27.4.2017

Terminen kevät uhkaa jo viimein alkaa täälläkin päin Suomea vapun tienoilla. Kenttiä ei saa auki kun vasta ensi viikolla(viikko 18 ja Pilkon kenttä). Ensi viikko näyttäisi olevan lämmin ja kuiva, jolloin saisimme Pilkossa rangen siihen kuntoon jotta voitaisiin se avata. Tärkeä pointti avaamiselle on se, että pallot saadaan kerättyä takaisin automaattiin. Muutenhan avaamisessa ei ole järkeä. Pilkossa on loppu lumien sulamisen ja kentän kuivumisen jälkeen toiveita, jotta saataisiin tuo par3 kenttä auki viikonloppuun (6.5.). Sitä varten sinne tulee vakinaisen kentänhoitajan lisäksi Kontioniemestä yksi kentänhoitaja avuksi tekemään avauksen mahdollistavaa työtä, siistimistä, pystyleikkuuta, puhalluksia yms. töitä mitä kentän avaaminen vaatii. Jotta nämä kaikki työt saadaan tehdyksi, täytyy pintojen olla niin kuivia, että koneella niille pääsee. Kun nämä kaikki on saatu tehtyä, kalusto ajetaan kentälle ja avataan kenttä pelaamiselle.

Risujen keruu talkoot Kontioniemessä on tarkoitus järjestää 6.5. lauantaina. Tavoite on saada loppukesästä viime vuonna tehtyjen savotoiden risut kasoihin. Niitä on runsain mitoin painottuen takaysille. Kasat ajetaan mahdollisimman nopeasti sitten pois, joko meidän toimesta, tai sitten Kontiolahden energiaosuuskunnan toimesta. Tietysti talkoolaisille on luvassa maukasta keittoa. Perinteiset kevättalkoot, jossa varmasti jatkuu myös risujen keruu, on 13.5. Silloin talkoolaiset pääsevät töiden ja keittolounaan jälkeen pelaamaan. Molempiin talkoisiin ilmoittautuminen Next Golfin kautta.                                      

Kontioniemessä on varsinkin väylillä ja reuna-alueilla runsaasti lunta. Nyt meneillään oleva sade tekee hangelle sitä surmaa, mitä vanhalla sanonnalla tarkoitetaan. Kyllä lumet alkavat saada ensi viikolla kyytiä täälläkin. Greenit ovat kohtalaisessa kunnossa ja osa jo lähes paljaana lumesta. Osa myös paljaana myös nurmesta, mutta eipä hätää. Otin tällaisesta paljaasta kohdasta, viheriö 13, kasvu näytteen. Kuinka ollakaan näytteessä alkoi tapahtumaan jo heti toisena päivänä. Ruukussa oleva pala viheriötä saa kukkapöydälläni valoa, lämpöä ja sopivasti kastelua. Pieni orastus vihreää on tulossa, vielä vähän harvana, mutta päivittäin se näyttäisi tihenevän. Routaa ei ole ainakaan kairan mittaan asti, syvemmällä voi toki olla. Viheriöt ovat hieman jopa vetisen oloisia, mikä viittaisi siihen, että syvemmällä on vielä routaa.

Äitienpäivä viikonloppuun on pariviikkoa aikaa ja siihen on meilläkin tähtäin asetettu, jotta päästäisiin kesäviheriöille turvallisesti pelaamaan. Meilläkin siksi, että myös Tarina ja Tahko aikovat tehdä näin. Lyöntialustan puolisko avataan Kontioniemessä niin pian kuin suinkin. Kontioniemen rangella ei ole märkyys ongelmia pinnan suhteen, se on kova kuin kivi. 2000 luvun aikana viheriöiden avaamisen keskiarvo on juuri tuossa 14.5., vain aivan viime vuosina ollaan oltu aikaisemmassa. Ääripäät olivat 2003 avaus 29.5. ja 2014 avaus 26.4. Kentän alkuajoista 1991 -1999 avaukset painottui välille toukokuun puolen välin jälkeen ja kesäkuun alkuun. Paljon on eteenpäin menty. Ennen hajakylvöt olivat tietysti myös kelien ohella suuri este avaamiselle. Nykyään on n. sentin syvään kylvävä lautaskone, niin ei tarvitse odottaa taimettumista, siihen voi pelata. Sitten kun heinä taimettuu se jo kestää hyvin, eikä irtoa maasta, kuten hajakylvöllä tehty. Paikkauksia ja uudiskylvöjä on aika paljon, johtuen viime syksyn bunkkeriremontista. Remontit loppuivat, mutta jälkien korjaus on nyt keväällä edessä. Lisäksi korjattavaa on muutamalla väylällä, josta oli pakko ajaa kun savottaa tehtiin metsä saarekkeilla. 14. taustaa tehdään valmiiksi sitä mukaa kun muilta alueilta ehditään. Kantojyrsijäkin tulee jossain välissä kentälle jyrsimishommiin.

Henkilökunta pysyy lähes samana kuin viime kesänä, kuitenkin niin, että edellisen kesän vahvuudesta on pois n. 1,5 miestä. Tiivistetään ja priorisoidaan tehtäviä. Lisäksi molemmille kentälle tulee osa-aikainen työntekijä Pokalin kautta, sekä koululaisia avustamaan vähän kaikenlaisissa hommissa. Pilkon kentän strategiaa muutetaan vielä hieman, jotta saadaan sieltä ainakin loppu kesästä kentänhoitaja Kontioniemeen töihin. Kaikki talkoo, mitä jäsenistö voi / haluaa tehdä, on tervetullutta.

Nyt lisäksi alkaa myös Geo ympäristösertifikaatin uudelleen haku prosessi. Se työ painottuu loppukesään ja talveen. Tiedän paremmin kun saadaan yhteys sinne organisaatioon. Kentälle on hankittu uusi Kubotan pientraktori keventämään vanhan palvelijan taakkaa. Toisin sanoen ei tarvitse pitää enää töitä niin paljoa jonossa, kun on vastaava traktori käytössä, jolla tehdään samoja töitä. Greenillä työskentely on aina etusijalla, mutta muut alueet ovat siitä kärsineet kohtuullisen paljon. Tosin jopa greeneillä on yhtäaikaisia töitä, jotka nyt ovat mahdollisia.

Vioista ja puutteista, mitkä ovat korjattavissa, niin niistä kaipaan suoraa ilmoitusta minulle. Tällä tavalla niihin voi reagoida nopeasti. Näitä ovat varsinkin sadetusjärjestelmässä havaittavat viat, jotka yleensä vaativat heti toimenpiteitä. Kaikki muukin on hyvä ilmoittaa. Kaikki yritetään korjata jossakin ajassa. Toki myös caddiemasterille voi ja pitää ilmoittaa puutteista ja vioista. Kenttään kohdistuvista aloitteista, ideoista yms. on hyvä ottaa yhteyttä Lauriin, kenttätoimikunnanpuheenjohtajaan ja kapteeniin. Toimikunnassa asioista keskustellaan ja valmistellaan asiat hallitusta varten, joka sitten päättää onko esim. tarvittavat varat tehdä esitettyjä asioita.

 

Kenttämestari

 

 

Ajankohtaista