasin muutaman viheriön pieniä kohtia vihreällä hiekkasiemenseoksella. Vihreä hiekka pysyy hyvin kiinni pinnassa. Toivotan oikein antoisia pelihetkiä kauniilla kentällämme.

 

09.08.2021

Harmaata huomenta. Kisaviikonloppu mentiin vaihtelevassa säässä, syksyä kohti mennään. Tänään emme leikkaa viheriöitä, huomasin eilen pelatessani kisassa mukana, että nyt on aika pitää hieman taukoa leikkaamisesta. On aika keskittyä perustöihin. Tänään lannoitamme viheriöt nestelannoksella, edellisestä ruokkimisesta on jo aikaa. Sateet ovat huuhtoneet ravinteet pintamaista, jolloin taantuneen näköinen heinälaji, eli kylänurmikka, alkaa voimaan pahoin. Hyvä näin, sillä tarkoituksenamme on saada pinnat rönsyröllille muutaman vuoden sisällä. Röllin määrä onkin lisääntynyt tänä kesänä. Ajatuksenani oli, että olisimme ilmastoineet viheriöt tällä viikolla, mutta mestaruuskisojen takia emme sitä tee. Mestisten jälkeen maanantaina 16.08 ilmastoimme viheriöt. Korjaamattomien alastulojälkien määrä on pysynyt melko lailla vakiona, ollaan tarkkoja vieläkin niiden suhteen. Mukavaa peliviikkoa.

 

04.08.2021

Kentän ääni täällä taas. Eilinen taisi olla ainoa päivä tähän mennessä tänä kesänä, kun ei pystytty tekemään leikkuutöitä kentällä. Satoi kokonaisen vuorokauden pötköön. Kentänhoidon perustyöt  greenien osalta joutuvat vielä odottamaan ensi viikkoon. Ilmastustyöt ja sitten myöhemmin pystyleikkuut ja hiekoitukset. Pitkä hellekausi esti tekemästä näitä tärkeitä töitä. Olemme saaneet uuden hiekkasiilon käyttövalmiiksi alustalleen, viikonloppuna sinne virtaa upeaa greenihiekkaa, jota sitten vaivatta pääsemme käyttämään juuri oikeaan aikaan kun haluamme. Hellekausi on onneksi ohi tältä kaudelta, ajatukseni suuntaa jo syksyn perusparannustöihin. Syyskuun alussa aloitamme etuysin sähköistyksen uusimisen, sekä muutamien teepaikkojen laajennukset sekä puttiviheriön rakentamisen klubin viereen. Kova on tavoite, mutta niin on miehetkin sitä tekemään. Tässäpä tätä, mukavia pelikelejä toivottelemme teille täältä kentänhoidon puolelta.

 

28.07.2021

Nyt se hetki vihdoinkin tuli, että ilokseni voin ilmoittaa uusien huussien olevan käyttökunnossa. Eli tee 6:n luona on tuplavessa, sekä tee 14:n luona tuplavessa myös. Punainen vedin on naisten vessa ja sininen sitten pojille(ja miehille) Toivottavasti nyt viihtyy paremmin, uudet huussit ovat reilusti tilavampia. Siellä on naulakko ja hyllyt. Peilit puuttuvat vielä. Kuoriketta olisi syytä kompostoivassa vessassa käyttää joka kerta, ei vain jäykän tavaran päälle. Suositus on 2 - 5 dl/ krt. Eli vajaa löylykauhallinen. Voipi ajatella niin, että pissin päälle 2 dl, kakan päälle 5 dl. Huussien takana tulemme vielä jatkamaan töitä, kaivamme ureapöntöt syvempään kaivinkoneella, sekä teemme niille tyylikkäät sijat. Sekä jossakin vaiheessa hieman sipraamme maalauksia ym. Mutta pääasia on että vihdoinkin pääsette uusiin vessoihin. Alastulojäkiä on taas hieman esiintyny, etenkin gr 16 ja 18. Hyviä pelikelejä on vielä, joten oikein mukavaa kohta alkavaa syyskautta.

