Sunnuntai huipentaa Mestisviikonlopun, jännittäviä hetkiä luvassa

20.8.2017

Lauantaina kierrokset ovat takana ja mestaruuskilpailuissa katseet kääntyvät kohti sunnuntain ratkaisevia päätöshetkiä. Ketkä pelasivat itsensä parhaisiin asetelmiin ja ketä näämme sunnuntain "kuumissa ryhmissä", siitä lisää alla. Tervetuloa seuraamaan Klubille mestisviikonlopun ratkaisuvaiheita iltapäivän aikana. Viimeiset ryhmät starttaavat kierrokselleen juuri ennen puoltapäivää (miesten lyöntipelin ratkaisevat viimeiset ryhmät lähtöajat klo 11.40 ja 11.50).

Miesten lyöntipelimestaruus (seuran mestaruus):

Tulokset lauantain jälkeen:

1 Kuusisto Kasperi KarG  73  73  146  
2 Taivainen Eetu KarG  72  75  147  
3 Laakkonen Toni KarG  72  77  149  
4 Wrange Patrik KarG  78  74  152  
5 Varis Mikko KarG  78  75  153  
6 Solaranta Atte KarG  82  74  156  
7 Wihonen Jusko KarG  76  80  156  
8 Leppänen Harri KarG  72  85  157  
9 Itälä Juuso KarG  79  79  158  
10 Muinonen Antti KarG  77  81

 158

Miesten lyöntipelissä pelattiin lauantaina 2 kierrosta. Ennakkosuosikit Toni Laakkonen ja Eetu Taivainen löytyvät kärjen tuntumasta ja viimeisestä kuumasta ryhmästä, mutta kärkeen itsensä pelasi kovaa tuloskuntoa uhkuva Kasperi Kuusisto. Useita seuranmestaruuksia voittanut "Kassu" pelasi 2 hienoa kierrosta 73, 73 ja lähtee kärkipaikalta kohti sunnuntain päätöskierrosta. Kassu ei kuitenkaan tule pääsemään helpolla, sillä hurjat 6 birdietä kilpailun ensimmäisellä yhdeksällä reiällä upottanut, nuorten maajoukkuerinkiin kuuluva Eetu Taivainen (72, 75) sekä puttinsa kanssa lauantaina tuskaillut Toni Laakkonen (72, 77) hengittävät tiukasti niskaan.

Kuumimman ryhmän jälkeiseen takaa-ajoryhmään pelasivat itsensä Patrik Wrange (78, 74), Mikko Varis (78, 75) sekä Atte Solaranta (82, 74). Koskaan ei voi tietää mitä sunnuntain kierros tuo tullessaan, mutta takaa-ajajien tulee onnistua täydellisesti päästäkseen iskemään kiilaa kovan kärkikolmikon sekaan. Kilpailussa jatkaa tänään 18 lauantain parasta miespelaajaa.

Naisten lyöntipelimestaruus (seuran mestaruus):

Tulokset lauantain jälkeen:

1 Leppänen Emilia KarG  90 Kyllä
2 Balk Roosa KarG  91 Kyllä
3 Balk Liisu KarG  92 Kyllä
4 Sokkanen Leena KarG  100 Kyllä

Naisten lyöntipelimestaruus kärsii tänä vuonna valitettavasti osallistujapulasta, mutta kilpailu ja mestaruus onkin sitä jännittävämmässä tilanteessa lauantain pelien jälkeen. Kovimpien ennakkosuosikkien Emilia Tukiainen (ulkomailla kilpailemassa) sekä Linda Laatikainen (myös poissa paikkakunnalta) jättäessä tällä kertaa mestaruuskilpailut väliin, on uusi mestari varma naisten osalta.

Sunnuntaille lähdetään mielenkiintoisesta tilanteesta, sillä 3 naispelaajaa löytyy lähtötilanteessa kahden lyönnin sisältä. Kärkipaikkaa pitää nuori (13-vuotias) lupauksemme Emilia Leppänen. Sinisiltä pelattu komea 90 lyönnin kierros oli lauantain paras. Takaa-ajana on Emilialle tuttu kilpakumppani juniorikentiltä: Roosa Balk. Roosan kierrosta varjosti lauantaina yhden väylän epäonnistuminen, mutta kierrostuloksella 91 on kärkeen eroa ainoastaan 1 lyönti ja kaikki on mahdollista. Pitkälyöntinen Roosa lienee lauantaina edelleen ennakkosuosikki uudeksi mestariksi, mutta hienoa nähdä millainen kamppailu mestaruudesta aikaan saadaan. Oman vivahteensa mestaruustaisteluun antaa myös se, että kolmannelta sijalta päätöspäivään lähtee lyöntinsä kanssa tuskaillut Liisu Balk, Roosan äiti. Tuloksella 92 ei eroa Emiliaan ole kuin 2 lyöntiä ja tyttäreen Roosaan 1 lyönti. Kaikki on siis sunnuntaina vielä mahdollista. Kunniaa ja hatunnosto myös sarjan neljännelle osallistujalle, Leena Sokkaselle. Komea tulos sinisiltä: 100 lyöntiä, ja sarjan 4. sija.

