Seura

Karelia Golf Ry:n hallitus tiedottaa

Alta löydätte tiedotteita Karelia Golf Ry:n hallitukselta.

Puheenjohtajan tervehdys 2/2018

Eilen lauantaina 7.4. pidettiin ensimmäiset talkoot klubitalolla. Viiden hengen ryhmä maalasi eteisaulaa ja naisten pukuhuonetta. Vaihdettiin seinillä olevien taulujen paikkaa ja pohdittiin talon yleistä siisteyttä, sadateltiin lumitilannetta ja arvioitiin kauden aloituspäivää. Useimmat veikkasivat optimistisesti juhannuksen jälkeistä viikkoa. Itse arvioin, että elokuussa saatetaan päästä pelaamaan talvikupeille muutaman kierros ennen ensi hallojen tuloa. Tämäkään ei ole kovin luultavaa, koska väylän 7 ”laaksossa” on kolme metriä lunta.

 

Monia tärkeitä ratkaisuja on tehty talven aikana.

Kuten useimmat tietävät, niin Pilkon kesäkenttä on vaativa haaste hallituksille ja työntekijöille. Pilkon kioskia alkavat hoitaa kesällä 2018 Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijat Henri Raassina ja Anton Kuru.

Heillä on paljon uusia ja hienoja ideoita, joilla kioski saadaan kukoistamaan. Pilkossa kausi alkaa aiemmin kuin Kontioniemellä. Kun tuo päivä on käsillä, niin silloin pidetään Pilkossa kirpputori ja tutustutaan Henrin ja Antonin tuotevalikoimaan yhdessä.

Pilkossa on tarkoitus alkaa pelata pian kilpagolfia. Mikko Variksen johtama kilpailutoimikunta on ideoinut firmaliigan, johon osallistutaan vähintään neljän hengen joukkuein. Kaikkien pelaajien ei tarvitse olla saman yrityksen työntekijöitä, vaikka yrityksen nimellä osallistutaankin. Kisa pelataan reikäpeleinä ja otteluja tulee kaikille ryhmille useampia. Tarkemmat ohjeet tulevat näkyviin kotisivuillemme, mutta se jo tiedetään, että joukkueen osallistumismaksu on 200€. Keskisuuret ja isot yritykset ottavat varmasti epäilemättä mukaan opetuspaketteja ja Pilkon kausikortteja. Tuolloin hinta nousee, mutta hennosti. Aki Keronen ja Toni Laakkonen markkinoivat parhaillaan Pilkkoon yritys- ja valmennustapahtumia.

Kontioniemen osalta tilanne on se, että mitään suuria investointeja ei siellä tehdä, vaan osakeyhtiön taloutta pyritään vakauttamaan tekemällä ”normaali” pelikausi. Suuri ja pitkään jatkunut haaste on ollut greenien ympäristöt, jotka eivät kasva kunnolla. Lähilyönnit viheriöiden ulkopuolelta ovat vaikeita, kun pallo lepää usein vaikeassa paikassa. Tässä on suuri haaste kenttämestari Aki Martikaiselle.

Meiltä pelaajilta vaaditaan sitä, että emme kulje foregreenien läheltä. Kenttähenkilöstölle korostetaan sitä, että työkoneiden kääntöpaikat ovat niin kaukana viheriöistä, että renkaiden paine ei riko kasvustoa. Esiviheriöiden ongelmat ovat ratkaistavissa ilman menojen lisäystä. Tähän tarvitaan kuitenkin kaikkien yhteistyötä, kykyä käyttää maalaisjärkeä ja ennen kaikkea hyvää tahtoa.

Kevätkokous lähestyy. Se pidetään perinteiseen tapaan huhtikuun lopulla Teatteriravintolassa tiistaina 24. Päivä kello 18.00 alkaen. Esityslista tulee nähtäville kotisivuille viikolla 16.

Tavanomaisten asioiden lisäksi käsitellään sääntömuutosta. Seuran hallituksen ehdotuksen mukaan pyritään tuossa kokouksessa tekemään yhdessä ratkaisu, joka tarkoittaisi nimeämistoimikunnan lopettamista. Syyskokouksessa henkilövalinnat tehtäisiin tästedes avoimella henkilövaalilla, jossa aktiiviset seuran jäsenet ilmoittautuvat auki oleviin tehtäviin. Sääntömuutoksella pyritään siihen, että mikään seuran organisaation elin ei ohjaa ehdollepanoa.

