×

Change Language

FI EN
×
×

Karelia Golf Ry:n hallitus

Karelia Golf Ry:n hallitus 2020

Puheenjohtaja: Eero Mönkkönen (eero.monkkonen@karelia.fi, 0442687878)

 

Varapuheenjohtaja: Mervi Holopainen

 

Muut hallituksen jäsenet: Jukka Keto (sihteeri), Tommy Fraser, Jussi Hietava, Kaija Partanen, Lauri Penttinen, Jouni Porokka, Reijo Ruokonen ja Raimo Toivanen

 

Seuran kapteeni: Lauri Penttinen (purolanlauri@gmail.com, 0505840703)

 

Seuran tiedottaja: Janne Kivihalme (kivari@kotikone.fi, 0505068093)

 

Karelia Golf Ry:n hallitus tiedottaa:

 

Karelia Golf Ry hallituksen kokous 5/2020 maanantaina 9.6.2020

 

Hallitus päätti siirtää kevätkokouksen asiat käsiteltäväksi syyskokoukseen.

 

Kevätkokouksen 2020 materiaalit:

 

Koronan siirtämän kevätkokouksen materiaalit jäsenille tiedoksi: toimintakertomus 2019, tuloslaskelma 2019, tase 2019 sekä tilintarkastuskertomus. Lisätietona toiminnanjohtajan työversio 2019 taloudenpidosta.

 

Karelia Golf Ry hallituksen kokous 3/2020 maanantaina 13.4.2020

 

Päätettiin rajoitustoimien johdosta siirtää kevätkokous myöhempään ajankohtaan. Seuran hallitus arvioi yleisen tilanteen mukaan, pidetäänkö kokous rajoitusten päätyttyä vai siirretäänkö se pidettäväksi syyskokouksen yhteydessä. Kevätkokoukselle valmistellut sääntömääräiset asiakirjat - tilinpäätös, toimintakertomus ja tilintarkastuskertomus – julkaistaan seuran kotisivuilla huhtikuun aikana.

Keskusteltiin toimintatavoista ja menettelyistä, joilla voidaan varmistaa seuran ylijäämäinen taloudellinen tulos myös kuluvalla tilikaudella. Lähtökohtana käytettiin olettamaa, että kilpailu- ja muu toiminta normalisoituisi 1.7. alkaen.

Seuran sääntöjen uudistaminen etenee niin, että luonnos uusiksi säännöiksi laitetaan nähtäväksi seuran kotisivuille kuluvan viikon aikana ja jäsenistöä pyydetään kommentoimaan luonnosta toukokuun 10. päivään mennessä. Menettelytavoista ilmoitetaan vielä erillisellä viestillä.

Olemassa olevan tilanteen johdosta päätettiin lykätä Karelia Golf ry:n, Pilkonpuisto Golf oy:n ja Kontiolahti Golf oy:n hallitusten helmikuun yhteisessä kokoontumisessa alulle panemaa koko golfyhteisön yhteistä strategiaprosessia vuosille 2020-2025. Strategiakausi tulee olemaan 2021-2025 ja prosessia jatketaan seuran puheenjohtajan johdolla kesän ja syksyn aikana.

Pilkonpuisto Golf Oy:n yhtiökokoukseen seuran edustajaksi valittiin Eero Mönkkönen. Pilkonpuisto Golf Oy:n hallituksen jäseniksi valittiin: Juha-Pekka Pirhonen, Lauri Penttinen, Eero Mönkkönen, Mervi Holopainen ja Jari Vaarala.

 

Karelia Golf Ry:n hallitus korostaa jäsenistölle ajankohtaisten ohjeistuksien seuraamista ja ehdotonta noudattamista. Terveys, turvallinen harrastaminen sekä ylipäätään kenttien aukipitäminen ja sitä kautta taloudellisen vakauden turvaaminen läpi koronaepidemia-ajan ovat yhteinen etumme sekä asiamme. Karelia Golf Ry:n hallitus jatkaa ohjeistusten laatimista ja päivittämistä yhteistyössä Suomen Golfliiton sekä muiden golfyhteisömme hallitusten (Kontiolahti Golf Oy, Pilkonpuisto Golf Oy) kanssa.