Klubimestaruudet (tasoitukselliset sarjat:

Tulokset lauantain jälkeen:

1 Peltonen Maire KarG  44 Kyllä
2 Partinen Pinja KarG  40 Kyllä
3 Aspivaara Heli KarG  39 Kyllä
4 Hartikainen Kerttu KarG  36 Kyllä
5 Turunen Mirka KarG  35 Kyllä
6 Holopainen Mervi KarG  34 Kyllä
7 Varis Jenni KarG  32 Kyllä
8 Vartiainen Siru KarG  31 Kyllä
9 Nykänen Riitta KarG  31 Kyllä
10 Ilmakangas Eila KarG  30 Kyllä
11 Pakarinen Marjo KarG  30 Ei
12 Weckman June KarG  30 Kyllä
       
         
         
 
1 Frisk Aapo KarG  66 Kyllä
2 Pitko Ari KarG  68 Kyllä
3 Toivanen Raimo KarG  71 Kyllä
4 Balk Veikka KarG  71 Kyllä
5 Kastinen Kai KarG  72 Kyllä
6 Kaltiainen Matti KarG  72 Kyllä
7 Partanen Heikki KarG  72 Kyllä
8 Kauppinen Jyri KarG  72 Kyllä
9 Tolvanen Martti KarG  72 Kyllä
10 Hurskainen Matias KarG  72 Ei
11 Lauronen Pentti KarG  73 Kyllä
12 Kuronen Sami KarG  73 Kyllä
13 Multanen Ismo KarG  73 Kyllä
14 Paukku Vesa KarG  73 Kyllä
15 Lasarov Arto KarG  73 Kyllä
16 Roivas Usko KarG  74 Kyllä
17 Kaasinen Olli KarG  74 Kyllä
18 Turunen Jouni KarG  74 Kyllä
19 Hyvönen Aki KarG  74 Kyllä
20 Marola Juha KarG  75 Kyllä
21 Taivainen Janne KarG  75 Kyllä
22 Hyvönen Niklas KarG  75 Kyllä
     

 

 

Klubimestaruuksissa heijastuu varmasti koko kilpailun kuva lauantailta: hyväkuntoinen kenttä, erittäin hyvät sääolosuhteet sekä hyväkuntoiset pelaajat pitivät lauantaina tulostason erittäin kovalla tasolla. Jo pelkästään jatkokierroksille (sunnuntaille) selviäminen vaati erinomaista pelaamista: naisissa cut-raja 30 bogeypistettä, miehissä tasoituksellinen lyöntipelitulos 75.

Kuten tuloksista näkyy on Klubimestaruudessa vielä reilusti pelaajia, joilla hyvänä päivänä on mahdollisuus nousta aina mestaruuteen saakka, niin tasaista on molemmissa sarjoissa. Naisissa kärkituloksen 44 pistettä pelasi kokenut kilpailija Maire Peltonen. Kesän aikana hienoa peliä pelannut Maire on ollut tuttu nimi palkintopallilla kesän aikana ja on mm. seniorien tasoituksellisen Lakka Cupin finaalissa. 40 pistettä ja kakkosena n. vuosi sitten golfin aloittanut juniori-ikäinen, kisailijana muista lajeista enemmänkin kokemusta kerännyt Pinja Partinen. Kolmantena kärkiryhmässä starttaa aiemminkin Klubimestaruuden kuumassa ryhmässä nähty Heli Aspivaara. Lauantain peli toi komeat 39 pistettä ja sunnuntaina toivoo myös Heli putterin kuumenevan ja tuloksen paranevan entisestään. Kolmikko on ottanut pientä eroa takaa-ajajiin, mutta Klubimestaruudessa tasoituksilla pelattaessa voi kenen tahansa huippupäivä viedä aina mestaruuteen saakka...

Miesten puolella pakka on vieläkin tiiviimmin nipussa. Kärkiryhmän takana on ahnaita jahtaajia n. 20 kappaletta vielä mukana. Kärkinelikko pelasi alle tasoituksensa. 71 nettolyöntiä ja neljäntenä nuori Veikka Balk ja samaisella tuloksella 71 nettolyöntiä kolmentena ja kärkiryhmään Raimo Toivanen. Raimon mahtava harjoittelumotivaatio sekä ympärivuotinen tekeminen palkittiin näin hienolla pelillä sekä paikalla kuumassa ryhmässä. Kärkikaksikko Ari Pitko ja Aapo Frisk repivät lauantain pelillään pientä kaulaa muihin, mutta mestaruuteen vaaditaan vielä toinen onnistunut kierros myös näiltä herroilta. Arin komea suoritus 68 nettolyöntiä kesti pitkään kärkipaikalla lauantaina, mutta viimeisistä paalupaikalle kiilasi Karelia Golfin nuorempiin kilpapelaajiin kuuluva Aapo Frisk.

Erityisesti Klubimestaruuden osalta on vuosien varrella nähty hurjiakin nousuja takajoukoista, joten on erittäin mielenkiintoista nähdä miten sunnuntain pelit ratkeavat. Tervetuloa seuraamaan pelejä ja tunnelmaa Klubille sekä jännittämään tuttujen ja tuntemattomien Karelia Golfin jäsenten puolesta! Ensimmäiset ryhmät ovat jo kentällä, lähdetääs ratkomaan Karelia Golfin mestaruuksia 2017!

Ajankohtaista