Syksyn ohjelmaa ja ajankohtaisia tiedotteita:

27.9.2018

Kiitos hienoista kauden päättäjäisistä! Kilpailu oli täynnä, eivätkä mukaan edes mahtuneet kaikki halukkaat. Mukava päivä hyvässä seurassa, kiitokset kaikille osallistuneille!

Vielä on lauantaina luvassa seniorien kauden päätöskilpailu. Vielä ehdit ilmoittautumaan mukaan! Muutoin kentät rauhoitetaan loppukauden pelaajille: voimassa syys-green fee 35€ Kontioniemessä, ja lisäksi alta kannattaa tarkistaa meidän aikataulujamme syksyn osalta niin aukioloaikojen kuin kentänhoitotöiden osalta.

 

Muistakaa edelleen jäsen/kausipelaaja-arvontamme!

Tuore yhteistyökumppanimme Carelia Grill on tuonut komeat tulisijat näytille Kontioniemen Klubille sekä Pilkonpuiston kahvilalle. Kauden päättäjäisissä nämä tulisijat päätyvät onnelliseen kotiin jäsentemme/pelaajiemme luo. Miten pääsette osallistumaan?

Vaihtoehto 1: ole kausipelaaja. Arvonta suoritettu kauden päättäjäisissä, onneksi olkoon Mirka Turunen!

Niin helppoa se on. Kontioniemen n. 1000€ arvoinen Carelia Grill 9K-80 Korkea Karelia edition arvotaan kaikkien kausipelaajiemme kesken.

Vaihtoehto 2: hanki jäsenkamppanjassamme uusi jäsen seuralle.

Pilkonpuiston kahvilalla sijaitseva Carelia Grill A-Fire on suositushinnaltaan 395€ maksava tulisija, joka matkaa arvonnassa "Kummipelaajana" elo-/syyskuun jäsenkampanjan aikana toimineen jäsenemme kotiin.

Vielä voit osallistua, arvonta suoritetaan lokakuun ensimmäisellä viikolla (vko 40). Siihen asti liittyneistä jäsenistä (kurssien kautta tai muista seuroista) tulkitaan arvontaan osallistuvat kummipelaajat. Nyt kannattaa vielä suositella Karelia Golfin jäseneksi liittymistä sillä pelkällä liittymismaksulla saa uusi jäsenemme pelata Pilkonpuistossa loppukauden kierrokset sekä hyödyntää jäsenyytensä myös hallikauden aikana!

Muistakaa edelleen myös Karelia Golfin jäsenetu-kampanja! Alta löytyvän linkin taakse olemme koonneet jäsenetujamme helposti näkyviin yhdelle sivulle. Karelia Golfin jäsenyys ei ole ainoastaan lupa pelata isoilla kentillä, vaan paljon, paljon muutakin. Karelia Golf tarjoaa jäsenetuja ympärivuotisesti niin golfin harjoitteluun kuin pelaamiseen, ja lisäksi jäsenetuja on tarjolla golfliiton sekä yhteistyökumppaneidemme kautta.

Karelia Golfin jäsenedut 2018

Kauden päättäjäisissä palkittiin ja muistettiin kaudella 2018 ansioituneita:

Seuran mestarit 2018:

Miehet lyöntipeli - Eetu Taivainen

Naiset lyöntipeli - Nea Heikkinen

Miehet reikäpeli - Scott Milne

Naiset reikäpeli - Tiina Ilmakangas

Perhamaljan voittajajoukkue: June ja Harri Weckman

Klubibingo: Kimmo Kotro

Kesäkauden klubilainen: Aulis Ikonen

Kapteenin malja: Pertti Puhakka

Vuoden juniori: Eetu Taivainen

Herrasmiesgolfari: Mikko Varis

Vuoden tulokkaat: Petri Toivanen ja Jari Miikkulainen

Ohjeita ja aikatauluja syksyn osalta:

Syksyisin arvioidaan aina asiakkaan etua – mennäänkö lyhyen vai pitkän tähtäimen etu edellä? Tavoitteena on, että kenttiä voidaan pelata edelleen niin pitkään kuin se suinkin on mahdollista, mutta siten, että tuleva kausi ei siitä kärsi.

Mitä pidemmälle syksyyn mennään, sitä vaikeampaa on ennustaa miten kentälle pääsee pelaamaan ja kuinka pitkään siellä voidaan pelata. Tilannetta tarkistetaan meilläkin viikoittain ja jopa päivittän, minkä jälkeen kerromme parhaamme mukaan kuinka edetään. Tiedottamista teemme parhaamme mukaan seuramme nettisivuilla sekä nopeammalla rytmillä facebookissa. Mm. sadepäivien aukiolotiedoitukset tulevat näkyviin ravintolan sekä Karelia Golfin facebook-sivuille sää- ja varaustietoihin perustuen.

Syksyn aukioloajat:

Kontioniemen Klubi palvelee päivittäin:

Vko 39: 9.00-18.00

Vko 40: 10.00-17.00

Vkot 41-42: 10.00-16.00

Olemme avoinna säävarauksella. Hiljaisina sadepäivinä kahvilaa ja caddiemasterin toimistoa suljetaan aiemmin sää- ja varaustilannetta seuraten.

Kontioniemen kenttä:

Kontioniemen kenttä sekä harjoitusalueet avoinna ja hyvässä kunnossa!

Syys-green fee 35€, opiskelijat ja juniorit 20€

9 reiän green fee 20€, opiskelijat ja juniorit 15€

Pilkonpuisto

Pilkonpuisto Golf Cafe sulkenut ovensa kesän 2019 osalta!

