×

Change Language

FI EN
×
×

Kontiolahti Golf Oy:n hallitus

Kontiolahti Golf Oy:n hallitus 2022

Puheenjohtaja: Reijo Ruokonen, reijo.ruokonen@rruokonen.fi

Varapuheenjohtaja: Juha Kettunen

 

Muut jäsenet: Jarkko Peiponen, Marja-Liisa Sykkö, Mervi Holopainen, Juha Marola, (Eero Mönkkönen)

Kontiolahti Golf Oy:n hallitus tiedottaa:

Hallituksen kokoukset 2 ja 3/2021.

 

Hallitus hyväksyi päivitetyn hallinto-ohjeen toiminnalleen.

 

Uusi kenttämestari Risto Tidenberg esittäytyi hallitukselle ja kertoi miten työt ovat lähteneet käyntiin. Hän tuo mukanaan kokemuksiaan muilta kentiltä esimerkiksi eri ruoholajien toimimisesta. Hän kertoi kentänhoidon suunnitelmista kevään ja alkukesän osalta. Asioista tiedotetaan verkkosivuillamme kevään edetessä ja aikataulujen tarkentuessa. Lunta on vielä kentillä paljon. Kentillä on tilanne tällä hetkellä kohtuullisen hyvä talvehtimisen suhteen.

 

Toimitusjohtaja esitteli suunnitelmia miten meillä on varauduttu koronan mahdollisiin vaikutuksiin.

Uudet vessat on tilattu ja ne tulee käyttöön alkukauden aikana.

Taloustilanne on edelleen vakaa hyvän edellisen kauden jäljiltä.

Kontiolahti Golf Oy hallituksen kokous 26.1.2021

 

Hallitus on työstänyt toiminnan suunnittelua ja raportoinnin muotoa oman toimintansa kehittämiseksi.

Hallituksessa käytiin läpi markkinointisuunnitelma vuodelle 2021.

Kokouksessa pohjustettiin ja ideoitiin KarG kausipelaajan etuja kaudelle 2021. Koostumus pääosin entisenlainen, osakkeenomistajan peliajan varausoikeus on jatkossa 30 päivää.  Mahdolliset lisäedut kerrotaan myöhemmin keväällä.

Kenttää on päätetty peruskorjata vuosina 2021-2023 ja siihen on haettu liikuntapaikkarakentamisen valtionavustusta vuosille 2021-2023. Tarkoitus on hoitaa korjaukset omarahoituksella ja mahdollisella valtionavustuksella. Mikäli se ei onnistu, on haettu ehdollinen rahoituspäätös ulkopuoliselle rahoitukselle. Suunnitelmista ja aikatauluista tiedotetaan tarkemmin viimeistään alkukesän aikana.

Yhtiön kassatilanne on vakaa ja parempi kuin vuosi sitten samaan aikaan.

Katsaus kentän talvehtimiseen

Kentällä on lunta 30-40 cm paikasta riippuen. Osalla viheriöistä on jäätä 1-2 cm. Viheriöiden tilannetta seurataan jatkuvasti.

Kentän ulko-wc:den uusiminen on tarjousvaiheessa.

Klubilla tehdään talven aikana lattialistojen uusimista ja naisten pukuhuoneen hanojen vaihto.

 

 

 

 

Kontiolahti Golf Oy:n hallituksen kokous 31.3.2020

Kontiolahti Golf Oy:n hallituksen kokouksessa 31.3.2020 käsiteltiin haastavaa Koronaviruksen aiheuttamaa tilannetta Karelia Golfin kenttien osalta Kontioniemessä ja Pilkossa.

Olemme tehneet maksujärjestelyjä tavarantoimittajien kanssa ja siirtäneet joitakin investointeja tulevan kauden osalta. Kontiolahti Golf Oy:n ja Pilkonpuisto Golf Oy:n taloudellinen tilanne on tällä hetkellä vakaa ja mahdollistaa kevään kentänhoidon ja pelitoimintojen aloittamisen suunnitellusti valtiovallan määräysten ja Suomen Golfliiton ohjeistusten mukaisesti. Kävimme läpi erilaisia skenaarioita ja päivitimme budjettia tulojen ja menojen osalta alaspäin.

Karelia Golfin jäsenet ja kausipelaajat sekä yhteistyökumppanit ovat ilahduttavan hyvin maksaneet maksuja tässä haastavassa tilanteessa. Näin tuet parhaiten KarG golfyhteisöä ja saamme golfkauden avattua mahdollisimman hyvin. Tämä on kentänhoidon kannalta elinehto, kenttää emme voi jättää hoitamatta vaikka maahamme määrättäisiin totaalinen pelikielto. Jos kenttää ei hoideta riittävästi, jälkiseuraukset ovat kauaskantoisia ja kalliita korjattavia.

Kenttämestari Aki Martikaisen tulevaan eläköitymiseen on alettu varautumaan ja uuden kenttämestarin haku on käynnistetty.

 

Kentänhoito:

Päätettiin valmistautua tulevaa pelikauteen normaalisti ja pyrimme saamaan kentät niin Kontioniemessä kuin Pilkossakin mahdollisimman hyvään pelikuntoon. Huhti-toukokuu on tärkeää aika kenttien peruskuntoon laittamiselle.