Kevätkokouksessa käydään läpi Karelia Golf ry:n, Kontiolahti Golf Oy:n ja Pilkonpuisto Golf Oy:n taloustilanne, golfkauden suunnitelmat ja palkitaan aktiivisia jäseniä. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle. Hyvien keskustelujen lisäksi on tarjolla myös teetä, kahvia ja leivoksia. Tuollaisilla eväillä jaksanee odottaa kauden alkua vielä jonkun aikaa.

Kimmo Kotro

Karelia Golf ry:n puheenjohtaja

 

Puheenjohtajan tervehdys

14.2.2018

Juhlat on nyt juhlittu - alkaa tavanomaisempi golfvuosi. Kuten useimmat teistä tietävät, niin tänä vuonna emme tee mitään suuria investointeja kummallekaan kentälle: tarkoituksena on laittaa sekä seuran että osakeyhtiön talous vakaalle pohjalle. Siisteyteen panostetaan ja rempallaan olevat asiat korjataan. Pilkon ja Kontioniemen harjoituspaikkojen maalialueet pistetään kuntoon ja klubin yleisilmettä parannetaan. Greenien ympärillä olevia huonosti kasvavia alueita korjataan, mutta mitään täysremonttia ei ainakaan tänä vuonna noille alueille tehdä.

Toimikunnat ovat aloittaneet työnsä tarmokkaasti. Kauden suunnitelmat ovat pitkällä ja seuramme toiminta näyttää ainakin yhtä vireältä kuin aiemminkin. Erityisen mukavaa on huomata se, että Pilkon alueelle ollaan luomassa jotain uutta. Ensi kesänä siellä aletaan pelata Firma-liigaa. Nelihenkisin joukkuein ja ja reikäpeleinä. Aikaa ei mene yhtä kauan kuin Kontioniemellä ja pelaajien lähipelitaidot pääsevät korostumaan. Firma-liigasta voi tulla erittäin suosittu ja samalla Pilkon käyttöastetta voidaan nostaa mukavalla tavalla.

Jäsenistömme ei ollut kovin tietoinen kahdesta viime vuoden leikkimielisestä kilpailusta. Ensimmäinen oli klubi-bingo. Siinä oli 25 tehtävää, joista osa oli helppoja ja osa vaikeampia. Aina bingon saatuaan osallistuja voitti kolme huippu palloa (viidelle ensimmäiselle) ja jos teki kaikki 25, niin osallistui 500€ matkalahjakortin arvontaan. Pirkko Voutilainen voitti tuon hienon palkinnon viime syksynä. Bingoa pelataan jälleen ja se on osallistujille ilmaista.

Toinen oli kisa nimeltään Eclectic. Typerä nimi, mutta kisa ei ole yhtään hullumpi. Siinä pelaaja rakentaa hiljalleen yhtä huippua tuloskorttia koko kauden aikana. Tätä eclectic-korttia päivitetään joka kierroksella, jos joillekin väylille on tullut parempi lyöntitulos kuin tuloskortissa aiemmin oli. Pikkuhiljaa bogeyt muuttuvat par-tuloksiksi ja parit birdieiksi. Ehkä mukaan tulee vieläkin parempia tuloksia. Voittaja Mikko Varis pelasi viime kautena jokaiselle väylälle birdien ja itsekin kolmea lukuun ottamatta jokaiselle. Kisassa on useampi sarja, joten kokeiletteko tätä nyt ihan huumorimielessä. Kisa maksaa kaudelta 10€, mikä ei aiheuttane apeutta.

Nyt on aika aloittaa virittää keho hyvään kuntoon ennen kauden alkua. Hallille on myyty noin 150 kausikorttia. Se vastaa hieman yli 10% seuramme jäsenistä. Hyvä niin, mutta missä ovat loput 1100 jäsentämme? Tekemässä mentaaliharjoituksia saunan lauteilla sikiöasennossa tai ehkä puttaamassa olohuoneen matolla? Hiihtämässä, joogamaassa tai pelaamassa muita vähempi arvoisempia pallopelejä. Tämä peli ei saa enää jatkua. Nyt täytyy tormistautua. On riennettävä hallille ja kysyttävä golfopetusta. Siellä Toni Laakkonen ja Aki Keronen jo odottavat sinua malttamattomina, jotta he voisivat golfopettaa. Heillä on palava tahto auttaa ihmisiä poistamaan sivukierteet avauksista ja suuntaamaan lähipelimailojen lavat oikeaan asentoon. Miehet opettavat myös mielenhallintaa ja määrätietoisuutta. Akille ja Tonille mikään tähän harrastukseen liittyvä ei ole mahdotonta. He ovat hallilla meitä kaikkia varten – heille maksetaan siitä.

