×

Change Language

FI EN
×
×

 

05.04.2022

Clubproshopin Juhan kevätkuulumisia

Se on taas se aika vuodesta. Nimittäin Masters-viikko ja on tullut aika viimeistään herätä talviunilta ja alkaa keskittyä tulevaan golfkauteen. Oma historia Mastersiin liittyen alkaa vuoden 1989 keväästä, jolloin en vielä edes ollut pelannut golfia, mutta jostain syystä olin liimautuneena television ääreen yömyöhällä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Siellä Englannin Nick Faldo pääsi nipin napin uusintaan voitosta USA:n Scott Hochia vastaan. Uusinta alkoi 10.reiltä, joka kuuluu Masters traditioon. Muistan, kuinka Hochilla oli n.60 cm putti voittoon ensimmäisellä reiällä ja toivoin että hän laittaa sen ohi ja niinhän siinä kävi. Vaikka en silloin tuntenut kumpaakaan pelaajaa, jostain syystä Faldo veti enemmän puoleensa ja hänestä tulikin oma idolini. Seuraavalla reiällä 11, Faldo sitten ratkaisi voiton itselleen 6 metrin birdiellä ja siitä lähtien olin myyty lajille. Menneiden vuosien aikana olen yrittänyt oppia kunnioittamaan lajia, sekä kilpakumppaneitani, enkä enää suoranaisesti toivo heille epäonnistumisia, vaan olen pyrkinyt antaa oman pelini puhua puolestani.  Gary Player tokaisi lentävän lauseen, jota yhä edelleen yritän viljellä junioriharjoitusten yhteydessä, eli ”mitä enemmän minä harjoittelen, sen parempi tuuri minulla käy”. Faldon harjoittelumäärät olivat legendaarisia.

 

No se tarinoinnista, mutta Mastersin kunniaksi Clubproshop Open muuttaa nimensä Clubpro Mastersiksi ja voittajalle on vihreän takin sijaan luvassa vihreä pikee, sekä toinenkin Mastersista ”varastettu” voittajan kunnia. Nimittäin edellisen vuoden mestarin päättämä menu vuosittain tiistaina ennen kisaa järjestettävällä illallisella. Nämä kunniat suodaan tästä lähtien siis nimenomaan kilpailun parhaan SCR tuloksen tehneelle pelurille. Faldo tarjosi 1996 mestarina brittiläiseen tyyliin Fish&Chips, joka hänen omien sanojensa mukaan sai hyvän palautteen. 2021 mestari Hideki Matsuyama puolestaan tarjonnee Sushia. Suomalainen voittaja ehkäpä tarjoaisi karjalanpaistia ja mämmiä. Entä mitä on puolustavan mestarin Sami Kurosen lounaana lauantaina 6.8. Ravintola Vaskiportissa, kun Clubpro Masters päättää majorkauden 2022 Karelia Golfissa.

 

Ai niin ja onhan tässä tietysti myös töitä tehtävänä ja aloitetaan se sillä, että mailahuollot kannattaa tehdä ajoissa ennen kautta ja grippien vaihdolla niihin saa uutta puhtia. Jos taas mailat alkavat olla Faldon voiton ajoilta, niin sitten ne kannattaa päivittää jo uudempiin. Golfaa.fi uusi Trackman on jo laulanut talven aikana mailafittausten yhteydessä ja samaa palvelua pyritään tarjoamaan nyt ympärivuotisesti. Lisäksi kauden demopäivät aloitetaan heti kelien salliessa ne järkevästi ulkona Pilkossa. Valikoimaa shopissa on yritetty lisätä, mutta toimitusajat, sekä tuotteiden saatavuus ovat edelleen haasteena. Käytettyjä välineitä voidaan ottaa myyntitiliin (ei Faldon ajoilta), josta ne yritetään myydä yhdessä sovittuun hintaan, jonka summalla voidaan sen jälkeen lunastaa tai tilata uusia tuotteita pro shopista. Myös opetuspalveluita on saatavilla sovittaessa, joko henkilökohtaisesti tai pienryhmille. Lopuksi huhtikuu on yrityksillä viimeinen tilaisuus hyödyntää eri merkkien pallo- ja vaatekampanjat. Oikein hyvää alkanutta golfkautta 2022 Clubproshopista!

 

Masters-tunnelmaan voit virittäytyä YouTubessa (https://www.youtube.com/c/TheMasters/videos) ja jopa katsoa vaikkapa 1989 kisaa (https://www.youtube.com/watch?v=cHTEDEjlqIQ&ab_channel=TheMasters).