 

22.07.2021

Gutten morgen. Toissapäivänä tehty rakeinen lannoitus aiheutti lievää pilkuttumista greeneille, ferro aiheutti sen. Sulattelimme kovalla vesimäärällä, mutta joissakin kohtaa aine ei vain sulanut riittävästi. Greeneille oli pakko jo antaa lannoitetta, edellinen lannoitus oli kesäkuun alusta. Nälkiinnyttämisen syynä oli saada kylänurmikkaa hiipumaan greeneiltä. Joten rönsyröllille tuli lisää elintilaa, ja kyllä se ilokseni niin on tapahtunutkin. Tänään annamme lisää hivenravinteita sekä kostutusainetta nestemäisessä muodossa. Hyvä keli tehdä se, ei ole vaaraa minkäänlaiselle polttovioitukselle. Saa nähdä. Syksyä kohti mennään, ilmastuksia emme ole edes haaveilleet edesmenneiden helteiden takia, mutta jo ensi viikolla joku päivä tökimme 8 mm tapeilla lisää ilmatilaa kasvualustaan. Greeneillä olen havainnut hieman enenevissä määrin korjaamattomia alastulojälkiä. Ollaan kärsivällisiä vielä vähän aikaa. Syyskeli on juuri nyt aamulla, mutta jo parin päivän päästä keli kellahtaa liki helteiseksi. Päätän täältä tähän.

 

15.07.2021

Hejdå, nyt vihdoinkin sain prismat tankojen päihin. Pienet adapterit piti tilata ja asentaa. Uudet vessat valmistuvat pikku hiljaa, ja toivotaan että ensi viikon aikana ne olisivat jo käytössä. Maalailuja, hyllyjä ja muuta pikkuista yksityiskohtaa. Tänään vihdoinkin saimme kasvunsääteet greeneille. Keli jatkuu vielä hetken verran tukahduttavan kuumana. Greenit ovat kestäneet hienosti. Samoin pelaajat. Jaksetaan vaan hörppiä sitä vettä, muuten tulee noutaja. Eilen oli hieman enemmän alastulojälkiä, etenkin greenillä 16. Aina ei tietenkään näe mihin pallo tulee. Lopuksi haluaisin mainita bunkkerikäyttäytymisestä sen verran, että ei kannata kerätä niitä kiviä siihen ruohon puolelle, jos niille jotakin tekee, niin viskaa mieluummin metsään, jos sellainen on lähellä. Ruohopinnalla ne ovat vaarana joutua leikkurin teriin.

 

13.07.2021

Terve vaan. Hellejakson loppua ei näy. Pelaajia siitäkin huolimatta riittää kentällä, golffia näillä keleillä voi jo hyvinkin luonnehtia urheiluksi. Nestettä täytyy näillä keleillä hörppiä tasaisella otteella. Tee 6:n mankussa on jotakin häikkää, joten vaihdamme koko venttiilisysteemin torstaina. Jatkossa , ja jo nyt on ainakin ykkösen teen luona olevassa divottien korjaus laatikossa uutta tavaraa. Tulemme käyttämään hienolaatuista hiekkaa, johon on jo valmiiksi sekoitettu hienolaatuisia siemeniä. Sama laatu tulee jatkossa olemaan myös teepaikkojen korjaamisessa. Greenit oli tänään leikkuun lisäksi myös jyrätty. Pyrimme lisäämään jyräyksien määrää, niin että vaikka kolmekin kertaa viikkoon saisi mahdutettua. Pienten laiteteknisten ongelmien vuoksi en ole päässyt ruiskuttamaan kasvunsäädettä sekä nestelannosta viheriöille. Todennäköisesti saamme osat huomenna, niin jo ensi viikonloppuna sääde alkaa vaikuttaa positiivisesti pelillisyyteen. Uudet vessat on tarkoitus ottaa käyttöön ensi tiistaina. Edelleenkin olen hyvin kiitollinen siitä, kuinka hyvin pelaajat ovat kohdelleet kenttää. Korjaamattomia alastulojälkiä oli vain yksi kpl aamukierroksella. Iso kiitos!!

