×

Change Language

FI EN
×
×

 

25.07.2020

Karelia Golfin Eetu Taivainen reikäpelin pojat 21- sarjan Suomen mestariksi – Emilia Leppänen SM-pronssille

Linda Laatikainen

Sateisten kahden ja puolen päivän jälkeen aurinko paistoi vihdoin Kontioniemeenkin perjantai-iltapäivänä. Ajoitus oli suorastaan loistava, sillä näinä hetkinä ratkaistiin golfin reikäpelin junioreiden SM-mitalit kolmessa eri sarjassa: 16-, 18-, ja 21,-vuotiassa. Kareliagolfilaisittain kilpailu oli menestyksekäs: seuraan saatiin uusi Suomen mestari, Eetu Taivainen, pojat 21 -sarjassa ja pronssia nappasi Emilia Leppänen tytöt 16 -sarjassa.

 

Tuoreella Suomen mestarilla Eetu Taivaisella oli kierroksen jälkeen hymy herkässä.

– Ei tätä vielä ole tajunnut, mutta hyvältä tuntuu. Vastus oli älyttömän kova ja molemmilla peli kulki, joten oli tosi jännää, Taivainen kommentoi voiton ratkettua.

Finaalissa tiukan vastuksen antanut Oscar Darlington (Vuosaari Golf Helsinki) taipui Taivaiselle väylällä 16, kun Taivainen upotti ratkaisevan voittoputin. Kaksikon peli oli erittäin kovatasoista.

– Taisin tänään tehdä yhden bogeyn ja viisi birdietä. Oscar teki väylällä 13 vielä eaglen, joten kyllä väylien voitot menivät birdieillä ja eagleilla, Taivainen kertoi.

 

Suomen mestaruus oli Taivaiselle uran toinen ja SM-mitali neljäs.

– Minulla on ollut tosi jännä kausi. Tämä oli minulle vasta kauden toinen kisa. Aiemmat oli lyöntipelin SM-kisat, joissa olin kahdeksas. Keväällä pidin kolmen kuukauden tauon golfista, kun ei kiinnostanut yhtään pelata. Niistä lyöntipelin SM-kisoista tuli taas lisää intoa pelaamiseen.

Nykyään Taivainen asuu tyttöystävänsä kanssa Tampereella. Siellä aika kuluu töissä ja myös muiden asioiden kuin golfin parissa.

– Treenailen ja pelailen silloin, kun on aikaa. Kareliassa olen pelannut tänä kesänä kolme kierrosta ennen näitä kisoja.

Tauon jälkeen golfinto tuli takaisin:

– Kaikista suurin puristaminen on jäänyt pois tämän muun myötä. Ei ehkä ota enää niin vakavasti tätä hommaa. Silloin pystyy pelaamaan paljon rennommin. Varmaan sen myötä lyöminen oli tosi paljon parempaa kuin mitä se on ollut, Taivainen tuumi.

 

Viime kauden maajoukkueessa pelanneella Taivaisella kisan tavoite oli päästä peleissä mahdollisimman pitkälle.

– Tiesin, että peli on hyvässä kunnossa, joten voin vaikka voittaa.

Taivainen menee tammikussa armeijaan, joten ensi kaudellakaan häntä ei kovin paljon kisakentillä nähdä.

– En edelleenkään meinaa juosta paljon kisoissa. Pelaan vain näitä tärkeimpiä ja vähän treenailen. Menen kiinnostuksen mukaan. Syksyllä minulla on myös yo-kirjoitukset, joten niihinkin pitää panostaa.

Perjantaina Taivaisella oli tuplasti aihetta juhlaan: Suomen mestaruuden lisäksi hän juhli samalla 19-vuotissyntymäpäiviään.

 

Tytöt 16 -sarjassa pronssitaistelu käytiin seuratovereiden kesken. KarG:n Emilia Leppänen ja June Weckman ratkaisivat tiukan ottelunsa vasta viimeisellä reiällä Leppäsen upottaessa voittoputin yleisön edessä.

– Meinasi olla tiukkaa, mutta tuntuu hyvälle voittaa, Leppänen fiilisteli kierroksen jälkeen.

Kaveria vastaan pelaaminen ei ollut kaikista helpoin tilanne:

– Olihan se haastavampaa, kun kyseessä on kaveri, ketä vastaan pitää pelata. Tuntuuhan se pahalle, kun ei voida molemmat voittaa.

Etuysillä Leppänen meinasi jo karata ylivoimaiseen johtoon, mutta takaysillä Weckman pisti hyvin kampoihin.

– Minä voitin etuysillä melkein kaikki väylät ja June taas voitti enemmän takaysillä, Leppänen kertoi kierroksen kulusta.

Kotikentällä pelaaminen oli Leppäsen mielestä kivaa.

– Pelasin ihan samalla tavalla kuin muuallakin, mutta kyllähän kentän tuntee paremmin. En ottanut kotikentästä paineita.

 

Aikamoista. Kolmen päivän aikana Kontioniemessä elettiin ja hengitettiin kisagolfia. Käsin kosketeltava tunnelma ja onnistumisen riemu tekevät lajista juuri niin hienon kuin se on. Pelaajien voittopuheissa kiitosta saivat niin Karelia Golf kuin pelikaveritkin. Isot kiitokset välitettiin myös talkoolaisille upeasta panoksesta kilpailun järjestämisessä.