×

Change Language

FI EN
×
×

Toimitusjohtajan palsta

Toimitusjohtajan palsta

Kenttäyhtiöidemme toimitusjohtaja Mika Kupiaisen palstalta löydätte Mikan ajatuksia golfyhteisömme tilasta.

19.7.2021

Helteinen golfkesä 2021 on jo pitkällä heinäkuussa. Kentät Kontioniemessä ja Pilkossa ovat erinomaisessa kunnossa uuden kenttämestarin Risto Tidenbergin ja osaavan kentänhoito-teamin taikomana. Pelaajia on ollut ennätyksellisen paljon molemmilla kentillä ja tällä vauhdilla viime kauden ennätykselliset kävijämäärät tulevat ylittymään. 

Tonin ja Akin pitämillä golfin alkeiskursseilla on ollut alkukesän aikana reilusti yli 200 innokasta uutta golfaria. Näistä kurssilaisista on valtaosa myös liittynyt Karelia Golfin jäseneksi. Tällä kaudella Karelia Golfin jäsenmaksuun kuuluu Pilkon par-3 kentän pelioikeus, mikä on kasvattanut Karelia Golfin jäsenmäärää mukavasti. Viime vuoteen verrattuna jäseniä on reilut 100 enemmän ! Toivotetaan kaikki uudet tervetulleiksi jäsenet mukaan Karelia Golfiin. 

Aurinkoista Golfkesää !

t: Kupi

 

26.11.2020

Golfkausi 2020 on Kontioniemen kentän ja Pilkon Golfalueen osalta paketissa. Kenttämestari Aki on tehnyt kentille talvehtimista varten tehtävät toimenpiteet (mm. viheriöiden suojaus)  ja toivotaan suosiollista talvea, jotta keväällä pääsisimme aloittamaan uuden kauden mahdollisimman hyvillä pelipinnoilla. 

Golfkausi 2020 oli vaihderikas varsinkin Korona-viruksen aiheuttaman kevään epävarmuuden takia. Onneksi golf arvioitiin ja havaittiin turvalliseksi tavaksi harrastaa liikuntaa raittiissa ulkoilmassa ja tutussa peliryhmässä turvavälejä noudattaen. Kontioniemen kentällä pelattiin kauden aikana ennätykselliset yli 28.000 kierrosta, mikä on yli 30 % enemmän kuin edellisellä kaudella. Myös Pilkon par-3 kentällä pelaajamäärät kasvoivat reilusti edellisestä vuodesta. Kierrosmäärän kasvu johtui sekä omien pelaajien kasvavista kierrosmääristä että vieraspelaajien kierrosten kasvusta. 

Akin ja Tonin vetämillä golfin alkeiskursseilla oli kauden aikana reilut 300 golfista kiinnostunutta, mikä on myös tähänastinen ennätys. Toivotaan, että mahdollismman moni innostuu lajista ja liittyy myös Karelia Golfi jäseneksi. Tässä meillä kaikilla KarG jäsenillä on oma tärkeä rooli ottaa uuden innokkaat ja ehkä pelokkaatkin golfarit hellään huomaamme ja opastaa lajin saloihin sekä tutustuttaa leppoisaan Karg seuratoimintaan Kontioniemessä, Pilkossa ja Mehtimäen golfhallilla. 

Kenttämestari Aki Martikainen jää ansaituille eläkepäiville 1.7.2021 ja Kontiolahti Golf Oy on palkannut kokeneen golfalan ammattilaisen Risto Tidenbergin uudeksi kenttömestariksi 1.3.2021 alkaen. Toivotetaan Risto tervetulleeksi KarG golfyhteisöön. Pro Shopin uudeksi yrittäjäksi Kontiolahti Golf Oy:n hallitus on valinnut Juha Väisäsen . Juha aloittaa Pro shopin yrittäjänä 1.1.2021 alkaen.

Mehtimäen Golfhalli on jo avattu kausikortin hankkineille golfareille. Virallinen avausviikonloppu on 5.-6.12.2020 

Tehokasta talviharjoittelukautta ;)

t: Kupi

 

11.8.2020

Golfkausi 2020 on edennyt elokuulle ja koulujen aloitus on tällä viikolla. Golfkausi on ollut pelattujen kierrosmäärien mukaan ennätyksellisen vilkas. Mielekäs ulkoliikunta hyvässä seurassa riittävin turvavälein on ollut golfin vahvuus poikkeuksellisen kevään ja kesän aikana. Akin ja Tonin vetämillä alkeiskursseilla on ollut paljon uusia golfiin tutustujia. Toivotetaan uudet pelaajat tervetulleiksi Karelia Golfin kentille Kontioniemeen ja Pilkkoon. 