 

Karelia Golf Ry hallituksen kokous 2/2020 tiistaina 24.3.2020, jaettava jäsentiedote

 

Karelia Golf Ry:n hallituksen kokous 24.3.2020

 

Karelia Golf Ry:n hallitus kokoontui etäyhteyksien kautta pidettävään 2/2020 kokoukseen eilen 24.3. Kokouksen isoimpina aiheina olivat golfyhteisön nykytilanne koronaepidemian keskellä, kevätkokoukseen valmistellut asiat sekä muut ajankohtaiset asiat.

Ajankohtaiset tiedotettavat asiat:

 

 1. Koronaepidemian vaikutukset Karelia Golf Ry:n sekä golfyhteisömme toimintaan, lue pidempi tiedote alla
 2. Karelia Golf Ry:n kevätkokous ja siihen liittyvät materiaalit
  • alustava ajankohta: 29.4. klo 18.00 alkaen
  • seuran hallitus kokoontuu maanantaina 13.4. ja tiedottaa silloisen tilanteen mukaisesti kevätkokouksen mahdollisesta siirtämisestä
  • seuran hallitus totesi vuoden 2019 olleen seuralle hyvä vuosi
   • käytiin läpi kokouksessa viralliset 2019 tuloslaskelma ja tase, tilikauden 2019 ylijäämä 15.670,15€
  • hyväksyttiin 2019 tuloslaskelma ja tase sekä 2019 toimintakertomus
 3. Muut ajankohtaiset asiat
  • Karelia Golfin oma appi on valmis ja ladattavissa
   • suosittelemme kaikkia Karelia Golfin jäseniä sekä toiminnastamme kiinnostuneita lataamaan puhelimeensa/padiinsa uudistuneen appimme! Tiedottamisen uusi aika on täällä!
   • ilmainen sovellus kokoaa yhteen mm.: ajankohtaiset tiedotteemme nettisivuiltamme sekä sosiaalisen median kanavista (ilman liittymistä/kirjautumista esim. facebookiin)
   • applikaatio tulee olemaan tärkein ja helpoin väylä ajankohtaisen tiedonkulun osalta, nyt siis kaikki tiedotteemme kätevästi yhdellä sivulla. Sinä päätät mitä tiedotteita luet ja seuraat.
   • ilmainen sovellus (Karelia Golf) on ladattavissa app storesta ja google playsta – LATAA HETI!
  • Valmennuspäällikkö Toni Laakkonen 2 viikkoa lomalla, toimisto palvelee normaalisti Aki Kerosen ja Mika Kupiaisen voimin. Toimiston väki pitkälti etätöissä ja sähköpostilla/puhelimella tavoitettavissa.
  • suositellaan jäsenistöä ja golfin asiakkaita seuraamaan aktiivisesti seuran tiedotteita sekä mm. Golfliiton ajankohtaisia tiedotteita: https://golf.fi/golfliitto/golfliiton-paivitetty-tiedote-koronavirus/. Golfliiton tiedotesivun kautta löytyvät myös päivittäin päivittyvät ”UKK – usein kysytyt kysymykset” –osio. Päivityksiä ja tiedotteita tehdään lähestulkoon päivittäin.

Liite: jäsentiedote 25.3.2020

 

Karelia Golf Ry hallituksen kokous 1/2020 tiistaina 25.2.2020

 

Päätettiin hankkia Karelia Golf -mobiiliappi, jonka avulla kaikki seuran viestintä (viikkotiedotteet, Facebook, …) saadaan sisällytettyä yhteen kätevään puhelinsovellukseen. Appin käyttö ei edellytä esimerkiksi Facebookin asentamista uutisten ja tiedotteiden lukemiseen. Sovellus on ladattavissa älypuhelimiin Google Play ja Apple kaupoista sen jälkeen, kun se on otettu käyttöön Karelia Golfissa kevään 2020 aikana. Asiasta tiedotetaan tarkemmin, kun sen aika on.