Kenttä ja harjoitusalueet palvelevat normaalisti aina golfkauden loppuun saakka!

Par3-kentälle ilmoittautumisen kautta, ohjeet kahvilan terassilla.

Harjoitusalueiden palloautomaatit avoinna päivittäin klo 6.00-22.00.

 

Kentänhoidollisia töitä ja toimenpiteitä:

Syksyllä tehtäviä töitä

Uusi lyöntipaikka naisille väylälle 18. Pinta tehdään siirtonurmella, jota on omalla alueella. Lp merkit ovat tilapäisesti, eli loppu syksyn uuden vieressä.

12. väylän harjanteella olevan katajan ympäristöä siistitään tasaiseksi ja koneella leikattavaksi alueeksi.

Tehdään bunkkereiden kanttaus ja lisäksi on muutama uuden kantin teko. Ovat sitten keväällä valmiina, koska keväällä ei juuri kerkeä muulta kentän pelikuntoon laitolta.

Ennakoivat lumihometta vastaan tehtävät ruiskutukset ja tietysti Medallion TL, jonka jälkeen kaikki liikkuminen greeneillä on kielletty.

Puiden kaatoa tehdään vähän siellä täällä. Suurimmat harvennukset tehdään 4. väylän ja tien välistä, kymppi ja 18 väylien välistä. Lisäksi näkymä greeniltä 8 väylälle 9, pieni metsätupas pois näkymän tieltä. Harvennusta myös Höytiäiselle päin. Kaiken lisäksi on muutamia yksittäisiä puita ympäri kenttää.

Kentän talvikuntoon laitto

Suojautuminen erityisesti talven tauteja vastaan

Kontioniemen kenttä on kokonaan pohjavesialuetta (2) ja sen vuoksi kenttää hoidetaan pohjavesialueiden vaatimien säännösten mukaisesti.

Pohjavesialue asettaa kasvinsuojeluaineiden käytölle erityisvaatimuksia mm. mitä aineita ja miten usein saamme käyttää. Viimeisin normaaliin ohjelmaan kuulunut tarkastus ELY:n toimesta tehtiin kaksi vuotta sitten.

Meillä Kontioniemessä perusajatus kasvinsuojelussa on myös IPM (integrated pest management) joka tarkoittaa vapaasti käännettynä, että emme hätäänny torjuntojen kanssa, vaan yritämme kaikin keinoin minimoida tehoaineiden levittämistä luontoon.

”Pohjavesialueilla torjunta-aineita ei voi käyttää milloin vain, vaan on edettävä systemaattisesti ja suunnitelmien mukaan.”

Torjuntakertoja tulee kaksi ja Medallion – tautisuojaus tehdään myös kaksi kertaa; ensimmäinen yleensä viikolla 43 ja viimeinen juuri ennen pakkasten tuloa puhtaaseen kasviin.

Medallion – suojauksen jälkeen viheriöillä ei voi enää liikkua, koska se hajottaa suojausta Jos viheriöllä kävellään tai ajetaan jollakin laitteella, painauma murskaa suojauksen, joka altistaa ko. kohdan taudeille.

Myös greenin ruohon kasvupisteen jäätymisessä on aina riski, että kasvi kuolee tallatessa ja jättää jälkensä seuraavaan kesään.

Pilkon kenttä on pelattavissa säävarauksella myös viikon 42 jälkeen. Sinne tehdään toki myös lumihometta vastaan ruiskutukset, mutta ei Medallionilla.

 

 Muistutuksena loppuun kenttäkonsultti Harri Waldenin sanat syyspelaamista koskien:

"Miksi golfia ei saa pelata jäätyneellä tai kuuraisella nurmella?"

Yksiselitteinen vastaus: "heinä kuolee".

Jäätyneellä tai kuuraisella kasvustolla liikkuminen katkoo heinää ja murskaa sen solukoita. Kävelyjäljistä heinä kuolee välittömästi tai viimeistään talven kovilla pakkasilla. Vaurioitunut heikkokuntoinen kasvusto on myös erittäin altis kasvitaudeille. Erityisen herkkiä ovat matalat ja tiiviit viheriöheinäkasvustot kuten röllit ja kylänurmikka. Ne vaurioituvat herkimmin ja toipuminen vaurioista on hitainta.

Vaikka yksivuotinen kylänurmikka kuoleekin useimpina talvina ainakin osittain, ei pelaaminen ole perusteltua, sillä varsinaisten kasvustovaurioiden lisäksi pelaaminen kuluttaa viheriön kuitukerrosta ja tiivistää sen pintaa. Kuitukerroksen kuluminen tai puhkeaminen vaikeuttaa kevään hoitotöitä ja etenkin siementen itämistä. Hyvänlaatuinen kuitu suojaa siemeniä kuivumiselta ja pitää viheriön pinnan kasassa.

Viheriöpinnan tiivistyminen taas on kuin oven avaus sinilevälle. Levä iskee heti keväällä ja kovistakin torjuntayrityksistä huolimatta saattaa aiheuttaa ongelmia koko pelikauden ajan. Suurin syy leväongelmiin johtuu heikkokuntoisella kasvustolla liikkumisesta. Viheriöillä liikkumista sekä aikaisin keväällä että myöhään syksyllä joko kävellen tai koneella tulee ehdottomasti välttää. Heinän ollessa jäässä tai kuurassa on kenttä suljettava kävelyltä, koneella liikkumiselta ja pelaamiselta.

Harri Walden kenttäkonsultti Suomen Golfliitto

 

Mukavia syyspelejä kaikille vielä toivotellen, Karelia Golfin väki

Ajankohtaista