Loppukauden aikana tulemme tekemään Kontioniemen kentällä perusparannustöitä muutaman viheriön edustalla. Suunnitelmissa ovat viheriöiden 2,5, ja 8 edustojen korjaustoimenpiteet. Informoimme pelaajia lähemmin tarkempien suunnitelmien ja aikataulujen tarkentuessa. 

Hyvää loppukautta ja tarkkoja putteja !

Mika

 

Tiedote 2.4.2020

 

Kontiolahti Golf Oy:n hallituksen kokouksessa 31.3.2020 käsiteltiin haastavaa Koronaviruksen aiheuttamaa tilannetta Karelia Golfin kenttien osalta Kontioniemessä ja Pilkossa.

Olemme tehneet maksujärjestelyjä tavarantoimittajien kanssa ja siirtäneet joitakin investointeja tulevan kauden osalta. Kontiolahti Golf Oy:n ja Pilkonpuisto Golf Oy:n taloudellinen tilanne on tällä hetkellä vakaa ja mahdollistaa kevään kentänhoidon ja pelitoimintojen aloittamisen suunnitellusti valtiovallan määräysten ja Suomen Golfliiton ohjeistusten mukaisesti. Kävimme läpi erilaisia skenarioita ja päivitimme budjettia tulojen ja menojen osalta alaspäin.

Karelia Golfin jäsenet ja kausipelaajat sekä yhteistyökumppanit ovat ilahduttavan hyvin maksaneet maksuja tässä haastavassa tilanteessa. Näin tuet parhaiten KarG golfyhteisöä ja saamme golfkauden avattua mahdollisimman hyvin. Tämä on kentänhoidon kannalta elinehto, kenttää emme voi jättää hoitamatta vaikka maahamme määrättäisiin totaalinen pelikielto. Jos kenttää ei hoideta riittävästi, jälkiseuraukset ovat kauas kantoisia ja kalliita korjattavia.

Kentänhoito:

Päätettiin valmistautua tulevaa pelikauteen normaalisti ja pyrimme saamaan kentät niin Kontioniemessä kuin Pilkossakin mahdollisimman hyvään pelikuntoon. Huhtikuu-toukokuu tärkeä aika kenttien peruskuntoon laittamiselle.

Klubi ja pelaaminen kentällä:

Pelaaminen 2 pelaajan ryhmillä 10 min lähtövälein. Pelaamisen käytänteet testataan ja aloitetaan Pilkon par- kentällä heti sään salliessa.

Klubi ja ravintola ovat osittain suljettuna. Selvitetään takeaway myyntiä ravintolassa ja wc:n käyttöä klubilla. Pukuhuoneet ja sauna-/ suihkutilat ovat suljettuna.

Henkilökunta ja mahdolliset vapaaehtoiset suorittavat valvontaa ja antavat ohjeita pelaamisen suhteen pelaajille.

 

 

 

12.11.2019

Golfkausi 2019 on ns. ulkoliikunnan osalta paketissa. Mehtimäen Golfhallilla on jo täysi tohina päällä Akin ja Tonin komennossa ja kausikortin lunastaneet pääsevät ovikoodella treenaamaan ja tapaamaan golfkavereita. Viime kaudella remontissa ollut simulaattori on saatu korjattua ja huollettua syksyn aikana, joten palvelut tällä hetkellä ovat täydessä terässä katosta lattiaan siivotulla golfhallilla. Tervetuloa tutustumaan Mehtimäen Golfhallille. Lisätietoja ja yhteystiedot näillä sivuilla kohdassa Golfhalli.