Seuran sääntöjen muutoshanke etenee Reijo Ruokosen johdolla niin, että uudet säännöt tuodaan hyväksyttäväksi seuran kevätkokoukseen 2020. Jäsenistöä kuullaan muutosasiassa ennen uusien sääntöjen tuomista hyväksyttäväksi.

Päätettiin jatkaa Karelia Golf ry:n, Pilkonpuisto Golf oy:n ja Kontiolahti Golf oy:n hallitusten helmikuun yhteisessä kokoontumisessa alulle panemaa koko golfyhteisön yhteistä strategiaprosessia vuosille 2020-2025. Prosessi etenee seuran puheenjohtajan vetämänä siten, että strategia olisi esitettävissä seuran kevätkokouksessa 2020. Toimikuntia ja jäsenistöä kuullaan strategia-asiassa maalis-huhtikuun aikana.

 

Karelia Golf Ry hallituksen kokous 8/2019 tiistaina 29.10.2019

Kokouksessa käsiteltiin seuran tulos ja tasetilanne syyskuun lopussa. Oheisessa laskelmassa syyskuun lopun tulos verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan. Laskelmassa on myös näkyvissä koko kuluvan vuoden budjetti.

Loppuvuoden aikana kertyvien kulujen sekä tulojen odotetaan olevan jokseenkin saman suuruisia kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana. Mikäli kulut toteutuvat jokseenkin odotetun suuruisina, seuran koko vuoden tulos on positiivinen.

Esitettyä tulosta koskeviin mahdollisiin lisäkysymyksiin vastaa puheenjohtaja Eero Mönkkönen puh. 044 2687878 / eero.monkkonen@karelia.fi.

Päätettiin hakea osallistumismahdollisuutta Suomen Golfliiton vuonna 2020 aloittamaan lajin vetovoiman tehokehittämisprojektiin. Projektin tarkoituksena on valita n. 30 golfyhteisöä mukaan toimintaan, joiden kanssa työskentelee Golfliiton asiantuntija. Perusajatuksena on muovata golfyhteisön rakenteita niin, että lajin aloittaminen ja sen parissa pysyminen olennainen osa yhteisön toimintaa. Lähtökohtaisesti projektista ei aiheudu seuralle kustannuksia.

Seuran sääntömääräinen syyskokous pidetään tiistaina 26.11.2019 Kimmelissä.

Karelia Golf Ry:n hallitus

 

Karelia Golf Ry hallituksen kokous 6/2019 torstaina 1.8.2019

Käsiteltiin seuran tulos ja tasetilanne kesäkuun loppuun saakka. Oheisessa laskelmassa kesäkuun lopun tulos verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan. Laskelmassa on myös näkyvissä koko kuluvan vuoden budjetti.

Jäsenmaksun maksamatta jättäneitä on suuri määrä. Suurin syy lienee uusien pelaajien tippuminen pois lajin parista. Toiminnanjohtaja joukkoineen tekee parhaansa, jotta mahdollisimman moni saataisi pysymään lajin parissa. Vuosikirjamainoksista lähetetyt laskut laskut eivät ole vielä erääntyneet kesäkuun aikana. Vuosikirjatuottojen kokonaismäärä tulee olemaan hieman alle 30000€.  Heinäkuussa pidettyjen suurempien tapahtumien – FFJT ja SGSn kesäpäivät – johdosta seuralle on tullut merkittäviä kilpailutuottoja, jotka eivät laskelmassa vielä näy. Laskelman muut tuotot ovat toteutuneita satunnaisia avustuksia sekä junioritoiminnan ja edustuspelaajien tuottoja, joiden tuotto/kulujäämä on vuoden lopussa nolla. Budjetoidut muut tuotot pitävät sisällään myös mm. juniorivalmennuksen ja senioritoiminnan tuotot.