 

07.07.2021

Huomenia vaan. Pieni härö oli vielä etuysin kastelussa, joka johtaa siihen, että joudumme hieman kastelemaan etuysiä aamupäivällä. Mutta under control nyt.  Jollakin urheilijalla kaikki ei ole ollut ihan yhtä under control, kun on vahingossa vissiinkin ajautunut ajelemaan viheriölle 13, sinne on hienosti sujautettu bunkkerin kautta. Vahingot eivät onneksi ole kovin mittavat, mutta jos joku tietää kyseisen hemmon, niin voisi ystävällisesti ohjata sen minun puheilleni. Toisen omaisuuden tarkoituksenmukainen tuhoaminen ei ole käsittääkseni ihan oikein. Siitäkin huolimatta, oikein mukavaa pelipäivää kaikille. Helteet jatkuu ja mansikat on makeita ja halpoja just ny.

 

05.07.2021

Huh hellettä. Saatiin kastelujärjestelmä pienen häiriön jälkeen jälleen kuntoon. Luonnollisesti kenttä kuivahtaa joistakin paikoista. On menossa vuosisadan kuivin ja kuumin kesä, otaksuisin. Luonto kaipaa vettä, suorastaan huutaa sitä. Höytiäisessä on vielä muutama kuutio jäljellä. Edelleenkin kastelemme kenttää osittain myös päivällä, greeneille 5 min lisävettä, vastapäivään annamme, joten kerran se vain kirpasee. Itse ainakin oikein odotin, jos saisi sitä raikasta Höytiäisen vettä suihkauksen päällensä. Virkistävää. Melko vähän on ilmaantunut korjaamattomia alastulojälkiä, kiitos siitä, kuin myös siitä että paikkaushiekkaa on käytetty huikean hienosti. Paikkaushiekan seassa on todella korkealaatuisia nurmikon siemeniä, jotka sinällääkin jo jalostavat jo entuudestaan korkealaatuisia väyläheinäpintoja.

29.06.2021

Ja päivää taas. Golfautojen käytöstä vielä sen verran, että kannattaa käyttää erittäin suurta harkintaa, kuinka sillä ajelee. Ei ole kovin suositeltavaa ajaa golfautolla esim ihan greenin kanttiin. Tämä ihan siitä syystä että viheriöiden reunusalueet samoin kuin ns kaulukset, eli tuloalue greenille, "kurkku" on kovalla kulutuksella muutenkin. Käytetään hieman jalkoja apuvälineinä, ne tykkää siitä kun niitä liikutellaan. En itse ole mikään narutuksien varsinainen ystävä, enkä pidä liioista ohjausmerkeistäkään, mutta tilannetta tarkkaillaan. Hauskaa golfpäivää kaikille. Ihana sää.

 

28.06.2021

Moidå taas, juhannuksesta ollaan taas päästy. Hellekelit jatkuvat ainakin heinäkuun ajan. Tukalaa on, jos ei kotona ole esim ilmalämpöpumppua. Mutta pelikelit ovat mitä mainioimmat. Greenit on taas leikattu 3,0 milliin, alemmaksi emme nyt lähde leikkaamaan. Näillä mennään nyt varmaankin kauden loppuun saakka. Pallojen alastulojälkien määrä on lisääntynyt tässä juhannuspäivien aikana melko paljon. Pitäisi kiinnittää enemmän huomiota juuri nyt, koska kausi ei vielä ole puolessakaan. Kastelujärjestelmää korjaillaan parhaillaan, ukkonen on hieman tehnyt tuhojaan. Saanemme senkin tänään kuntoon. Mukavia ja rentouttavia pelejä toivottelemme täältä kentähoidon puolelta.

