×

Change Language

FI EN
×
×

 

07.10.2022

Syksyn pelaaminen, kuinka kauan ja miksi?

Ohjeita ja aikatauluja syyspelaamisen osalta:

Syksyisin arvioidaan aina asiakkaan etua – mennäänkö lyhyen vai pitkän tähtäimen etu edellä? Tavoitteena on, että kenttiä voidaan pelata edelleen niin pitkään kuin se suinkin on mahdollista, mutta siten, että tuleva kausi ei siitä kärsi.

Mitä pidemmälle syksyyn mennään, sitä vaikeampaa on ennustaa miten kentälle pääsee pelaamaan ja kuinka pitkään siellä voidaan pelata. Tilannetta tarkistetaan meilläkin viikoittain ja jopa päivittän, minkä jälkeen kerromme parhaamme mukaan kuinka edetään. Tiedottamista teemme parhaamme mukaan seuramme nettisivuilla sekä nopeammalla rytmillä facebookissa ja Karelia Golfin sovelluksen kautta. Mm. sadepäivien aukiolotiedoitukset tulevat näkyviin ravintolan sekä Karelia Golfin virallisille facebook-sivuille sää- ja varaustietoihin perustuen.

 

Syksyn aukioloajat:

 

Kontioniemen Klubi:

Klubi on viimeistä päivää avoinna sunnuntaina 23.10. Viikon 40 olemme avoinna päivittäin klo 10.00-17.00 ja viikot 41-42 palvelemme asiakkaitamme päivittäin klo 10.00-16.00.

Olemme avoinna säävarauksella. Hiljaisina sadepäivinä kahvilaa ja caddiemasterin toimistoa suljetaan aiemmin sää- ja varaustilannetta seuraten. Caddiemasterin puhelin 0106669040 palvelee aukioloaikojen puitteissa.

 

Kontioniemen kenttä:

Kontioniemen kenttä sekä harjoitusalueet avoinna normaalisti ja huippukuntoisina. Syystöitä kentälle aletaan tehdä viikolta 41 alkaen. Näistä töistä tiedotamme tarkemmin Karelia Golfin nettisivuilla ja erityisesti kenttämestarin palstalla. Syksyyn kuuluvat myös yöpakkaset, muistattehan että tällaisina aamuina ja päivinä kentille ja nurmialueille voidaan mennä pelaamaan ja harjoittelemaan vasta nurmen sulettua. Tästä hyvät ajatukset ja ohjeet kannattaa lukea alta.


Kontioniemen kentällä pelaaminen on luvallista kausipelaajille myös sunnuntain 23.10. jälkeen säiden tämän mahdollistaessa. Tarkemmat lisätiedot kentän aukiolosta 24.10. alkaen tiedotamme erikseen.

 

Pilkonpuiston kahvila sekä par3-kenttä:

Pilkonpuiston kahvila on sulkenut ovensa kesäkaudelta 2022. Kiitämme kaikkia kävijöitä ja toivotamme teidät tervetulleeksi jälleen keväällä 2023!

Par3-kentällä pelaaminen saa jatkua vielä kahvilan sulkemisenkin jälkeen niin kauan kuin pelikelejä riittää. Ilmoittautumiset sekä päivämaksut voi hoitaa kahvilan terassilta löytyvien ohjeiden mukaisesti.

Harjoitusalueiden palloautomaatit pidetään avoinna päivittäin klo 6.00-22.00 niin kauan kuin säät sen vain syksyllä sallivat.

 

Tärkeä muistaa: kenttä hyvässä kunnossa talven lumien alle - kuinka me yhdessä kannamme vastuumme?

Nyt jos koska on äärimmäisen tärkeää pitää hyvää huolta kentän kunnosta myös meidän pelaajien! Kentillämme on havaittu paljon paikkamaattomia lyönti- ja alastulojälkiä, joten pyydämme pelaajia äärimmäiseen tarkkaivaisuuteen näillä syksyn viimeisillä kierroksilla.

Kaikki nuo jäljet ovat meitä odottamassa kenttien paljastuessa lumien alta keväällä 2023. Pahimmillaan mm. alastulojäljet lisäksi altistavat viheriöitä taudeille, joten pidetään viheriöistä tässä vaiheessa yhdessä mahdollisimman hyvä huoli!

Kentälle on jo tehty, ja edelleen tehdään paljon syystöitä tulevaa talvea ajatellen. Käynnissä ovat mm. Kontioniemen uuden harjoitusviheriön sekä väylän 9 uusien tiiauspaikkojen työt. Lisäksi syksyyn kuuluu paljon muitakin töitä, joilla varmistamme kenttiemme huippukuntoa myös kesäkaudelle 2023. Syystöistä infoja löydätte aina Riston kommentein Kenttämestarin palstalta.

 

Muistutuksena loppuun lisäksi golfliiton kenttäkonsulttina aiemmin toimineen Harri Waldenin viisaat sanat syyspelaamista koskien:

 

"Miksi golfia ei saa pelata jäätyneellä tai kuuraisella nurmella?"

Yksiselitteinen vastaus: "heinä kuolee".

Jäätyneellä tai kuuraisella kasvustolla liikkuminen katkoo heinää ja murskaa sen solukoita. Kävelyjäljistä heinä kuolee välittömästi tai viimeistään talven kovilla pakkasilla. Vaurioitunut heikkokuntoinen kasvusto on myös erittäin altis kasvitaudeille. Erityisen herkkiä ovat matalat ja tiiviit viheriöheinäkasvustot kuten röllit ja kylänurmikka. Ne vaurioituvat herkimmin ja toipuminen vaurioista on hitainta.

Vaikka yksivuotinen kylänurmikka kuoleekin useimpina talvina ainakin osittain, ei pelaaminen ole perusteltua, sillä varsinaisten kasvustovaurioiden lisäksi pelaaminen kuluttaa viheriön kuitukerrosta ja tiivistää sen pintaa. Kuitukerroksen kuluminen tai puhkeaminen vaikeuttaa kevään hoitotöitä ja etenkin siementen itämistä. Hyvänlaatuinen kuitu suojaa siemeniä kuivumiselta ja pitää viheriön pinnan kasassa.

Viheriöpinnan tiivistyminen taas on kuin oven avaus sinilevälle. Levä iskee heti keväällä ja kovistakin torjuntayrityksistä huolimatta saattaa aiheuttaa ongelmia koko pelikauden ajan. Suurin syy leväongelmiin johtuu heikkokuntoisella kasvustolla liikkumisesta. Viheriöillä liikkumista sekä aikaisin keväällä että myöhään syksyllä joko kävellen tai koneella tulee ehdottomasti välttää. Heinän ollessa jäässä tai kuurassa on kenttä suljettava kävelyltä, koneella liikkumiselta ja pelaamiselta.

Harri Walden kenttäkonsultti Suomen Golfliitto

 

Muuta ajankohtaista:

Ensi viikolla (viikko 41) tulemme tiedottamaan Mehtimäen Golfhallin tulevista aikatauluista sekä talven hinnastoista. Lisäksi luvassa tiedotteita syksyn perinteisiin kokouksiin liittyen. Seuratkaa siis edelleen tiedotteitamme ja mukavia syyspelejä kaikille!Karelia Golfin väki