Kenttäyhtiölle maksettava kenttävuokra on kuluvan osalta maksettu jo tässä vaiheessa kokonaan, mikä aiheuttaa eroa vertailussa edelliseen vuoteen. Suhteelliselta osuudeltaan edellisestä vuodesta merkittävästi lisääntyneet seuratoiminnan kulut johtuvat Vuosikirjan tekokustannuksista, jotka tänä vuonna on kirjattu seuratoiminnan kulujen alle. Kenttävuokran myötä kaikki odotettavissa olevat isommat kuluerät kuluvan vuoden osalta on maksettu. Seuran koko vuoden tuloksen odotetaan olevan positiivinen.

Kesäkuun lopun tulosta koskeviin mahdollisiin lisäkysymyksiin vastaa puheenjohtaja Eero Mönkkönen puh. 044 2687878 / eero.monkkonen@karelia.fi.

Kokouksessa päätettiin myös sääntöuudistusprosessin käynnistämisestä ja toteuttamisesta niin, että asia esiteltäisiin seuran syyskokouksessa ja kevään vuosikokoukselle valmisteltaisiin hyväksyttäväksi uudet säännöt. Sääntöjä on tarkoitus ajanmukaistaa olemassa olevien mallisääntöjen pohjalta. Sääntöuudistusprosessin aloittaa seuran hallituksen osalta Reijo Ruokonen.

Karelia Golf Ry:n hallitus

 

KarG ry:n hallituksen kokous 5/2019 tiistaina  25.6.2019

Green cardin suorittaneita on tähän mennessä kevään kursseilla ollut jo 141 kpl, määrä on jopa viime vuotista ennätysmäärää suurempi tässä vaiheessa kautta. Uusista pelaajista on tullut aktiivisia kausipelaajia aiempia vuosia enemmän.

 

Taloustilanne seuran osalta on budjetoidun mukainen ja aiempiin vuosiin verrattuna normaalin toukokuun kaltainen. Alkuvuoden vuosikirjamyynti (n. 30 000€), maksetut jäsenmaksut (viime vuoden tasolla) sekä alkukauden kilpailut ovat myyneet budjetin mukaisesti. Uusia jäseniä pyritään hankkimaan kursseilta aina syyskuun puoleen väliin saakka.

 

Golfhallin simulaattorille pyritään saamaan korjaaja kesän aikana, jotta laite olisi käytössä syksyllä hallikauden alkaessa. Kovin kiireisen korjaajan paikalle saaminen on osoittautunut oletettua pulmallisemmaksi. Myös uuden simulaattorin hankkimisesta on keskusteltu ja pyydetty tarjous, mutta tässä vaiheessa parhaana ratkaisuna pidetään edelleen aiemman simulaattorin kuntoon huoltamista.

 

Kokouksessa keskusteltiin ja sovittiin yhdessä kenttäyhtiön edustajan kanssa tiedottamismenettelyistä, -kanavista ja –vastuista seuran ja kenttäyhtiön välillä sekä toimikuntien, jäsenistön ja osakkaiden suuntaan. Lisäämme tiedottamista jäsenistölle sekä osakkaille ja pyrimme yhteisönä jatkossa nopeampaan toimintaan tiedottamista vaativissa asioissa. Jatkossa viikkotiedotteessa on suorat linkit eri toimielinten ja –henkilöiden tiedotteisiin kareliagolf.fi –sivuilla

 

Karelia Golf Ry:n hallitus

 

KarG ry:n hallituksen kokous 3/2019 torstaina 4.4.2019

Kokouksessa käytiin läpi seuran taloustilanne - todettiin asioiden etenevän budjetoinnin mukaisesti. Alkuvuodesta jäsenmaksuja on maksettu viime vuotiseen malliin, ja lisäksi Vuosikirjan ja green card –kurssilaisten osalta ollaan vuotta 2018 selkeästi edellä tässä vaiheessa vuotta.