Rakensimme tammikuussa seikkaperäisen hakemuksen tavoitellaksemme Suomen Golfliiton ympäristöpalkintoa. Kenttämestari Aki Martikainen kertoi hakemuksen liitteessä kaikki ne arkitoimet, joita kenttähenkilöstö tekee, kun Kontioniemen golfkenttää hoidetaan. Itä-Suomen yliopiston biologian ja maantiedon lehtori Mervi Holopainen eritteli kentän ja sen ympärillä olevan luonnon monimuotoisuutta kasvi- ja elinlajiston osalta. Näiden kahden selvityksen perusteella selveni itselleni se, kuinka hyvin Kontioniemestä on pidetty huolta ja kuinka monipuolinen luonto sen lähellä on. Nuo molemmat tulevat teille kaikille näkyviin kotisivuille. Toivotaan, että tämä hyvin huolellisesti tehty hakemus veisi meidät parhaiden joukkoon, kun Suomen Golfliiton raati valitsee valtakunnan ympäristöystävällisistä kenttää.

 

Tervehtien

Kimmo Kotro

KarG ry:n puheenjohtaja

 

Karelia Golf Ry:n ja Kontiolahti Golf Oy:n hallitukset tiedottavat: organisaatiouudistus 2018

22.1.2018

Juhlavuotemme 2017 on takana ja on aika katsoa jälleen eteenpäin. Vuosi 2018 on golfyhteisössämme jälleen kehittymisen vuosi. Karelia Golf ry:n hallitus sekä Kontiolahti Golf oy:n hallitus ovat yhteistyössä päättäneet 2018 toteutettavasta organisaatiouudistuksesta. Vuoden koeajalla toteutettavassa uudistuksessa aiemmin seuramme toiminnanjohtajana sekä kenttäyhtiöiden toimitusjohtajana toiminut Mika Kupiainen toimii jatkossa kenttäyhtiöiden toimitusjohtajana. Seuran toiminnanjohtajan tehtävää tulee jatkossa hoitamaan aiemmin kehityspäällikön tehtäviä hoitanut Aki Keronen. Samalla junioripäällikkömme Toni Laakkonen saa isompaa vastuuta golfopetuksen puolella.

Uudistus on jatkoa viimeisten vuosien kehitystyöhön, ja tarkoituksenamme on palvella jatkossa yhteistyökumppaneitamme, jäseniämme ja asiakkaitamme entistäkin tehokkaammin työporukkamme vahvuuksia hyödyntäen. Pohjana uudistukselle sekä tulevan vuoden linjauksillemme toimii viime keväänä hyväksytty seuran strategia 2020. Toimenpiteillä ei ole vaikutusta mm. seuramme jäsenmaksuun tai Kontioniemen pelimaksuihin 2018 ja hallitukset arvioivat uudistuksen onnistumista sekä sen jatkoa syksyllä 2018.

Toivotamme kaikille jäsenillemme sekä golffareille mukavaa golfvuotta 2018.

 

Marko Tolvanen, Kontiolahti Golf oy:n puheenjohtaja

Kimmo Kotro, Karelia Golf ry:n puheenjohtaja

Kokous 2/2017 (15.2.2017):

Hallituksen info kokouksesta 2-2017

Kokous 1/2017 (11.1.2017):

Hallituksen info kokouksesta 1-2017

Kokous 9/2016 (12.12.2016):

Hallituksen info kokouksesta 9-2016

Kokous 4/2016 (11.5.2016):

Hallituksen info kokouksesta 4-2016

Kokous 3/2016 (12.4.2016):

Hallituksen info kokouksesta 3-2016

Kokous 2/2016 (22.2.2016):

Hallituksen info kokouksesta 2-2016

Kokous 1/2016 (13.1.2016):

Hallituksen info kokouksesta 1-2016

Kokous 4/2016 (11.5.2016):

Kokous 4/2016 (11.5.2016):

Kokous 4/2016 (11.5.2016):

Kokous 4/2016 (11.5.2016):