×

Change Language

FI EN
×
×

 

06.10.2021

Syksyn pelaaminen, kuinka kauan ja miksi?

Ohjeita ja aikatauluja syyspelaamisen osalta:

Syksyisin arvioidaan aina asiakkaan etua – mennäänkö lyhyen vai pitkän tähtäimen etu edellä? Tavoitteena on, että kenttiä voidaan pelata edelleen niin pitkään kuin se suinkin on mahdollista, mutta siten, että tuleva kausi ei siitä kärsi.

Mitä pidemmälle syksyyn mennään, sitä vaikeampaa on ennustaa miten kentälle pääsee pelaamaan ja kuinka pitkään siellä voidaan pelata. Tilannetta tarkistetaan meilläkin viikoittain ja jopa päivittän, minkä jälkeen kerromme parhaamme mukaan kuinka edetään. Tiedottamista teemme parhaamme mukaan seuramme nettisivuilla sekä nopeammalla rytmillä facebookissa ja Karelia Golfin sovelluksen kautta. Mm. sadepäivien aukiolotiedoitukset tulevat näkyviin ravintolan sekä Karelia Golfin virallisille facebook-sivuille sää- ja varaustietoihin perustuen.

 

Syksyn aukioloajat:

 

Kontioniemen Klubi:

Klubi on viimeistä päivää avoinna sunnuntaina 24.10. Palvelemme teitä siis vielä syyslomaviikon (viikko 42) päivittäin klo 10.00-16.00.

Olemme avoinna säävarauksella. Hiljaisina sadepäivinä kahvilaa ja caddiemasterin toimistoa suljetaan aiemmin sää- ja varaustilannetta seuraten. Caddiemasterin puhelin 0106669040 palvelee aukioloaikojen puitteissa.

 

Kontioniemen kenttä:

Kontioniemen kenttä sekä harjoitusalueet avoinna

Syys-green fee 35€, opiskelijat ja juniorit 20€

9 reiän green fee 20€, opiskelijat ja juniorit 15€

Kontioniemen kentällä pelaaminen on luvallista kausipelaajille myös sunnuntain 24.10. jälkeen. Pelaaminen jatkuu tämän jälkeen kentällä talvikupeille säiden sallimissa rajoissa.

 

Pilkonpuiston kahvila sekä par3-kenttä:

Pilkonpuiston kahvila palvelee asiakkaitaan viimeistä päivää perjantaina 15.10. Kahvila palvelee arkisin klo 14-18 säävarauksella.

Par3-kentällä pelaaminen saa jatkua vielä kahvilan sulkemisenkin jälkeen niin kauan kuin pelikelejä riittää. Ilmoittautumiset sekä päivämaksut voi hoitaa kahvilan terassilta löytyvien ohjeiden mukaisesti.

Harjoitusalueiden palloautomaatit pidetään avoinna päivittäin klo 6.00-22.00 niin kauan kuin säät sen vain syksyllä sallivat.

 

Tärkeä muistaa: kenttä hyvässä kunnossa talven lumien alle - kuinka me yhdessä kannamme vastuumme?

Nyt jos koska on äärimmäisen tärkeää pitää hyvää huolta kentän kunnosta myös meidän pelaajien! Kentillämme on havaittu paljon paikkamaattomia lyönti- ja alastulojälkiä, joten pyydämme pelaajia äärimmäiseen tarkkaivaisuuteen näillä syksyn viimeisillä kierroksilla.

Kaikki nuo jäljet ovat meitä odottamassa kenttien paljastuessa lumien alta keväällä 2022. Pahimmillaan mm. alastulojäljet lisäksi altistavat viheriöitä taudeille, joten pidetään viheriöistä tässä vaiheessa yhdessä mahdollisimman hyvä huoli!

Kentälle on jo tehty ja edelleen tehdään paljon syystöitä tulevaa talvea ajatellen. Näistä lisätietoja löydätte Kenttämestarin palstalta. Viikolla 43 (viheriöiden sulkeuduttua) päästään Kontioniemen kentälle tekemään myös myöhemmin infottavia syystöitä.

 

Muistutuksena loppuun lisäksi golfliiton kenttäkonsulttina aiemmin toimineen Harri Waldenin viisaat sanat syyspelaamista koskien:

 

"Miksi golfia ei saa pelata jäätyneellä tai kuuraisella nurmella?"

Yksiselitteinen vastaus: "heinä kuolee".

Jäätyneellä tai kuuraisella kasvustolla liikkuminen katkoo heinää ja murskaa sen solukoita. Kävelyjäljistä heinä kuolee välittömästi tai viimeistään talven kovilla pakkasilla. Vaurioitunut heikkokuntoinen kasvusto on myös erittäin altis kasvitaudeille. Erityisen herkkiä ovat matalat ja tiiviit viheriöheinäkasvustot kuten röllit ja kylänurmikka. Ne vaurioituvat herkimmin ja toipuminen vaurioista on hitainta.

Vaikka yksivuotinen kylänurmikka kuoleekin useimpina talvina ainakin osittain, ei pelaaminen ole perusteltua, sillä varsinaisten kasvustovaurioiden lisäksi pelaaminen kuluttaa viheriön kuitukerrosta ja tiivistää sen pintaa. Kuitukerroksen kuluminen tai puhkeaminen vaikeuttaa kevään hoitotöitä ja etenkin siementen itämistä. Hyvänlaatuinen kuitu suojaa siemeniä kuivumiselta ja pitää viheriön pinnan kasassa.

Viheriöpinnan tiivistyminen taas on kuin oven avaus sinilevälle. Levä iskee heti keväällä ja kovistakin torjuntayrityksistä huolimatta saattaa aiheuttaa ongelmia koko pelikauden ajan. Suurin syy leväongelmiin johtuu heikkokuntoisella kasvustolla liikkumisesta. Viheriöillä liikkumista sekä aikaisin keväällä että myöhään syksyllä joko kävellen tai koneella tulee ehdottomasti välttää. Heinän ollessa jäässä tai kuurassa on kenttä suljettava kävelyltä, koneella liikkumiselta ja pelaamiselta.

Harri Walden kenttäkonsultti Suomen Golfliitto

 

Muuta ajankohtaista:

Lokakuun aikana tulemme tiedottamaan Mehtimäen Golfhallin tulevista aikatauluista sekä talven hinnastoista ja Tonin talven aikuisvalmennusryhmistä. Lisäksi luvassa tiedotteita syksyn perinteisiin kokouksiin liittyen.Mukavia syyspelejä kaikille toivotellen, Karelia Golfin väki