Puheenjohtajan tervehdys

31.8.2017

Lauantai 26.8.2017

 

Juhlakilpailu

Voi veikkonen, millainen juhlapäivä se Karelia Golfille olikaan. Lauantaiksi oli luvattu huonoa säätä. Aamiaisen aikaan oli vielä poutaa ja Aki Keronen saattoi selvittää kisaohjeet huolellisesti 150 pelaajalle ilman, että olisi alkanut sataa. Mika Kupiainen tiivisti kuulijoille hyvin sen, miten hienossa tilanteessa seuramme on nyt vuonna 2017.

Pelaamaan lähdettiin oikeaan aikaan ja sade alkoi. Mutta tähän oli varauduttu ja monet kilpailijat pelasivat juhlakilpailussa kesän parhaat kierroksensa hennosta vesisateesta huolimatta. 16 henkilöä pelasi 80 lyöntiä tai sitä paremmin. 11 ihmistä laski tasoitustaan. Näin jo pelkästään tulosten perusteella kisa oli onnistunut. Mutta tärkeämpää oli se, että tapahtuma oli rento ja mukava. Joukkueena pelattu bestball oli aivan oikea ratkaisu pelimuodoksi. Kilpailutoimikunta puheenjohtajansa Mikko Variksen johdolla oli ennakoinut älykkäästi sen, millainen tulee olla 30-vuotisjuhlakilpailu Kontioniemessä.

 

Illan pääjuhlassa Hotelli Kimmelissä

Iltajuhlaa oli suunniteltu kauan pienen ryhmän kanssa. Kuukausi sitten ilmoittautuneita oli vain noin 70. Alkoi jo olla hivenen huoli siitä, että Sirkkala-saliin ei tule riittävästi väkeä. Viimeisten viikkojen aikana illalliskortteja ostettiin kuitenkin reippaasti. Paikalle saapui lähes 130 henkeä ja olosuhteet alkoivat olla otolliset unohtumattomalle illalle.

Kapteenit Lauri Penttinen ja Kaija Partanen olivat mestareita illan juontajina. Martti Ruha soitti taidolla hempeitä säveliä taustalle samalla, kun tyylikäs juhlaväki saapui paikoilleen pitkin kaunista salia. Tervetuliaispuhe kapteenilta ja alkumalja. Näin ilta lähti etenemään. Sitten oma puheeni ja ex-kapteeni Reino Luukkaisen napakka selvitys siitä, kuinka juhlakirja ja sen historiikkiosio syntyivät.

Alkoi palkintojenjako. Ensin ansioituneille seuran aktivisteille huomionosoituksina Karelia Golfin standaarit. Sitten Pohjois-Karjalan Liikunnan pronssinen ansiomerkki seuralle ja sama merkki kultaisena täysin ansaitusti Väinö H. Bromanille. Tästä yleisö osoitti suosiotaan seisten ja kauan.

Suomen Golfliiton uusi toiminnanjohtaja Juha Korhonen jatkoi palkitsemisia. Meidän toimintamme on huomattu koko valtakunnassa. Harjoitusolosuhteet ja opetustoiminta ovat moitteettomia. Ahkerointia kaikilla osa-alueilla ja määrätietoisia ratkaisuja, joilla Karelia Golf on noussut Suomen golfin kärkeen. Junioritoiminnan laatuseurapalkinto ja liiton hopeareunuksinen pöytäviiri ovat nyt meillä klubitalon kabinetissa.

Tämän jälkeen oli naapuriseurojen puheenvuorot ja muistamiset. Mistä lienee he löytävätkään noin kaunissanaisia puhujia? Uskon, että jokainen paikalla ollut liikuttui näistä juhlapuheista, jotka koskettivat pitkäaikaista yhteistyötä seurojemme välillä.

Koskettava hetki oli se, kun Antti Sorsa tuli spontaanisti puhumaan siitä, mitä seura on hänelle merkinnyt. Antti S. analysoi sitä, kuinka tärkeää hänelle oli nuorena poikana pelata kilpagolfia ja kuinka hyvää opetusta hän oli saanut silloin Tomi Lauroselta. Aplodien määrällä ei ollut rajaa miehen lopettaessa puheensa.

Sitten The Mulligans. Jos tähän saakka salissa oli ollut hieman virallisempaa ohjelmaa, niin se loppui kerralla, kun viisi ryhdikästä miehestä astui eteen. Rummuissa Aarno Liitsalo, koskettimissa Martti Ruha, kitarassa Juha Mitjonen, bassossa Arto Pippuri ja solistina Teuvo Kosunen. He esittivät kolme kappaletta niin taiteellisesti, että ne jäävät mieliimme pitkäksi aikaa. Se oli virtuoosimainen musiikkituokio ikiomien jäsentemme esittäminä.

Juhlaillallinen oli sarja herkkuja. Kokki kertoi hartaasti kaikkien ruokien raaka-aineet ja valmistustavat. En muista mitenkään kaikkien ruokalajien nimiä. Muistan silti ihmisten hämmästyneet ilmeet, kun tämä mestari lopetti. Voiko tuo kaikki olla tänään tarjolla? Ja näin tosiaan oli.

Ilmapiiri oli jo kerrassaan mainio mutta silti todellinen superyllätys oli vielä edessä. Ennen jälkiruokaa esiintyi näet musiikkiyhtye Varapallo. Ukulele, Saara Elomaa. Ksylofoni, Anna Mikkonen. Kitarassa Jussi Hietava ja bassokitarassa Roope Mikkonen. Rytmimunat ja laulu Jyrki Kankkunen. Koreografia ja laulu Raija Kurkela sekä Paula Lempiäinen-Kotro.

He esittivät vain kaksi laulua, mutta sellaisella energialla, että yleisö haltioitui. Juhlaväki lauloi mukana golfsanoituksiin muutetun Leevi and the Leevingsin  Pohjois-Karjalan sellaisella voimalla, että tuo oli jo epätodellista. Koreografiasta täysi 10. Vielä oli encorekin. Roope Mikkosen uudet sanat Kirkan Varrella Virran kappaleeseen olivat nerokkaita. Taas laulettiin lujasti yhdessä. Roopen sanoja, Varrella Väylän -kappaleeseen kysyttiin muiden golfseurojen syysjuhliin innokkaasti.

Jälkiruuan jälkeen huippuhaitaristit Marko Kotilainen sekä Lasse Eronen tanssittivat juhlijoita tunnin verran. Muutama pari uskaltautui tanssimaan. Monet ihmettelivät pöydissään miesten vikkeliä sormia ja sitä, kuinka kaksi haitaria voidaan saada soimaan noin täydellisessä keskenään.

Ohjelma Sirkkala-salissa päättyi ennen puoltayötä. Ilo näkyi juhlijoiden kasvoilta, kun he hyvästelivät. Oli henkilöitä, jotka hieman itkivätkin onnesta, kun he poistuivat paikalta. Karjalaista tapaa juhlia kiiteltiin vuolaasti ja sitä, kuinka iltaan kuljetettiin eteenpäin. Puheita sekä esityksiä ylistettiin kovasti. Takana oli upea kilpailupäivä ja tyylikäs taianomainen iltajuhla yhteisten vuosiemme kunniaksi.

 

Karelia Golf ry:n puheenjohtaja

Kimmo Kotro

Ajankohtaista