 

23.06.2021

Hyvää huomenta. Viime yönä oli ukkosta nurkilla, joten kävin kesken yöunieni vetämässä töpselit seinistä, ettei tule ukkosvaurioita. Kannatti. Mutta yöohjelmat ei pyörineet loppuun saakka, joten joudumme päivällä läträämään lisää vettä kentälle. Pelasin eilen ensimmäisen pelikierrokseni, huonosti meni peli, mutta hiki virtasi. Sain hyvää tietoa pelatessani, mm sen ettei näinkin nopeilla viheriöillä kannata laittaa reikiä liian vaikeisiin paikkoihin. Tänään on reiät ns inhimillisillä paikoilla. Ilokseni olen huomannut, kuinka hyvin on korjaushiekkaa käytetty väylillä divottien korjauksessa. Kiitos siitä. Kohta on juhannus, hyvää juhannusta täältä kentänhoidon puolelta.

 

21.06.2021

Heippa taas. Viikko on vierähtänyt nopsaan, elämme juhannusviikkoa jo. Hellettä pukkaa, joten kastelemme viheriöitä säännöllisesti kesken päivänkin. Kentälle pumpataan vettä päivittäin noin 1200 - 1500 kuutiota. Siirtonurmia emme asenna tällä viikolla juurikin superhelteiden takia. Ei ole mitään järkeä riskeerata kallista materiaalia yhden viikon takia. Ensi viikolla helle hieman hellittää, joten todennäköisesti ensi viikon aikana asennamme nurmet parille lyöntipaikalle ja seiskan bunun supistukseen. Kiitos pelaajille siitä iloisesta asiasta joka on minua kohdannut. Nimittäin, pallojen korjaamattomia alastulojälkiä ei juurikaan ollut tänä aamuna.

 

14.06.2021

Hyvvee päevee taas. Eilinen ukkoskuuro teki todella hyvää koko luomakunnalle, ja golfkentällekkin. Kauden ensimmäisestä hellejaksosta ollaan selvitty voittajina. Pieniä kohtia kentästä lähes kärsi helteistä. Tänä aamuna olen käynyt käsin kaikki huonot kohdat greeneiltä käsikylvökoneella, ns. Tulanderin tumputtimella, joka on kyllä todella hyvä tarkkuuskylvökone. Herra Tulander on tämän koneen alkuperäinen keksijä, toimii nykyään Lappeenrannan kentällä konemestarina. Kasvunsäädettä joudumme huomenna ruiskuttamaan viheriöille, kasvu on liian voimakasta. Pelipinnat ovat jo melko nautittavat, pallo ns breikkaa, ja ovat myös melko nopeat. Nopeus paranee joka päivä tästä eteenpäin, kunhan kasvunsääde alkaa vaikuttamaan. Väyliä viilletään parhaillaan, lannoitus tehdään tiistaina ja keskiviikkona. Väylien leikkuukorkeus huomisesta lähtien on 13 mm, aiempi oli 15 mm. Yritetään päästä ns leikkuun alle, eli että heinä leikkautuisi paremmin. Saataisiin nekin alueet näyttämään huikean hienoille, sekä tietenkin pallo tulee vierimään paremmin. Tässäpä tätä nyt. Hyviä pelejä kaikille.

 

 

 

09.06.2021

Tänä aamuna leikkasin ekaa kertaa täällä viheriöt 3 milliin, siis tiputus edellisestä korkeudesta on vain puoli milliä. Mutta sekin on alaspäin. Joillakin viheriöillä on vielä ns rupisia kohtia. Pääosin viheriöt ovat jo melko hyvässä, paikoitellen jopa erinomaisessa kunnossa. Seuraan kasvunsääteen vaikutusta, jos ei hillitse riittävästi, täytyy ainetta lisätä. Viheriöiden ympärille levitetään tänään karkeaa hiekkaa, jotta kasvualustan tiiviit paikat olisivat vähemmän tiiviitä tulevaisuudessa. Teepaikkojen ensimmäinen kesälannoitus tehdään huomenna aamulla, samalla essuille(approach, lähestymisalue, kaulus tms.) myös kesälantaa. Kesälannalla tarkoitan korkeampityppisiä lannoitteita, jotta saadaan kunnon kasvu ja värisävy aikaiseksi. Päivisin saattaa edelleenkin viheriöille tulla vettä kastelujärjestelmästä(aika per gr noin 5-10min). Taivaalta toivomme myös hieman apuja, saisi tulla vettä, lähinnä mustikoiden takia.