Golfkausi 2019 sisälsi haasteita ja onnistumisia. Kontioniemen kentän surkea talvehtiminen ja kentän kunto väylien ja muutamien foregreenien osalta alkukesästä oli valitettavaa ja vaati kentänhoitoporukalta Akin johdolla venymistä ja kentänhoitokulujen kasvattamista varsinkin siemen-ja lannoituskulujen osalta , jotta kenttä saatiin kohtuulliseen pelikuntoon kauden edetessä. Kontioniemen kenttä täyttää ensi vuonna 30 v ja kentän peruskorjauksia eri osa-aluieille täytyy tehdä tulevina vuosina. Kentän korjaustarpeista ja suunnitelmista tulee tarkemmin kertomaan kenttäarkkitehti Lassi-Pekka Tilander KarG syyskokousväelle ti. 26.11. klo 19 Sokos Hotelli Kimmelissä. Tervetuloa paikalle keskustelemaan Kontioniemen kentän kehittämisestä. 

Taloudellisesti KarG golfkonsernin (Kontiolahti Golf Oy, Pilkopuisto Golf Oy ja Karelia Golf ry) vuosi tulee olemaan kohtuullinen. Kontiolahti Golf Oy:n toiminnallinen ennen poistoja tulos tilikaudellta 1.10.2018-30.9.2019 oli reilut 60.000 € plussalla, mutta reilun 90.000 € poistot jättävät tuloksen tappiolle -28.000 €.  Kontiolahti Golf Oy:n talous ja rahatilanne on hyvällä mallilla ja pitkäaikaista velkaa ei ole. Pilkonpuisto Golf Oy:n ja Karelia Golf ry:n tilikausi on kalenterivuosi, mutta vahva arvio tässä vaiheessa vuotta on, että molemmat tekevät positiivisen taloudellisen tuloksen. 

Tilastojen valossa golfkausi Kontioniemessä oli kohtuullinen. Lähtöjä Kontioniemen kentällä oli 22.173 kpl (v. 2018 22.160 kpl) , joista vieraspelaajia 3.831 (v. 2018 4.184 kpl) Kausimaksulla ja 10-kerran sarjalipulla pelaavia oli 550 (v. 2018 505) ja polettien määrä oli 4.009 (v. 2018 3.807)  

Pilkopuiston Golfalueen toiminta kehittyi par-3 kentän, rangen ja harjoitusalueiden käytön osalta. Pilkonpuisto Golf Cafen toiminta kehittyi positiivisesti Sannamarin, Inkerin ja Marjan osaavissa käsissä.

Liukkaita latuja ja mukavia treenipäiviä talvihallilla !

Mika

 

10.6.2019

 

Golfkausi 2019 on jo edennyt kesäkuun puolelle. Pelaajia Kontioniemen ja Pilkon kentillä on ollut jopa hieman enemmän kuin vastaavaan aikaan viime kaudella, vaikka säät ovat olleet lievästi sanottuna vaihtelevat toukokuun alun lumisateista kesäkuun alun helteisiin. Vaihtelevat ja koleat säät toukokuussa sekä talven aiheuttamat talvivauriot väylillä ja foregreeneillä ovat aiheuttaneet ylimääräistä harmia kentänhoitotiimille Kontioniemen kentällä. Kesäkuun alun lämmin ja kostea jakso näyttää auttavan kylvöjen kasvuun lähdössä, joten kentän kunto paranee päivä päivältä. Viheriöt ovat hyvässä kunnossa ja niiden liukkautta pidetään yllä jyräämällä ne keskimäärin kaksi kertaa viikossa. Pilkon par-3 kenttä ja harjoitusalueet ovat olleet erinomaisessa kunnossa kauden alusta lähtien.

Pilkonpuisto Cafe on tällä kaudella Karelia Golfin omassa pidossa. Kahviopäälliköt Marja ja Sannamari loihtivat pullatuoksuisia tuoksuja kahvion terassille. Kahvioista saa kylmiä juomia, jäätelöä ja suolaista ja makeaa pikkupurtavaa. Kannattaa käydä tutustumassa. Kahvion terassilla on myös juoma-automaatti, josta saa kylmiä juomia kahvion aukioloaikojen ulkopuolella. 

Akin ja Tonin vetämät alkeiskurssit ovat olleet suosittuja jo heti alkukaudesta ja tässä vaiheessa on ylittynyt jo 100 kurssilaisen määrä tänä vuonna. Alkeiskursseja pidetään lähes viikoittain syksyyn asti ja ilmoittuminen onnistuu hyvin näiden sivujen kautta opetuspalkin alla olevasta linkistä.

Mukavaa Golfkautta 2019 !

Golfterveisin

Mika

 

Ajanvaraus

Ajanvaraukset sekä muut jäsenasiat normaaliin tapaan NexGolfissa

Siirry ajanvaraukseen