×

Change Language

FI EN
×
×

Kilpailumääräykset

Kilpailumääräykset

Kilpailutoimikunta määrittelee vuoden 2019 kilpailumääräykset kevättalvella 2019. Alta löydätte kilpailumääräykset 2018.

KARELIA GOLF, KILPAILUMÄÄRÄYKSET 2018

Kilpailuissa noudatetaan Suomen Golfliiton sääntöjä ja määräyksiä sekä suosituksia.

 

KILPAILUUN ILMOITTAUTUMINEN,

Jäsenet ilmoittautuvat ensisijaisesti omilla tunnuksilla Nexgolf-ohjelmassa > Kilpailut ja tapahtumat. Ilmoittautua voi myös sähköpostilla caddiemaster@kareliagolf.fi, puhelimella 010 6669040 tai paikan päällä golfvastaanotossa. Ilmoittautuminen päättyy kaksi päivää ennen kilpailua klo 18, ellei muuta ilmoiteta. Jälki-ilmoittautuminen hyväksytään ainoastaan kilpailunjohtajan/toimiston luvalla poisjääneiden tilalle, jos on vajaita ryhmiä.

 

AMMATTILAISET

Ammattilaiset saavat osallistua seuran järjestämiin kilpailuihin. Ammattilaiset saavat ottaa vastaan palkintoja. Tasoituksellisissa kilpailuissa ammattilaiset käyttävät korkeintaan tasoitusta 0. Ammattilaiset pelaavat kilpailuissa takatiiltä.

 

LÄHTÖLISTAT, LÄHTÖAIKA

Ilmoittautuessa voi jättää toiveen aikaisesta tai myöhäisestä lähtöajasta. Lähtöryhmiä ei voi valita. Kilpailuaikaa aikaisempia tai myöhäisempiä lähtöjä ei sallita. Lähtölistat julkaistaan edellisenä päivänä viimeistään klo 12:00 verkkosivuilla ja ilmoitustaululla. Lähtöajat lähetetään myös tekstiviestinä, mikäli kilpailijan puhelinnumero on jäsenrekisterissä.

 

TAVOITEAIKA JA HIDAS PELAAMINEN

Tavoite kilpailukierrokselle on 3-4 hengen ryhmälle 4h 30 min. Jos ryhmä jää aikataulusta omasta syystään, voi tuomari tai kilpailun johtaja määrätä ryhmän aikatarkkailuun. Mikäli pelaaja käyttää tämän jälkeen aikaa enemmän kuin 40 sekuntia, kun on hänen vuoronsa pelata palloa, saa pelaaja rangaistuksen säännön 6-7 (tarpeeton viivyttely) mukaisesti:

Ensimmäinen rikkomus: kaksi lyöntiä (pistebogeyssa vähennetään kaksi pistettä kierroksen tuloksesta)

Toistuva rikkomus: pelistä sulkeminen

 

PALLO ULKONA

Jos pallo on ulkona, (out of bounds) ei ulos mennyttä palloa saa kilpailun aikana etsiä niin, että se hidastaa pelaamista.

Ensimmäinen rikkomus: yksi lyönti (pistebogeyssa vähennetään yksi piste kierroksen tuloksesta)

Toistuva rikkomus: Kilpailusta sulkeminen.

 

KULKUNEUVOT

Pelaaja saa käyttää golfautoa terveydellisin perustein, ellei käyttöä ole kilpailukutsussa erikseen kielletty.

 

TUPAKOINTI JA ALKOHOLI

Tupakointi ei saa hidastaa peliä tai häiritä kanssapelaajia. Tupakantumppeja ei tule jättää pelialueelle. Päihtyneenä pelaaminen on kiellettyä. Rangaistus: ensimmäisestä rikkomuksesta huomautus, toisesta rikkomuksesta seuraus on pelistä sulkeminen.

 

KORKEIN KÄYTETTÄVÄ TASOITUS

Korkein käytettävä tarkka tasoitus on 36, ellei kilpailukutsussa toisin mainita. Tarkasta tasoituksesta otetaan slope.

 

RATKAISUT TASATULOSTILANTEISSA

Reikäpeli: jos reikäpeli on tasan ennalta määrätyn reikämäärän jälkeen, on peliä jatkettava välittömästi reikä reiältä kunnes toinen pelaajista voittaa reiän. Peli päättyy tähän.

Lyöntipeli: Kaikissa tasoituksellisissa kilpailuissa tasatulosten välillä voittaa se, jolla on pienempi tarkka tasoitus. Jos tasoitus on yhtä suuri, ratkaisee arpa. Tasoituksettomissa kilpailuissa ratkaisut tehdään matemaattisella menetelmällä. Mestaruuskilpailuissa tasatuloksen sattuessa kilpailun voittaja ratkaistaan äkkikuolemaperiaatteella.

 

TASOITUKSELLISET REIKÄPELIT

Tasoituksin pelattaessa saa suuremmalla tasoituksella pelaava tasoitusten eron verran lyöntejä hyväkseen eli suuremmasta tasoituksesta vähennetään pienempi. Tasoituksia verrattaessa käytetään tarkkaa tasoitusta.

Tasoituksellisiin reikäpeleihin on kentälle määritetty hcp-taulukko, joka löytyy klubin ilmoitustaululta. Saadut tasoituslyönnit käytetään hcp-sarakkeen mukaisessa järjestyksessä. Esim. viisi lyöntiä saava pelaaja saa tasoituslyönnin niillä viidellä reiällä, joiden hcp-sarakkeen arvo on 1-5.