 

08.06.2021

Kuten eilen aavistelin, niin myös teimme, eli; viilsimme, leikkasimme, vaihdoimme reikien paikat sekä ruiskutimme aineita viheriöillemme. Aqua Aidia (kostutusainetta, tensidiä, jotta ei tulisi kuivalaikkua), sekä Primo Maxxia( kasvunsäädettä, jotta turha pituuskasvu hilliintyisi, ja kasvu ohjaantuisi juuristolle). Näillä toimenpiteillä voimme taas edetä pelikirjassa eteenpäin. Hyvää tulee kun tekee. Joka viikko joitakin ns erikoistoimenpiteitä, ts. muuta kuin vain leikkuutyötä. Kentänhoitotyö on hyvinkin moniulotteista työtä.

 

07.06.2021

Hello again. Oikein kaunis kesäinen aamu jälleen kerran hivelee viheriöitämme, ja luonnollisesti myös meitä ihmisiä. Eilen ukkosen uhka oli suuri iltapäivällä, joten kastelujärjestelmän käytöstä oli syytä luopua. Eli viime yönä kenttä ei saanut vettä. Joten kastelut piti laittaa heti 4.30 päälle. Greenit ja teepaikat. Joudumme kuitenkin kastelemaan lisää päivän mittaan. Greenien ympäryksiä alamme tänään viiltämään. Huomenna hiekoitamme ne. Tällä viikolla viheriöille ruiskutetaan kasvunsäädettä, ja kostutusainetta. Viime viikolla viheriöillemme tehdyt toimenpiteet ovat tuottaneet tulosta. Tietenkin hyvän ympärivuorokautisen lämmönkin ansiosta. Yhtälöön vaadittavat perustekijät; lämpötila, kosteus, ravinteet ja valo ovat nyt vahvasti mukana yhtälössä.

 

 

03.06.2021

Hei vaan uudestaan. Ei lannoite sulanut aamukastelulla kokonaan, joudumme antamaan 2 x 7 min satseja lisää tässä päivällä. Siis 7 minuuttia pär greeni. Toivottavasti siitä ei aiheudu liikaa harmia.

 

03.06.2021

Ku morron. Nyt juuri aamuvarhaisesta lannoitamme viheriöt rakeisella lannoitteella. Kastelulla sulatus. Ykkösen naisten teen laajennusta tehdään myös aamusta. Bunkkerit ajetaan. Greenit on leikattu, ja reikien paikat vaihdettu. Kaunis kesäpäivä on tulossa. Mukavaa päivää kaikille.

 

02.06.2021

No niin. Eilen saimme tehdyksi greenit 1- 9 ja 14 - 18. Tänään, eli juuri nyt klo 5.10 on kentänhoitaja ilmastamassa gr 10. Neljään viheriöön menee noin 1,5 h. Joten tänään ei kukaan joudu tilapäisesti talviviheriölle. Tapituksen perään olemme suorittaneet kylvöt, hajakylvönä koko greeni, sekä vahvistettu kylvö ns tumputtimella pahimpiin homeläiskiin. Maanantaina laitoimme greeneille kasvunsäädettä, pituuskasvun sijaan energia menee juuriin ja sivuturpoamiseen. Juuri nyt kaikki näyttää hyvältä, olemme kesässä. Eilen oli vielä kylmä aamu, nyt het uamusta jo plus 13. Päätän täältä tähän, lähden kylvöhommiin.

 

26.05.2021

Hei vaan, nythän kävikin niin, että juuri leikkasin viheriöt hyvällä terällä 3,5 milliin. Tuli jo vähän niinkön viheriön oloiset. Huomenna sitten kaikkien alueiden leikkuut. Sää lämpeni nyt iltapäivästä jo lähes kesäiseksi.

