Eetu Taivainen voitti 18-vuotiaiden golfin Suomen mestaruuden

30.7.2018

Karelia Golfin suuriin tulevaisuuden lupauksiin kuuluva Eetu Taivainen teki joensuulaista golfhistoriaa Lahdessa päättyneissä junioreiden reikäpelin SM-kilpailuissa. 17-vuotta vastikään täyttänyt nuorukainen pelasi elämänsä golfia ja juhli kolme päivää kestäneissä SM-kisoissa upeasti SM-kultaa 18-vuotiaiden poikien sarjassa. Kyseessä on ikäluokan ensimmäinen Karelia Golfin pelaajaan saavuttama poikien sarjan Suomen mestaruus.

Ensin alkulohkosta 16 parhaan mukana reikäpelikaavioon edennyt Taivainen kaatoi Nurmijärven Teemu Järvisen jännittävien hetkien päätteeksi niukasti 1/0. Puolivälierässä Peuramaan Elias Heikkinen sai tuta Taivaisen tarkan lähipelin reikävoitoin 6/4 päättyneessä kohtaamisessa. Välierässä kukistui yksi kisan suosikeista Sipoon Jaapo Jämsä myös selvin voittolukemin 4/2. Finaalista muodostui kovatasoinen taistelu voitosta. Taivainen ja Lohjan Rasmus Pietilä ottivat reikävoittoja vuoron perään ja kummankin esittäessä parastaan tasaisessa ottelussa edettiin jatkoväylille. Kovassa helteessä käydyssä kamppailussa Taivaisen onnistui upottaa ratkaiseva putti kolmannella jatkoreiällä ja ottelu päättyi joensuulaisen voitontanssiin ja SM-kultaan. - Aivan huikea kisa. Pelasin parasta golfiani ja etenkin puttipeliin ja rautalyönteihini olen tyytyväinen. Ajatus ei harhaillut kertaakaan. Luotin itseeni koko ajan ja tiesin, että voin voittaa. Sen sitten teinkin. Kun viimeinen putti upposi se oli varmasti elämäni paras hetki, iloinen voittaja sanaili palkintojen jaon jälkeen.

Poikien maajoukkueessakin esiintyneen ja parasta kesäänsä pelaavan Taivaisen kisakausi jatkuu seuraavaksi juniorijoukkueiden SM-kisoissa Kuusankoskella jo viikon kuluttua. Siellä Karelia Golfin joukkueella on onnistuessaan mahdollisuus edetä jopa mitaleille.

Kovasti onnea Eetu saavutuksestasi!

 

Janne Kivihalme

Ajankohtaista