 

Klubi ja pelaaminen kentällä:

Pelaaminen 2 pelaajan ryhmillä 10 min lähtövälein. Pelaamisen käytänteet testataan ja aloitetaan Pilkon par- kentällä heti sään salliessa.

Klubi ja ravintola ovat osittain suljettuna. Selvitetään takeaway myyntiä ravintolassa ja wc:n käyttöä klubilla. Pukuhuoneet ja sauna-/ suihkutilat ovat suljettuna.

Henkilökunta ja mahdolliset vapaaehtoiset suorittavat valvontaa ja antavat ohjeita pelaamisen suhteen pelaajille.

 

 

Kontiolahti Golf Oy:n hallituksen kokous 25.6.2019

 

Lassi-Pekka Tilander teki kentällämme tiistaina 25.6 kenttäkonsultaation, jossa paneuduimme tämän hetkisiin ongelmakohtiin sekä samalla mietimme myös tulevaa. Kenttämme on rakennettu yli 30 vuotta sitten, jolloin rakennusvaiheessa standardina oli väylille sekä greenien edustoille laittaa kasvukerrosta 5-10cm. Nykyisin kenttien rakennusvaiheessa tämä kasvukerros tulee olla vähintään 20cm. Matalan kasvukerroksen, viime vuoden kuuman kesän sekä talven aiheuttamien vaurioiden vuoksi nurmen kasvu on ollut heikkoa väylillä kuten myös greenien edustoilla sekä foregriineillä. Greenien edessä liikutaan todella paljon pelaajien kuin myös kenttätyöntekijöiden toimesta joka osaltaan hidastaa nurmen kasvua. Nämä ovat osasyitä kentällämme esiintyviin ongelmiin.

 

Greenien edustojen korjaamiseen meillä on kaksi vaihtoehtoa, toisessa vaihtoehdossa koko griinialue ympäristöineen korjataan ja toisessa vaihtoehdossa korjataan tämän hetkiset ongelma-alueet griinien edustoilla sekä foregriineillä. Koko griinialueen korjaaminen maksaa noin 40-50 teur, kun taas pelkän edustan korjaaminen noin 10 teur. Koko griinialueen remontissa sekä griini että sitä ympäröivät alueet peruskorjataan riippuen kohteen kunnosta 10-20 metrin alueelta, kun taas nyt suunnitelluissa korjauksissa sisääntulon alueita korjataan 10-20 metrin alueelta.   

 

Kenttämme ikä huomioon ottaen tulevaisuudessa meidän tulee varautua myös griinien ja sitä ympäröivien alueiden peruskorjaamiseen. Kentän tulevien peruskorjauskohteiden suunnittelu sekä priorisointi on aloitettu kuluvan kauden aikana ja suunnitelma on tarkoitus esitellä tämän vuoden yhtiökokouksessa sekä seuran syyskokouksessa. Griinien edustoille sekä foregriineille nyt tehtävät korjaukset sekä jo aiemmin peruskorjatut bunkerit tulevat tulevaisuudessa pudottamaan jonkin verran mahdollisen griinialueen peruskorjauksen kustannusta. 

 

Tämän hetkisinä toimenpiteinä väylien sekä griiniä ympäröivien alueiden kuntoon saattamiseksi on väylien ilmastaminen sekä hiekoittaminen mahdollisimman useasti nurmen kasvun aktivoimiseksi. Griinien eteen tullaan laittamaan mahdollisimman paljon kulunohjausta. Kentänhoidollisiin töihin varataan lisää resursseja palkkaamalla työntekijöitä ja ongelmakohtiin kohdistetaan tehostettua kentänhoitoa. Kontiolahti golf Oy:n kokouksessa päätettiin korjata 2-4 pahinta griinin edustan/foregriinin ongelma-aluetta. Alustavassa suunnitelmassa väylät 12, 13, 14 ja 18:sta korjattaisiin syksyn 2019 aikana. L-P Tilander ja kenttämestari tekevät tarkemmat suunnitelmat sekä kustannusarviot 19.8.2019 pidettävään Kontiolahti Golf Oy:n kokoukseen mennessä. Kustannusarvion jälkeen päätetään lopullisesti korjattavien kohteiden lukumäärä sekä kohteet.  Kauden 2020 aikana korjattavaksi tulevien alueiden määrittely päätetään tehtävän korjaussuunnitelman mukaan. Kentällämme järjestetään tarvittaessa kenttätalkoita kentän pelattavuuden kohentamiseksi, jonne kaikki kentän kunnosta huolissaan olevat ovat enmmän kuin tervetulleita.

 

 

Syksyllä 2019 tehtävien griinien edustojen/foregriinien korjausten aikana ko. väylillä käytössä talvikupit, jotta saamme väylät mahdollisimman nopeasti pelikuntoon. Arvion mukaan korjattava väylä on pelikunnossa noin kahdessa viikossa. Maksimissaan kerralla korjataan kaksi väylää ja näiden väylien ollessa pelikunnossa korjataan seuraavat kaksi väylää. Kentällä pelataan tällöin maksimissaan 2 talvikuppiin kerrallaan.

 

Terveisin,

Marko Tolvanen, puheenjohtaja, Kontiolahti Golf Oy

 

Ajanvaraus

Ajanvaraukset sekä muut jäsenasiat normaaliin tapaan NexGolfissa

Siirry ajanvaraukseen