 

KILPAILUSARJAT JA ARVONNAT

Kilpailusarjat ilmenevät kilpailukutsusta. Joissain kilpailuissa arvotaan lisäksi palkinto kaikkien palkintojenjakotilaisuudessa läsnä olevien palkinnotta jääneiden kesken.

 

KILPAILUISTA POISJÄÄMINEN

Jos kilpailija jää pois kilpailuista ilmoittamatta, kilpailumaksu peritään jälkikäteen kilpailijalta ja pelaajalta pyydetään selvitys poisjäännistä. Toistuvissa ilmoittamattomissa poisjäänneissä voidaan pelaaja asettaa määräajaksi kilpailukieltoon.

 

KILPAILUN KESKEYTTÄMINEN KILPAILIJAN TOIMESTA

Jos kilpailija aikoo keskeyttää kilpailun on hänen ilmoitettava siitä ennen keskeytystä kilpailun tuomarille/caddiemasterille. Kilpailun voi keskeyttää terveydellisin perustein tai muun pätevän syyn vuoksi. Tarvittaessa kilpailutoimikunnalle on toimitettava lääkärin lausunto. Kilpailutoimikunta päättää mahdollisista seuraamuksista.

 

PELIN KESKEYTTÄMINEN TOIMIKUNNAN PUOLESTA

Yksi pitkä sireenin ääni:                                        Välitön pelin keskeytys

Kolme peräkkäistä sireenin ääntä:                           Pelin keskeytys

Kaksi peräkkäistä sireenin ääntä:                            Peli jatkuu

Mahdollisen vaarallisen tilanteen sattuessa kaikki harjoitusalueet ovat suljettu ja pelaaja EI SAA harjoitella kyseisillä alueilla ennen kuin siihen annetaan lupa.

 

MOBILILAITTEET

Mobililaitteen käyttö on sallittua Golfin säännöissä sallituilla tavoilla. Puhelinominaisuuden ( soittaminen,vastaaminen) käyttö on sallittua ainoastaan tuomarin paikalle kutsumiseksi, hätätilanteissa tai tuomarin luvalla. Puhelin ei missään olosuhteissa saa häiritä kanssapelaajia.

 

PALKINNOT

Mikäli pelaajalla ei ole voimassa olevaa EGA- tasoitusta, hän ei voi ottaa vastaan palkintoja tasoituksellisessa sarjassa. Hän voi osallistua kilpailuun ja voi ottaa vastaan palkintoja tasoituksettomassa sarjassa.

 

TAUKO KLUBIKILPAILUSSA

Klubikilpailuissa on sallittua pitää 7 minuutin tauko kierroksen puolivälissä, mikäli ryhmä ei ole jäänyt jälkeen edellisestä ryhmästä.

 

KILPAILUN JOHTAJA / TUOMARI

Jokaisessa seuran avoimessa kilpailussa sekä yleisissä naisten ja miesten seuranmestaruuskilpailuissa on etukäteen kilpailutoimikunnan määräämä tuomari ja/tai kilpailunjohtaja.

Kilpailun johtajan / tuomarin tulee puuttua jokaiseen havaitsemaansa tai hänelle ilmoitettuun sääntörikkomukseen. Kilpailun johtajan / tuomarin tehtävänä on ratkaista esiin tulevat kysymykset tiedossa olevien tosiasioiden perusteella sääntöjä soveltaen.

Kilpailutoimikunnan määräämän tuomarin päätös on lopullinen (sääntö 34-2).

Kilpailun johtajan ja/tai tuomarin yhteystiedot ilmoitetaan kilpailijoille kilpailuinfossa kilpailupäivän aamuna.

 

VASTUU KILPAILUJÄRJESTELYISTÄ

Vastuu kilpailun järjestelyistä ja tuomariasettelusta on kilpailua järjestävällä toimikunnalla, yrityskilpailujen osalta toimistolla ja avointen sekä naisten ja miesten yleisten seuranmestaruuskilpailujen osalta kilpailutoimikunnalla.

 

JOUKKUE- JA PARIKISAT

Joukkuekilpailuissa noudatetaan golfin sääntöjä.

Lisäksi joukkuekilpailuissa on voimassa seuraavat säännöt:

Viheriöllä pallo pelataan loppuun saakka, oikeassa joukkueiden välisessä pelijärjestyksessä, golf sääntöjen mukaisesti. Viheriöllä pallo merkataan ja joukkueen pallot asetetaan samaan paikkaan merkkauksen mukaisesti.

Pelin jatkaminen muiden lyöntien jälkeen:

Valittu pallo merkataan. Muut joukkueen pallot asetetaan enintään avatun tuloskortin pituuden etäisyydelle valitun pelipallon alkuperäisestä paikasta, ei kuitenkaan lähemmäs lippua. Pallo voidaan asettaa parempaan asetelmaan, metsästä väylälle, lyhyemmälle ruoholle, forelle tai viheriölle. Palloa EI SAA kuitenkaan asettaa esteen ulkopuolelle.

Joukkuekilpailuissa voi lisäksi olla muita pelimuodon mukaisia sääntöjä, jotka kirjataan erikseen pelikutsuun.

Ajanvaraus

Ajanvaraukset sekä muut jäsenasiat normaaliin tapaan NexGolfissa

Siirry ajanvaraukseen