 

Keskusteltiin Golfhallin simulaattorin tilanteesta. Valitettavasti simulaattoria ei saada korjattua tälle hallikaudelle, vaan korjaaja pääsee saapumaan Joensuuhun vasta kesällä. Simulaattori on kohtuullinen tulonlähde ja useille käyttäjille mieluinen golfin talvisen harrastamisen muoto, joten simulaattoriasia halutaan ehdottomasti hoitaa kuntoon seuraavan hallikauden osalle. Varauduttiin lisäksi tilanteeseen, ettei vanhaa golfhallin simulaattoria saada toimintakuntoiseksi kesän aikana ja tilanne edellyttää uuden hankkimista. Sovittiin asiaa hoitavat vastuuhenkilöt ja aikataulu, jotta voidaan olla varmoja siitä, että ensi talvena golfhallilla on toimiva simulaattori.

 

Verottajan uusista ohjeista johtuen seura laatii edustuspelaajien kilpailumatkojen korvausperusteet uusiksi. Uudet kilpailumatkojen korvausperusteet päätetään seuraavassa hallituksen kokouksessa. Verottajan ohjeistuksesta myös seuran kilpailuista jaettavien palkintojen ilmoittamista tullaan uudistamaan. Verottajan näkökulmasta seura on velvollinen ilmoittamaan verohallinnon tulorekisteriin kaikkien kilpailuissa palkittujen tiedot ja palkintojen arvot. Uutta ja toimivaa mallia etsitään yhteistyössä verottajan sekä tilitoimistomme väen kanssa. Ylimääräisen työn välttämiseksi pyritään löytämään mahdollisimman tehokkaat keinot tietojen keräämiseen sekä kirjaamiseen. Alustavissa keskusteluissa oli paperinpyörittelyn vähentämiseksi seuran kilpailumääräyksiin tarkoituksena lisätä maininta, että kilpailuun osallistuja kilpailumaksun maksamalla antaa suostumuksensa siihen, että hänen henkilötietonsa tulorekisteriin lähetettävään ilmoitukseen haetaan tarvittaessa suoraan NexGolfista. Tämä tapauksessa mikäli kilpailija saa palkinnon, jonka arvo ylittää verottajan ilmoittaman (euromääräisen) rajan. Vastaavalla tavalla kilpailumääräyksiin kirjataan kilpailumaksun maksamiseen liittyen kilpailijan suostumus nimensä ja tuloksensa julkaisemiseen sähköisessä ja/tai printtimediassa.

 

Päätettiin, että seuran kevätkokouksen kokousasiakirjat toimitetaan seuran www -sivuille etukäteen. Kokouskutsussa/uutiskirjeessä toimitetaan linkki materiaaliin.

 

Seuralla ja yhtiöillä on työsopimussuhteisia työntekijöitä. Seuran/yhtiön on työnantajana Työtuvallisuuslain mukaan velvollinen puuttumaan seuran työntekijöihin kohdistuvaan häirintään tai epäasialliseen kohteluun. Sovittiin menettelytavoista, joita noudatetaan, mikäli golfyhteisön työntekijä joutuu toisen työntekijän tai seuran jäsenen epäasiallisen kohtelun kohteeksi. Työnantajana suhteessa työntekijöihin toimivat hallitukset kollektiivisesti ja hallitusten edustajina erityisesti puheenjohtajat. Yksittäisellä hallituksen jäsenellä, puhumattakaan yksittäisestä seuran jäsenestä ei ole oikeutta työnantajan toimenpiteisiin (ohjeet, moitteet, tehtävien annot tms.).

Sovittiin myös menettelytavoista, joita noudatetaan niissä tapauksissa, joissa seuran jäsen käyttäytyy epäasiallisesti ulkopuolisia henkilöitä kohtaan Kontioniemen tai Pilkon golfkentällä, Mehtimäen golfhallilla tai muussa seuran järjestämässä tilaisuudessa.

 

Karelia Golf Ry:n hallitus

Ajanvaraus

Ajanvaraukset sekä muut jäsenasiat normaaliin tapaan NexGolfissa

Siirry ajanvaraukseen