 

25.05.2021

Moidå. Hyrisevän kylmä aamu oli, kun poikien kanssa klo 5 aloimme töihin. Melkein hallaa, kuitenkin juuri ja juuri plussalla oltiin, plus 1 aste. Viheriöille tehtiin tähtiterä viiltoilmastus, sekä leikkuu perään. Tänään on myös lannoitettu teet ja greenien ympärysalueet soil boostilla( kalsiumia, merilevää ja 4 % typpeä). Sekä väylän 7 bunkkerin osittainen täyttötyö(oik. puoli), on menossa. Saadaan se aamupäivällä valmiiksi. Siellä on noin puoleenpäivään saakka talviviheriö, jotta kaivinkonemies saa tehdä rauhassa työtään. Huomenna, eli 26.5 lannoitamme väylät. Nestelannos viheriöille ruiskutetaan myös huomenna aamulla heti leikkuun jälkeen numerojärjestyksessä gr 1 eteenpäin. Ei vaikuta pelaamiseen, käsihygienia kuten aina golffatessa. Viheriöt täydentyvät koko ajan, vaikka on koleaa keliä. Me pidämme siitä huolen. Kenttähenkilökunnalle tilasin työvaatteet, yhtenäinen työasu Kareliagolffin logoineen. Sitä on haluttu, ja nyt se on todellisuutta sekin. Suvivirren kajahtaessa, vaikkei sitä saakkaan edes sanoa nykyään, alkaa meidän viheriömmekin muistuttaa olemukseltaan viheriöitä. Oli alunperin tarkoitus jo tällä viikolla ilmastoida piikeillä viheriöt, mutta olemme joutuneet muuttamaan suunnitelmaa, niin että ehkä ensi viikolla sitten. Juuristo on kyllä kehittymässä ilman sitäkin, mutta lisäilman antaminen maaperään on kyllä ihan perusteltua. Samalla pinta tasaantuu, kun pohja ensin pehmennetään, ja sitten kaulitsemme sen jyrällä. Päätän täältä nyt tähän, antoisia golfhetkiä Teille.

 

 

 

21.05.2021

Hei vaan. Viheriöt pystyleikattiin tänään, ja perään normaali vaakaleikkuu. Pystyleikkuun motivaationa oli pelipinnan tasaaminen, homeläikät vileläkin muodostavat epätasaisuutta viheriöillä. Tosin ne kyllä koko ajan vaimenevat, kun uusi kasvu ottaa niissä vallan. Pystyleikkuu nosti hieman hiekkaa pintaan , minkä johdosta teristä meni maku. Nyt on taas uudet yksiköt alla, joten huomiseen kisaan leikkuujälki on jälleen erinomainen. Leikkuukorkeus tulee huomennakin olemaan 4 milliä. Noin 10 päivän sisällä tiputamme leikkuukorkeuden 3,5 ...ehkä jopa 3,0 milliin. Silloin taas pelipinnoista tulee nautinnollisemmat pelata. Ensi viikolla pääsemme jatkamaan kentällä jo aloitettuja remontteja, liittyen teepaikkalaajennuksiin. Massojen tasoitukset tehdään, sekä väylän 7 greenibunkkerin oikean puolen täyttö. Kun nämä pohjat on saatu valmiiksi, tilaamme siirtonurmet, ja asennamme ne. Teepaikkalaajennuksia on tarkoitus tällä kaudella jatkaa. Viheriöiden ympärysalueita tullaan lisää pystyleikkaamaan, sekä kylvämään, hiekoittamaan ja lannoittamaan. Jotta nekin saadaan kauniiseen kuntoon. Sekä väylien ja teepaikkojen lannoitukset tehdään ensi viikolla. Kentälle tulee uudet vessat, joiden pohjatyöt tehdään heti kun ehditään, jopa ensi viikolla. Vessojen asennukset menevät luultavimmin sitten viikolle 22. Tällaista tänään. Suomi pääsi jatkoon euroviisuissa, ja huomenna Jellonat kukistaa Usan. Toissapäivänä oli 30 plus keli, tänään puolet tuosta lämpötilasta. Huomiseen kisaan osallistujille oikein antoisaa golfpäivää toivotan. 

