×

Change Language

FI EN
×
×

 

21.02.2020

Helmikuun puttikisa antoi suuntaviivat ”loppuliukuun”

Moni ei uskoisi, että tähän aikaan Pilkossa lienee saman verran lunta kuin mehtiveralla, mutta siten se miltei on. Talvi on ollut kummallinen, mutta puttitourin huippuihin olosuhteisiin tämä ei tietenkään liiemmin vaikuta. Liukasta on, satoi tai paistoi.

 

Kenttämestari-Keronen oli keittänyt helmikuiseen sunnuntai-päivään mielenkiintoisen sopan. Monipuolinen rata tarjosi mukavasti vaaranpaikkoja, joihin kulmaraudoittajat hyvin usein haksahtivat. Siitäkin huolimatta rohkea söi rokan. Poudiumpaikka irtosi ennakkoluulottomalla rohkealla työllä.

 

Comebackin tehnyt Leppäs-Harri kurkotteli tyylikkäästi pronssille (-3). Talven komeetta Kastis-Kai kolkutteli pitkään jatkoreiät mielessä veralla, mutta tällä kertaa tekeminen riitti hopeiseen tilaan (-4). Päivän ykkösellä on myös kokemusta voittamisen kulttuurista. Jos Kastis-Kai viime voitosta ehti vettä virrata Pielisjoessa vajaan kuukauden verran, Vipu-Artulla sitä oli virrannut kuulemma noin 10 vuotta. Kaislakadun parrasvalot vaihtuivat heti perään Mehtiveran kimallukseen tuloksella -5. Ellen väärin muista, ensimmäisen ysin jälkeen taululla loisti tulos -4, vai oliko enemmänkin. Erittäin liukkaasti ulos porteista enivei.

 

Helmikuinen osakisa jo hieman viitoittaa kokonaiskilpailun kehittymistä. Laakkos-Tonin etumatka on kirittävissä kiinni. Kastis-Kain kulmaraudan kuumana pysyminen ollee avainasemassa ja monen suurennuslasin alla. Unohtaa ei sovi aina vaarallista Simos-Mikkiä, vaikka helmikuun kisasta tuli pannari.  Teoriassa Hämis-Leevilläkin ja Vaaris-Jarillakin on mahdollisuus hämmentää pakkaa. Jos mitalikolmikko ei edellä mainituista puttaajista koostu, allekirjannut freelanceri tarjoaa pakan sekoittajalle Kontioniemen avajaistalkoissa pullakahvit

 

Nyt on oiva mahdollisuus haastajien lämmitellä kulmarautojaan. Maaliskuun osakisaan on vielä ruhtinaallisesti aikaa, kuukauden verran tätä kirjoittaessani. Myös ratamestari-Keronen saa antaa mahtiveran rauhoittua. Prosessi on varmasti jo käynnissä maaliskuuta ajatellen. Tähän lopuksi heitän ilmoille ajatuksen, milloin saisimme ratavelhoksi vierailevan luovuuden, jolloin päästään testaamaan itse Kerosen nykykunto Mahtiveralla.

 

Puttimestaruus 2019-2020 helmikuun osakisa:

 

-5 Arttu Vipuveräjä

-4 Kai Kastinen

-3 Harri Leppänen

-2 Jukka Keto, Leevi Hämäläinen

-1 Jussi Hietava, Toni Laakkonen

+1 Eero Mönkkönen, Juha-Pekka Pirhonen, Jari Pitkänen, Harri Weckman, Elias Pasi

+2 Emilia Leppänen, June Weckman, Urpo Varis

+3 Mika Simonen, Martti Tolvanen

+5 Tiina Kirmanen

+6 Martti Ruha

+7 Jusko Wihonen

+9 Mikko Varis

+10 Christian Eiserbeck

+14 Jussi Riikonen

+29 Juho Hyvönen

 

Lähimmäs lippua (120m): Mika Simonen 1,07m

 

 

Puttimestaruus 2019-2020 tammikuun osakisa:

 

-4 Kai Kastinen (uusintareiät), Toni Laakkonen

-2 Mika Simonen

-1 Jari Vaarala, Leevi Hämäläinen

E Urpo Varis, June Weckman, Mikko Varis

+1 Arttu Vipuveräjä

+2 Patrik Wrange, Harri Weckman

+3 Juha-Pekka Pirhonen

+4 Markku Saharinen

+5 Ville Kuronen, Jukka Keto, Mikko Hirvonen, Jari-Pekka Holopainen

+6 Martti Tolvanen, Emilia Leppänen

+7 Kari Laukkanen, Miika Natunen

+10 Juho-Pekka Pirskanen

+12 J-P Susi, Christian Eiserbeck

+14 Jussi Riikonen, Jari Miikkulainen

 

Kiittäen

 

Saha