×

Change Language

FI EN
×
×

 

07.10.2019

Syksyn pelaaminen, kuinka kauan ja miksi

Ohjeita ja aikatauluja syyspelaamisen osalta:

Syksyisin arvioidaan aina asiakkaan etua – mennäänkö lyhyen vai pitkän tähtäimen etu edellä? Tavoitteena on, että kenttiä voidaan pelata edelleen niin pitkään kuin se suinkin on mahdollista, mutta siten, että tuleva kausi ei siitä kärsi.

Mitä pidemmälle syksyyn mennään, sitä vaikeampaa on ennustaa miten kentälle pääsee pelaamaan ja kuinka pitkään siellä voidaan pelata. Tilannetta tarkistetaan meilläkin viikoittain ja jopa päivittän, minkä jälkeen kerromme parhaamme mukaan kuinka edetään. Tiedottamista teemme parhaamme mukaan seuramme nettisivuilla sekä nopeammalla rytmillä facebookissa. Mm. sadepäivien aukiolotiedoitukset tulevat näkyviin ravintolan sekä Karelia Golfin virallisille facebook-sivuille sää- ja varaustietoihin perustuen.

Syksyn aukioloajat:

Kontioniemen Klubi palvelee päivittäin:

Vkot 41-42: 10.00-16.00

Olemme avoinna säävarauksella. Hiljaisina sadepäivinä kahvilaa ja caddiemasterin toimistoa suljetaan aiemmin sää- ja varaustilannetta seuraten. Caddiemasterin puhelin 0106669040 palvelee aukioloaikojen puitteissa.

Kontioniemen kenttä:

Kontioniemen kenttä sekä harjoitusalueet avoinna

Syys-green fee 35€, opiskelijat ja juniorit 20€

9 reiän green fee 20€, opiskelijat ja juniorit 15€

Pilkonpuisto

Pilkonpuisto Golf Cafe sulkenut ovensa kesän 2019 osalta! Kiitoset kaikille kävijöille!

Kenttä ja harjoitusalueet palvelevat normaalisti aina golfkauden loppuun saakka!

Par3-kentälle ilmoittautumisen kautta, ohjeet kahvilan terassilla.

Harjoitusalueiden palloautomaatit avoinna päivittäin klo 6.00-22.00.
 

Tärkeä muistaa: kenttä hyvässä kunnossa talven lumien alle - kuinka me pelaajat kannamme vastuumme?

Nyt jos koska on äärimmäisen tärkeää pitää hyvää huolta kentän kunnosta myös meidän pelaajien! Kentillämme on havaittu paljon paikkamaattomia lyönti- ja alastulojälkiä, joten pyydämme pelaajia äärimmäiseen tarkkaivaisuuteen näillä syksyn viimeisillä kierroksilla.

Kaikki nuo jäljet ovat meitä odottamassa kenttien paljastuessa lumien alta keväällä 2020. Pahimmillaan mm. alastulojäljet lisäksi altistavat viheriöitä taudeille, joten pidetään viheriöistä tässä vaiheessa yhdessä mahdollisimman hyvä huoli!
 

Muistutuksena loppuun lisäksi golfliiton kenttäkonsulttina aiemmin toimineen Harri Waldenin viisaat sanat syyspelaamista koskien:

"Miksi golfia ei saa pelata jäätyneellä tai kuuraisella nurmella?"

Yksiselitteinen vastaus: "heinä kuolee".

Jäätyneellä tai kuuraisella kasvustolla liikkuminen katkoo heinää ja murskaa sen solukoita. Kävelyjäljistä heinä kuolee välittömästi tai viimeistään talven kovilla pakkasilla. Vaurioitunut heikkokuntoinen kasvusto on myös erittäin altis kasvitaudeille. Erityisen herkkiä ovat matalat ja tiiviit viheriöheinäkasvustot kuten röllit ja kylänurmikka. Ne vaurioituvat herkimmin ja toipuminen vaurioista on hitainta.

Vaikka yksivuotinen kylänurmikka kuoleekin useimpina talvina ainakin osittain, ei pelaaminen ole perusteltua, sillä varsinaisten kasvustovaurioiden lisäksi pelaaminen kuluttaa viheriön kuitukerrosta ja tiivistää sen pintaa. Kuitukerroksen kuluminen tai puhkeaminen vaikeuttaa kevään hoitotöitä ja etenkin siementen itämistä. Hyvänlaatuinen kuitu suojaa siemeniä kuivumiselta ja pitää viheriön pinnan kasassa.

Viheriöpinnan tiivistyminen taas on kuin oven avaus sinilevälle. Levä iskee heti keväällä ja kovistakin torjuntayrityksistä huolimatta saattaa aiheuttaa ongelmia koko pelikauden ajan. Suurin syy leväongelmiin johtuu heikkokuntoisella kasvustolla liikkumisesta. Viheriöillä liikkumista sekä aikaisin keväällä että myöhään syksyllä joko kävellen tai koneella tulee ehdottomasti välttää. Heinän ollessa jäässä tai kuurassa on kenttä suljettava kävelyltä, koneella liikkumiselta ja pelaamiselta.

Harri Walden kenttäkonsultti Suomen Golfliitto

 

Mukavia syyspelejä kaikille vielä toivotellen, Karelia Golfin väki