 

 

18.05.2021

Hyvää huomenta ja tervetuloa kesään. Kesään kuuluu sateet ja lämpö, niitä molempia on saatavana tänä aamuna. Parhaillaan kentänhoitajat vaihtavat mangneettiventtiilikokonaisuutta väylän 6 forella. Työ tulee päätökseen tänä aamuna. Greeneille annamme tänään nestelannoksen. Tarkoituksena antaa lisää voimaa kasvuun, jotta pääsisimme mahdollisimman nopeasti tasaisille pelipinnoille. Myöhemmin tällä viikolla, mahdollisesti jo huomenna pystyleikkaamme greenit. Sekin tasaa pelipintaa. Leikkuukorkeus on nyt 4 mm. Tulemme alentamaan sitä arviolta kahden viikon päästä, noin 3,5 milliin. Ensi viikolla ilmastoimme greenit 10 millin tapeilla noin 10 cm syvään, jonka jälkeen jyräämme viheriöt. Tällä toimenpiteellä annamme ilmaa juurille kehittyä syvemmiksi, sekä kokonaisuudessaan toimenpide tasoittaa viheriöitä. Alastulojälkiä on taas harmittavan paljon, pikkasen tsemppiä niiden löytämiseen sekä asialliseen korjaamiseen.

 

 

 

10.05.2021

Odotettu lämpö alkaa pikku hiljaa saapua, eilen oli aamuyöstä jopa -6 astetta pakkasen puolella, tänä aamuna +5 astetta. Eli 11 astetta lämpimämpää kuin eilen aamulla. Viheriöt on tänään leikattu ja jyrätty ja tietysti reiän paikat vaihdettu. Ensi yönä kaikkia alueita kastellaan, yllättävän nopeasti paikat kuivahtavat. Yöpakkaset, jotka nyt jäävät pois, ja kova tuuli, kuivattavat. Viheriöillä elämme nyt juuri sitä harmittavaa aikaa, kun homejäljet ovat kasvullisesti vasta aluillaan, ja hyvin säilynyt heinä kasvaa normaalivauhtia. Eli tasaisuudesta ei vielä voi sanoa paljoakaan hyvää, ennen kuin kylvöt itävät ja alkavat vahvistua. Ravintoaineita maaperässä on kyllä hyvin, ja kun nyt juuri huomisesta alkaen saamme vielä lämpötilankin kohdilleen, voi hieman jo odotella täydempiä viheriöitä. Teemme tällä viikolla vielä nestelannoituksen, sellaisen real start upin. Väyliä ja teepaikkoja sekä forejakin alamme huomisesta lähtien leikata. Pikku hiljaa kesä on totta ja kentänhoidon rutiinit ovat osa meidän rutiineja. Se on vain hyvä asia. Vaihtelen reiän paikkoja joka päivä, niin säilyy pelatessa mielenkiinto, sekä vajaakuntoiset, herkät viheriöt kuluvat tasaisemmin. Toivon että pallojen alastulojäkien korjaaminen on jälleen se sellainen normitoimitus, joka vain ohimennen tulee tehtyä, ikäänkuin vilkaisisi että onko se Rolexi siinä ranteessa vai ei.

 

 

 

 

6.5.2021

On melko pitkä aika kun on viimeksi päivitetty tätä palstaa. Non niin, tarkoittaapi sitä, että on oltu työn touhussa kiinni. Viheriöiden sulettua, ne ensin leikattiin, sitten pystyleikattiin, päivämäärällä 21.04. Edellisenä päivänä , eli 20.04 paineistettiin kastelujärjestelmä, lähes ongelmitta saatiin jo vettä viheriöille. Oli kuivaa ja tuulista aikaa, vaarana tuulikuivaminen. Ja kun kastelujärjestelmä toimi, ja Pilkonpuiston kenttä oli saatu kylvetyksi, pääsimme vihdoinkin kylvämään ison kentän viheriöitä 26.04. Teepaikat holkki-ilmastettiin, kylvettiin ja katettiin hiekalla . Väylät on nyt pystyleikattu, viilletty, harjattu ja lannoitettu. Kaikki alueet<

Ajanvaraus

Ajanvaraukset sekä muut jäsenasiat normaaliin tapaan NexGolfissa

Siirry ajanvaraukseen